سه شنبه 8 فروردین 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کره شمالی بر "حق پرتاب ماهواره" خود پافشاری کرد

راديو زمانه ـ پيونگ‌يانگ اعلام کرد که از پرتاب "ماهواره صلح‌آميز" خود به‌مناسبت صدمين سالگرد تولد کيم ايل‌سونگ، بنيان‌گذار اين کشور دست بر نخواهد داشت.

در حالی که بسياری از کشورها خواهان کنارگذاشتن طرح پرتاب ماهواره از سوی کره شمالی شده بودند، خبرگزاری رسمی اين کشور امروز سه‌شنبه هشتم فروردين‌ماه (۲۷ مارس) اعلام کرد که کره شمالی "هرگز از حق پرتاب ماهواره صلح‌آميز خود نخواهد گذشت."



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


سخنگوی کميته کره‌ای برای تکنولوژی فضايی چند روز پيش گفته بود: "جمهوری دمکراتيک خلق کره ماهواره آزمايشی «کوآنگ‌ميونگ‌سونگ ـ ۳» را که با تکنولوژی محلی ساخته شده پرتاب خواهد کرد."

اين مقام کره‌ای افزود پرتاب ماهواره آزمايشی بين روزهای ۱۲ تا ۱۶ آوريل انجام خواهد يافت.

برنامه پرتاب ماهواره از سوی کره شمالی با نگرانی‌های ژاپن و کره جنوبی همراه شد.

خبرگزاری رسمی کره شمالی که بيانگر نقطه‌نظرات حکومت اين کشور است، امروز نوشت: "ما هرگز حق پرتاب ماهواره صلح‌آميز را که حقی مشروع برای کشوری مستقل و به‌منظور توسعه اقتصادی است، لغو نخواهيم کرد."

کره شمالی اعلام کرده که از سازمان ملی هوانوردی و فضايی آمريکا (ناسا) دعوت کرده است کارشناسان خود را به محل پرتاب ماهواره بفرستد "تا با چشمان خود ماهيت صلح‌آميز پرتاب ماهواره ما را ببينند."

اين کشور پيش از اين گفته بود از روزنامه‌نگاران و کارشناسان خارجی دعوت کرده است که به‌هنگام پرتاب ماهواره حضور داشته باشند اما نامی از ناسا نبرده بود.

آمريکا و متحدانش گفته‌اند شليک ماهواره از سوی کره شمالی نقض قطعنامه سازمان ملل است که اين کشور را از انجام آزمايش‌های هسته‌ای و بالستيک منع کرده است.

شورای امنيت سازمان ملل پس از انجام آزمايش ‌موشکی و هسته‌ای از سوی کره شمالی در سال ۲۰۰۹ تحريم‌هايی را عليه اين کشور اعمال کرد.

به‌گفته ناظران خارجی، کره شمالی در گذشته از پرتاب ماهواره‌های آزمايشی به‌منظور پوششی برای آزمايش موشک‌های دوربرد خود استفاده کرده است.

پيونگ‌يانگ به‌تازگی توقف شليک موشک‌ها و آزمايش‌های هسته‌ای خود را در ازای ۲۴۰ هزار تن کمک‌های غذايی آمريکا پذيرفت.

پيونگ‌يانگ همچنين پذيرفت که بازرسان سازمان بين‌المللی انرژی اتمی بر روند تعليق فعاليت‌های کره شمالی در تأسيسات هسته‌ای "يونگ بيون" نظارت کنند.

روز گذشته باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا در برابر دانشجويان سئولی در کره جنوبی، سران کره شمالی را خطاب قرار داد و گفت: "ايالات متحده قصد دشمنی با کشور شما را ندارد و خواهان صلح است."

اوباما در همين حال در ديدار با هو جينتائو، رئيس‌جمهور چين به رهبران کره شمالی گفت: "اين را بدانيد که اقدامات تحريک‌آميز، هيچ پاداش و امتيازی را در پی ندارد."

اين در حالی است که کره شمالی تضمين داده است برنامه پرتاب ماهواره در ماه آينده تأثيری بر همسايگانش نخواهد داشت چرا که در غرب اين کشور در مرز با چين و در جهت جنوب انجام خواهد شد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016