یکشنبه 22 آبان 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

حسن فتحی، خبرنگار، پس از مصاحبه درباره انفجار پادگان سپاه دستگیر شد، راديو فردا

گزارش‌ها حاکی است، حسن فتحی، خبرنگار در تهران، پس از گفت‌و‌گو با بخش خبری شبکه تلویزیونی بی‌بی سی فارسی درباره انفجار در حومه تهران، دستگیر شده است.

خبرگزاری فارس، در گزارشی روز یکشنبه اعلام کرد «همکار شبکه فارسی بی‌بی سی در تهران به اتهام تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب، بازداشت شده است.» این خبرگزاری همچنین در گزارش خود گفته «طبق مدارک موجود، این فرد از همکاران این شبکه خبری بوده است.»

این در حالی است که شبکه تلویزیونی فارسی بی‌بی‌سی پیشتر و در زمان دستگیری شماری از مستندسازان این اتهام را رد کرده و گفته بود هیچ گونه همکاری در ایران ندارد.

شبکه تلویزیونی فارسی بی‌بی سی روز شنبه پس از خبر اعلام انفجار در حومه تهران، در بخش خبری خود چند میهان را دعوت کرد تا به ابعاد این موضوع بپردازند. حسن فتحی از تهران، در گفت‌و‌گویی تلفنی در این گزارش حاضر شد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


طبق نوشته‌ خبرگزاری فارس و باشگاه خبرنگاران جوان، مسئله مرتبط با دستگیری حسن فتحی، به آن بخش از گفت‌و‌گو بازمی گردد که این طور مطرح می‌شود که «با توجه به صحبت‌های اخیر درباره اقدام حمله نظامی علیه ایران، مردم تهران هراسان و وحشت زده شده بودند و از ترسیدند که مبادا حمله نظامی شده باشد.»

طبق برنامه خبری شبکه فارسی بی‌بی سی که در وبسایت این شبکه آمده، حسن فتحی در پاسخ به پرسشی در مورد اهداف خبررسانی روابط عمومی سپاه می‌گوید: «این خبررسانی برای این بوده که از گسترده شدن شایعات جلوگیری شود، شایعاتی که از سوی برخی حتی در مجلس مطرح شده بود.»

وی در این برنامه می‌گوید: «قرار بود اعلام نظر سپاه، نقطه پایانی باشد بر شایعات ولی این طور نبود و نتوانست به اندازه‌ای باشد که افکار عمومی را آرام کند.»

سپس مجری برنامه تلویزیونی بی‌بی سی از آقای فتحی می‌پرسد: «اگر حادثه انفجار در پادگان سپاه را به عنوان حادثه قبول داشته باشیم، در خیلی جاهای دنیا هم این اتفاق ممکن است بیافتد، چرا به این سرعت در مورد این حادثه در حومه تهران، شایعه پراکنی می‌شود؟»

آقای فتحی در پاسخ می‌گوید: «به لحاظ اینکه منطقه الان حالت نظامی دارد، در مورد این حوادث نوعی نگاه امنیتی حاکم است.» وی سپس اضافه می‌کند: «در مورد جاهایی که جهاد خودکفایی مشغول کار است، این به معنای کار رو موارد غیرعرفی است. ممکن است مواد تسلیحاتی موجود در این پادگان‌ها، گلوله عادی نباشد. اگر گلوله و مواد عادی باشد که اسمش جهاد خودکفایی نیست.»

وی همچنین گفته است: «به لحاظ تحریم‌هایی که روی ایران در موارد تسلیحاتی و نظامی هست، جهاد خودکفایی روی تحقیقات نظامی و فناوری نظامی غیرعرفی کار می‌کند. دود سفیدی که برفراز منطقه انفجار دیده می‌شود، مربوط به تسلیحات متعارف نظامی نیست و باید حضور افراد متفرقه به این منطقه جلوگیری می‌شد کما اینکه جلوی برخی امدادگران برای حضور به منطقه را گرفتند.»

در پی انفجاری که روز شنبه در زاغه مهمات یکی از پادگان‌های سپاه در بیدگنه، حوالی شهر ملارد در ۲۰ کیلومتری تهران، رخ داد، علاوه بر حسن تهرانی مقدم که از او به عنوان «بنیانگذار برنامه موشکی سپاه» یاد شده، ۱۶ تن دیگر از نیروهای سپاه پاسداران کشته شدند.

بر اثر این انفجار دود سفیدی به هوا برخاست و شدت این انفجار به گونه‌ای بود که در تهران نیز احساس شد. رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران، در گفت‌و‌گو با تلویزیون دولتی ایران دلیل بروز این حادثه را «جابجایی مهمات» اعلام کرده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016