سه شنبه 27 اردیبهشت 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

درخواست صدور حکم بازداشت قذافی توسط دادستان دادگاه لاهه، دويچه وله

دادستان دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه‌ هلند، برای قذافی و دو تن از اعضای بلندپایه‌ی رژیم او درخواست حکم بازداشت کرد. شورشیان لیبی این تصمیم را ستودند و آن را گامی برای اعمال فشار بیشتر به رژیم قذافی ارزیابی کردند.

لوئيس مور‌نو اوکامپو، دادستان دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه، معمر قذافی رهبر لیبی، پسرش سیف‌الاسلام و رئیس سازمان امنیت لیبی عبدالله سنوسی را متهم کرد، دستور حملات غیرقانونی را صادر، آن‌ها را برنامه‌ریزی و اجرا کرده‌اند.

به گفته‌ی دادستان دادگاه لاهه، این پیشامدها نه تنها جنایتی علیه مردم لیبی است، بلکه نمایانگر جنایت علیه بشریت است. طبق اظهارات مورنو اوکامپو، نیروهای نظامی قذافی، به غیرنظامیان در خانه‌هایشان حمله کرده، به سوی تظاهرکنندگان آتش گشوده، مراسم سوگواری را هدف تیراندازی قرار داده و تک‌تیراندازانی به کار گمارده تا به کسانی که از مساجد خارج می‌شوند تیراندازی کنند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


دادستان دادگاه بین‌المللی لاهه همچنین گفت که قذافی دستور این حملات را صادر کرده، پسرش سیف‌الاسلام مزدورانی را برای این کار به خدمت گرفته و سانوسی مستقیما در این حملات دست داشته است.

مورنو اوکامپو در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت، اکنون نوبت قاضیان دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه است که مدارک ارائه شده را ارزیابی کنند و برای صدور حکم بازداشت معمر قذافی و دو تن دیگر تصمیم بگیرند.

وی خاطر نشان ساخت که تیم او آنقدر مدارک گردآوری کرده که او حاضر است با آن‌ها به دادگاه برود. دادستان دادگاه لاهه یادآور شد که او همچنین مشغول بررسی اتهامات مربوط به تجاوزات جنسی گسترده و جنایات جنگی است که در جریان منازعه، از سوی جریان‌های مختلف صورت گرفته است.

واکنش‌ها به اقدام دادستان دادگاه لاهه

سخنگوی شورشیان لیبی در بنغازی، از این گام دادستان دادگاه بین‌المللی لاهه استقبال کرد و آن را گام بسیار مهمی در راه اعمال فشارهای بیشتر به قذافی و پسرش ارزیابی کرد.

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه‌ی آلمان نیز اقدام دادستان دادگاه بین‌المللی لاهه برای درخواست حکم بازداشت قذافی را ستود. به گفته‌ی وستروله، قذافی و پیروانش با خشونت و بیرحمی انسان‌ستیزانه مخالفان را سرکوب کرده‌اند.

ویلیام هیگ، وزیر خارجه‌ی بریتانیا نیز خاطر نشان ساخت که رفتار رژیم قذافی همچنان باعث نگرانی بزرگ است.

خالد قائم، معاون وزیر خارجه‌ی رژیم قذافی پیش‌تر گفته بود که لیبی به تصمیم دادستان دادگاه لاهه توجهی نخواهد کرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016