پنجشنبه 4 خرداد 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مجلس آلمان پیشنهاد عدم تشدید تحریم ایران را رد کرد

دويچه وله ـ مجلس آلمان پیشنهاد حزب چپ مبنی بر عدم تشدید تحریم ایران را با اکثریت آرا رد کرد. در همین حال وزیر خارجه آلمان گفت، آلمان برای تولید انرژی اتمی صلح‌‌آمیز به ایران پیشنهاد کمک داده است.


حزب چپ آلمان پیشنهاد کرده بود، برای ترغیب جمهوری اسلامی به حل و فصل مناقشه اتمی با این کشور از طریق مذاکره، تحریم‌های ایران تشدید نیابد. اما مجلس فدرال آلمان روز پنج‌شنبه (۲۴ مه/ ۴ خرداد) با این پیشنهاد موافقت نکرد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


رولف موتسنیش (Rolf Mützenich)، سخنگوی فراکسیون سوسیال‌دمکرات‌های آلمان در پارلمان این کشور تحریم را از ابزارهای دیپلماتیکی نامید که می‌توان به کمک آن ایران را به تغییر رویکرد خود وادار کرد. اما یان فان آکن (jan van Aken)، کارشناس سیاست خارجی چپ‌ها در پارلمان هشدار داد، تشدید بی‌وقفه اقدام‌های تنبیهی می‌تواند به تقویت تندروهای ایران منجر شود.

فان آکن اذعان داشت که بی‌اعتمادی به ایران توجیه‌پذیر است، با این حال بمباران تأسیسات مشکوک این کشور می‌تواند منطقه را به آتش بکشد.

یوآخیم هورستر(Joachim Hِrster)، نماینده دمکرات‌مسیحی‌ها در بوندستاگ در همین زمینه اطمینان خاطر داد که دولت آلمان، مدافع راه حل صلح‌‌آمیز این مناقشه است. وی گفت: «هیچ کس در منطقه خواستار جنگ نیست.»

پیشنهاد کمک‌ آلمان به ایران در حوزه انرژی اتمی

در عین حال گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان گفت، کشورش در زمینه استفاده از انرژی صلح‌‌آمیز اتمی به ایران پیشنهاد کمک داده است.

وستروله در گفت‌وگو با روزنامه "لایپزیگر فولک" گفت: «ایران حق دارد از انرژی اتمی صلح‌‌‌‌آمیز استفاده کند. ما آماده‌ایم، در این مسیر به ایران از نظر فن‌آوری کمک کنیم.»

وستروله تأکید کرد که این اقدام باعث می‌شود که بتوان اختلافات هسته‌ای با ایران را به صورت سیاسی حل کرد.

وزیر خارجه آلمان همزمانی تصریح کرد که ایران وظیفه دارد به صورتی قابل اثبات از هر گزینه‌ای برای تولید سلاح‌هسته‌ای چشم‌پوشی کند.

وستروله خاطرنشان ساخت که «جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای موضوعی فراتر از امنیت اسرائيل است.»

به گفته او، این موضوع نه تنها مربوط به ثبات و امنیت منطقه بلکه مربوط به امنیت کل جهان می‌شود.

وزیر خارجه آلمان گفت، ایران مسلح به جنگ‌افزار هسته‌ای باعث درگرفتن مسابقه تسلیحاتی اتمی خواهد شد، در حالی که خواست آلمان این است که سیاست عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای پیش برود.

در همین حال روز گذشته (۳ خرداد/ ۲۳ مه) مذاکره‌کنندگان اتمی ایران با نمایندگان گروه "پنج به علاوه یک" در بغداد در دو نوبت گفت‌وگو کردند. هنوز گزارشی‌از نتایج این گفت‌وگوها منتشر نشده‌ است.

گروه "پنج به علاوه یک" شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه‌، چین و آلمان می‌شود. این کشورها به دلیل این‌که غرب ماهیت برنامه اتمی ایران را احتمالا نظامی می‌داند، از سال ۲۰۰۳ تاکنون می‌کوشند جمهوری اسلامی را وادار به توقف غنی‌سازی اورانیوم سازند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016