جمعه 11 آذر 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
در همين زمينه
21 شهریور» بغضی که «ولی امر مسلمین جهان» بودن را معنا کرد... طنزنوشته اسد مذنبی
بخوانید!
پرخواننده ترین ها

استفتائات جديد و پاسخ های مقام رهبری به شکیات اشغال سفارت خانه ها، طنزی از اسد مذنبی

س: همراه با چند تن از برادران جان برکف ماموریت داشتیم سفارت خانه یک کشورخارجی را اشغال کنیم اما بدلیل اینکه خواندن نوشتن بلد نبودیم و آدرس سفارت را نمی دانستیم اشتباها یک مسافرخانه را اشغال کرده و اموالش را از بین بردیم، دوستان می گویند چون من وضعم توپ می باشد پرداخت خسارت برعهده بنده است لطفا یک حالی بما بدهید و بنده را راهنمایی بفرمایید.

ج- اگر در ماموریت نظام بوده اید چون جان برکفان نظام ملزم به سواد آموزی نمی باشند، ضامن نیستید و خسارت وارده باید از بیت المال پرداخت شود.

س: جوانی هستم که هنوز به سن بلوغ نرسیده ام اما چون عاشق نظام هستم در حملات به سفارت خانه های خارجی و داخلی از وجود ذیقمت من استفاده می شود، اخیرا در حمله ای که به یک سفارت خارجی داشتیم با دیدن عکس هایی که در داخل اتاق های سفارت خانه نصب شده بود جُنب شدم، تکلیف بنده چیست؟
ج- سن بلوغ دختران تمام شدن نه (9) سال قمرى و در مورد پسران، تمام شدن پانزده (15) سال قمرى مى‏باشد. اما اگر كسى قبل از آن جنب شود بالغ و مكلّف محسوب مى‏ شود ولو به سن ذكر شده نرسيده و قیمتی هم نباشد بنابراین باید قضای تکالیفی که در این چند روز برعهده شما بوده را بجا آورید یا اگر مایه دار هستید کفاره آنرا بدهید.

س: لات و چاقوکشی هستم که پس از توبه با خلوص نیت به خدمت نظام درآمده ام اما خبرگزاری فارس عکس و تفصیلات بنده را بالای دیوار سفارت انگلیس چاپ نموده و به اشتباه مرا دانشحو نامیده و آبروی مرا در میان لات های محل برده، آیا تهمت زدن و هتک حرمت برادرانی که در گذشته خلافکار بوده اند جایز می باشد؟

ج- خیر جایز نمی باشد و کفاره دارد اما برخی از فتاوی بر صحیح بودن دروغ مصلحت آمیز دلالت دارد.

س: آيا لمس آرم جمهورى اسلامى‏ بدون طهارت جايز است؟ چون پس از حمله به سفارت خانه های خارجی قصد داریم پرچم و آرم جمهوری اسلامی را بجای پرچ و آرم دولت های خارجی در محل سفارت خانه ها نصب کنیم؟

ج- اگر در نظر عرف، آرم جمهورى اسلامى چه منقوش در فلز و یا پرچم اسم جلاله محسوب شود، لمس آن بدون طهارت جايز نيست و واجب است قبل از حمله به سفارت خانه های های خارجی وضو بگیرید تا به فعل حرام دچار نشوید.

س: كسى كه وضوى خود را نمى‏تواند نگهدارد نماز جماعت او به هنگام اشغال سفارت های خارجی به چه صورت مى‏باشد؟
ج- چنين شخصى حكم مبطون را دارد و مبطون كسى است كه غائط از وى به صورت مستمر خارج مى‏شود و وظيفه‏اش آن است كه اگر فرصتى براى نماز خواندن همراه با طهارت وجود داشته باشد – ولو به اندازه‏اى گفتن تکبیر- بايد منتظر آن وقت بماند، ولى اگر چنين فرصتى نداشته باشد بايد بطری آب معدنی در جیبش بگذارد و هر وقت غائط يا باد معده از او خارج شد، در همان اثنا وضو گرفته و کلک کار را بکند. اما اگر به طور مستمر و مرتب غائط يا باد معده از او خارج مى‏شود، بنابر احتياط واجب می تواند در حال فرار یا روی دیوار و یا حتی موقع تخریب نمازش را بدون در نظرگرفتن جهت قبله زیر لب زمزمه کرده یا با صدای بلند بخواند.

س: ما گروهى هستيم كه در سرودهای انقلابی‏ كار مى‏كند. نظر شما در مورد بردن ارگ براى اجراى سرود درمواقع اشغال سفارت خانه های خارجی چيست؟
ج- چون حمله به سفارت خانه های خارجی حکم جهاد را دارد از انجام هر كارى كه با قداست و شؤون جهادی منافات دارد باید اجتناب کرد.

س: دست زدن در مجالس و جشن های اشغال چه حكمى‏ دارد؟
ج- بطور كلى كف‏زدن به نحو متعارف ـ در جشنها و مراسم يا براى تشويق و تأييد و مانند آن ـ فى‏نفسه اشكال ندارد، ولى بهتر است فضاى مجالس شرعی بخصوص مراسمى‏ كه بهنگام اشغال سفارت خانه ها برگزار مى‏‏شود، به ذكر و صلوات معطّر گردد تا انسان به ثواب آن هم برسد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


س: هنگام آتش زدن یک لانه جاسوسی به اسنادی برخوردیم که روی آنها بسمه تعالی نوشته شده بود. برای رفع شکیات در چنین مواقعی لازم است بدانیم که آيا «بسمه تعالى» حكم لفظ جلاله را دارد؟
ج- خیر حكم لفظ جلاله را ندارد، دمتان گرم .

س: آيا به لوازم منزل و وسایل آرایشی مثل سشوار و همچنين مواد خوراكى كه از آشپزخانه و یخچال سفارت خانه بلند می شود، خمس تعلق مى‏گيرد؟
ج- لوازم بردنی مانند لوازمى‏ كه با استفاده از آنها عين آن باقى مى‏ماند (مثل فرش، لباس و سشوار و مانند آن) در صورتى كه مصادره شده باشد که دراینمورد فرقی بین سفارت خانه و مسافرخانه موجود نیست، خمس ندارد، ولى خوراكى‌ها (اعم از خوردنى و آشاميدنى و کشیدنی) كه با استفاده از آنها عين آنها باقى نمى‏ماند (هر نوع خوراکی، شکلات و چیپس ) هر چه تا سرِ سالِ خمسى مصرف نشود و باقى بماند، بايد خمسش پرداخت گردد.

س: خواهشمند است در مورد تعلق و يا عدم تعلق خمس به مقررى برادرانی که بورسيه حمله به سفارت خانه های خارجی تنها ممر درآمد زندگي شان می باشد، حكم شرعى را بيان فرماييد.
ج- دریافت بورسیه تحصيلى که فقط در موقع اشغال سفارت خانه ها به شما تعلق می گیرد خمس ندارد، مگر اينكه شخص استخدام شده باشد و حقوق دريافت نمايد.

س: در حمله به سفارت خانه ای جهت خواندن نماز جماعت در محوطه سفارت، به امام جماعتی لباس شخصی اقتدا کردم آیا باید قضای آنرا بجا بیاورم؟

ج- در صورت دسترسى به روحانى نباید به غير روحانى اقتداء كنید اما چون حمله به لانه های جاسوسی حکم جهاد داشته و در چنین مواقعی احتمال شهادت وجود دارد اهبط است بی خیال شوید.

س: اينجانب درس می خوانم مى‏باشم و محل درسم در سفارت انگلیس و باغ قلهک، با محل سکونتم کُلهم 50 كيلومتر فاصله دارد. مى‏خواستم بدانم آیا من حکم مسافر را دارم؟ و نماز و روزه خود را بايد به چه صورت انجام دهم؟
ج- سفر تحصيلى، سفر شغلى محسوب نمى‏شود، و حكم ساير مسافرين را داريد كه اگر قصد اقامت ده روز نكنيد، نمازتان شكسته است و روزه هم نمى‏توانيد بگيريد. اما اگر گرفتید تفریحات سالم از قبیل شکستن و سوزاندن از گردن شما ساقط نمی شود.

س: اگر كسى از خودرو بيت‌المال در سفر غيرادارى مثل حمله به لانه های جاسوسی استفاده كند، با توجه به اينكه مركب او غصبى مى‌باشد تكليف نماز او در اين سفر با علم به غصبی بودن زمین سفارت خانه چگونه مى‌باشد؟
ج- در فرض سؤال وسيله نقليه و زمینی که موقتا و فقط برای چند ساعت غصب شده، تأثيرى در نماز او ندارد.

س: در همسايگى ما یک سفارتخانه خارجی داراى دستگاه ماهواره است. اگر امر به معروف به صورت گفتار و به نرمى باعث شود ما متضرر شويم و يا احتمال اين را بدهيم که در آنها اثرى نداشته باشد. آيا وظيفه ما اين است که به بسیج یا لباس شخصی هایی که متخصص حمله به سفارت خانه ها می باشند اطلاع دهيم؟

ج- اگر از ماهواره استفاده‌ى حرام مى‌شود و با اعلام به نيروى بسیج و لباس شخصی ها جلوى استفاده حرام گرفته خواهد شد، اعلام، از مصاديق نهى از منکر است و لازم مى‌شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016