جمعه 12 خرداد 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نیویورک تایمز: طرح استاکس‌نت با حکم بوش آغاز شد، با حکم اوباما شدت گرفت

به گزارش رادیو فردا روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز جمعه، ۱۲ خردادماه، در گزارشی مفصل به نقل از مقامات سابق و فعلی در آمریکا و اروپا و اسرائیل گفت که طرح حمله سایبری به ایران در سال ۲۰۰۶ با حکم جرج بوش آغاز شده و با حکم باراک اوباما شدت و سرعت گرفته است.

نویسنده این گزارش می‌گوید که گزارش خود را بر اساس مصاحبه‌هایی در یک سال و نیم گذشته با مقامات سابق و فعلی در دولت‌های آمریکا و اسرائیل و دولت‌های اروپایی نوشته است.

به دلیل محرمانه بودن جزئیات این طرح، هیچ یک از مقامات فوق حاضر نشده‌اند نام‌شان در گزارش نیویورک تایمز بیاید.

گزارش تازه این روزنامه معتبر آمریکایی در حالی منتشر شده است که هنوز یک هفته نیز از خبر انتشار «پیچیده‌ترین» ویروس یارانه‌ای با عنوان فلیم یا زبانه آتش در ایران نگذشته است.

به گفته کارشناسان، کدهای ويروس فلیم ۲۰ بار بيشتر از ويروس استاکس‌نت و ۱۰۰ بار بيشتر از ويروس‌های معمول در سرقت اطلاعات اينترنتی است.

طرح حمله سایبری به تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم در ایران اولین بار در زمان ریاست جمهوری جرج بوش با اسم رمز «بازی‌های المپیک» آغاز شده است.

به گزارش نیویورک تایمز، باراک اوباما در نخستین ماه‌های کار در کاخ سفید در «حکمی محرمانه» تصمیم گرفته است که این طرح در دولت او هم ادامه بیابد.

نیویورک تایمز دلیل افشای طرحی را که بعدا توسط کارشناسان سایبری «استاکس‌نت» نام گرفت «خطایی در برنامه‌ریزی» عنوان کرده است که باعث شده کرم یارانه‌ای مذکور از تاسیسات نطنز در ایران خارج شده و از طریق اینترنت در سراسر جهان منتشر شود.

پس از این اتفاق تصادفی بود که کارشناسان امنیت سایبری دنیا به وجود این کرم پی برده و نام استاکس‌نت را به آن دادند. به عبارت دیگر، کارشناسان ایرانی تنها پس از انتشار جهانی این ویروس به وجود آن پی برده‌اند.

پس از به اصطلاح «فرار» استاکس‌نت از تاسیسات نطنز، آقای اوباما جلسه‌ای با مشاوران خود ترتیب می‌دهد و چون شواهد حاکی از آن است که کارشناسان ایرانی چیز زیادی از این طرح نمی‌دانند و کرم یارانه‌ای اثری مخرب بر تاسیسات ایران داشته تصمیم می‌گیرد که طرح ادامه یابد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، دو سه هفته پس از این حکم آقای اوباما، نسخه‌ای جدیدتر از این کرم یارانه‌ای و پس از آن هم یک نسخه دیگر به نطنز حمله کرده است.

این روزنامه می‌گوید که در آخرین حمله از این مجموعه حملات که «چند هفته‌ای پس از افشای استاکس‌نت» رخ داد،‌ تقریبا هزار سانتریفیوژ از پنج هزار دستگاهی که در ایران کار غنی‌سازی اورانیوم را انجام می‌دهد موقتا از کار افتاده است.

در همین زمینه رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی در اسفندماه سال ۱۳۸۹ اعلام کرد که ویروس استاکس‌نت «صنعت کشور را تحت تاثیر قرار داده و ممکن است عوارض صنعتی زیادی ایجاد کند».

با این حال مقامات در تهران با آن که انگشت اتهام خود را در این زمینه به سوی آمریکا و اسرائیل گرفتند هرگز آشکارا نپذیرفتند که این کرم یارانه‌ای به روند غنی‌سازی در ایران لطمه زده است.

از سوی دیگر در آمریکا مقامات در دولت اوباما تخمین می‌زنند که این حمله سایبری به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی کار ایران در این زمینه را «از هجده ماه تا دو سال» عقب انداخته است، گرچه به گفته نیویورک تایمز کارشناسان مستقل از دولت این ارزیابی را با دیده شک می‌نگرند.

نیویورک تایمز پیشتر هم در دی‌ماه سال ۱۳۸۹ در گزارشی مشابه از همکاری آمریکا و اسرائیل برای حمله سایبری به تاسیسات اتمی ایران خبر داده و گفته بود که ویروس استاکس‌نت ابتدا در کوره اتمی دیمونای اسرائیل تست شده است.

به گزارش این روزنامه، کوره هسته‌ای ديمونا به مدت دو سال به «آزمايشگاهی» برای اطمينان از کار کردن بدافزار استاکس‌نت تبديل شده بود.

در مردادماه سال ۱۳۸۹، شرکت سیمنتک، بزرگ‌ترین تولیدکننده نرم‌افزارهای ایمنی کامپیوتر از جمله ضد ویروس نورتون، اعلام کرد که کامپیوترهای ایران شدیداً از سوی یک کرم رایانه‌ای «خطرناک» مورد حمله قرار گرفته‌اند.

این شرکت نام این ویروس را استاکس‌نت عنوان کرده و گفت که ۶۰ درصد کامپیوترهایی که مورد حمله این کرم رایانه‌ای هستند در ایران قرار دارند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016