شنبه 23 مهر 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
بخوانید!
پرخواننده ترین ها

تظاهرات اعتراضی در جهان علیه قدرت بانک‌ها، دويچه وله

روز شنبه (۱۵ اکتبر/۲۳ مهر) مردم در بسیاری از شهرهای جهان در اعتراض به نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی به راهپیمایی دست زدند. صدها هزار تن در شهرهای مختلف اروپا از جمله برلین، رم، لندن، بروکسل، لاهه و مادرید تظاهرات کردند.


در آلمان ده‌ها هزار تن در شهرهای مختلف آلمان از جمله فرانکفورت و برلین راهپیمایی کردند. این تظاهرات به ابتکار جنبش اعتراضی «فرانکفورت را اشغال کنید» برگزار شد که با الهام از جنبش «وال‌استریت را اشغال کنید» در نیویورک تشکیل شده است. شبکه‌های منتقد جهانی‌شدن چون «اتک» نیز در این سازمان‌دهی شرکت داشتند. راهپیمایان در برلین به مقابل ساختمان اداره‌ی صدارت‌اعظمی این کشور رفتند.

مخالفان بانک‌ها و سیستم مالی جهان در کشورهای اروپایی چون لندن، مادرید، رم، بروکسل و لاهه نیز به خیابان‌ها رفتند. بزرگ‌ترین تظاهرات در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد که در آن حدود ۲۰۰ هزار تن شرکت داشتند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


تظاهرات بزرگ در رم

طبق گزارش‌ها، تظاهرات در رم در پایان به آشوب کشیده شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در مرکز پایتخت ایتالیا، شماری از تظاهرکنندگان شیشه‌ی بانک‌ها و فروشگاه‌ها را شکستند و چند خودرو را آتش زدند.

در لندن نیز درگیری‌هایی میان تظاهرکنندگان و پلیس روی داد. حضور نیروهای پلیس در شهر لندن چشمگیر بود. دولت بریتانیا با توجه به تجربیات تلخ ماه اوت در لندن، نیروهای انتظامی زیادی را بسیج کرده بود.

به گزارش رسانه‌های ایتالیایی، ماریو دراگی، رئيس آینده‌ی بانک مرکزی اروپا در حاشیه‌ی نشست وزیران دارایی کشورهای گروه ۲۰ در پاریس گفت: «جوانان حق دارند برآشوبند. آنان از دست جهان مالی خشمگین‌اند و من آنان را می‌‌فهمم».


تظاهرات در خاور دور

تظاهرات روز شنبه نخست در کشورهای حوزه‌ی آسیا ـ پاسیفیک آغاز شد. در منطقه‌ی بانکی هنگ‌کنگ صدها تن گردآمدند و علیه بانک‌ها شعار دادند. سپس صدها تن در توکیو گردآمدند و شعار «توکیو را اشغال کنید» سردادند که ملهم از شعار تظاهرکنندگان نیویورکی برای اشغال وال‌استریت بود. سئول پایتخت کره‌ی جنوبی و سیدنی استرالیا نیز شاهد تظاهرات مشابهی علیه بانک‌ها و بازارهای مالی جهان بود.

الگوی این تظاهرات اعتراضی، تظاهرات مردم آمریکا علیه نظام مالی است که هفته‌هاست در میدانی در نزدیکی بورس نیویورک با شعار «وال‌استریت را اشغال کنید»، علیه قدرت بانک‌ها اعتراض می‌کنند.

تظاهرکنندگان آمریکایی خود را «۹۹ درصد» می‌نامند که به معنی اکثریت قریب به اتفاق مردمی است که نسبت به یک درصد بقیه که ۴۲ درصد ثروت را در اختیار دارند، خود را متضرر می‌دانند.

روز جمعه در جریان تظاهرات اعتراضی در نزدیکی وال‌استریت، ۱۴ تن از تظاهرکنندگان پس از درگیری با پلیس بازداشت شدند. شمار بازداشت‌شدگان تظاهرات اعتراضی در سراسر آمریکا حدود ۵۰ تن بود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016