پنجشنبه 22 تیر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

رویترز: ایران تحریم بیمه نفتکش‌ها را دور می‌زند

راديو فردا ـ خبرگزاری رویترز روز از ادامه بارگیری محموله‌های نفتی ایران به مقصد چین، به رغم اختلاف در شرایط خرید خبر داده و می‌افزاید، در حالی که ایران راه‌هایی برای دور زدن تحریم پوشش بیمه شرکت‌های غربی برای نفتکش‌های حامل نفت خود یافته، ژاپن نیز قدم‌هایی برای از سرگیری واردات نفت از ایران برای ماه آینده میلادی، برداشته است.

دور جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران که از اول ماه ژوئیه به اجرا گذاشته شد، به غیر از خرید نفت ایران توسط اعضای اتحادیه، پوشش بیمه‌ای شرکت‌های اروپایی که بخش بیمه دریایی جهان را تقریبا در احاطه کامل خود دارند، برای نفتکش‌های حامل ایران ممنوع شد.

عدم پوشش بیمه نفتکش، به تازگی در کنار قطع واردات نفت ایران توسط اتحادیه اروپا، صادرات نفت خام ایران به مشتریان اصلی خود، چین، هند، ژاپن و کره جنوبی را دچار اختلال کرده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


ژاپن برای دوری جستن از خطر تحریم‌ها، به خاطر عدم پوشش بیمه‌ای نفتکش‌های حامل نفت ایران، واردات نفت خام از ایران را برای ماه جاری کلا متوقف کرده است و چین نیز در حالی که برای تحمیل شرایط بسیار دشواری با تهران چازه زنی می‌کند، از ایران درخواست کرده است که خود بار مسئولیت حمل نفت صادراتی و تهیه بیمه نامه را به دوش بکشد.

روز چهارشنبه یک منبع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته است که شرکت‌های بیمه ژاپن پوشش بیمه‌ای دریایی خود را برای تانکرهای حامل نفت ایران به مقصد این کشور افزایش داده‌اند و همچنین حمل نفت توسط نفتکش‌های ایرانی به مقصد چین، به رغم اختلاف در شرایط معامله، هنوز هم در جریان است

یک تاجر چینی نفت خام و آشنا به معاملات نفتی ایران و چین به این خبرگزاری گفته است که حداقل ۴ میلیون بشکه نفت خام صادراتی ایران طبق برنامه ماه ژوئیه، هم اکنون راهی پالایشگاه‌های چین است. وی که به خاطر حساسیت موضوع نخواسته نامی از وی برده شود، با اشاره به مذاکرات «سینوپک» پالایشگاه دولتی چین و شرکت ملی نفتکش ایران گفته است که چین در نظر دارد برای ماه جاری در مجموع ۱۵ میلیون بشکه نفت از ایران بخرد.

این خبرگزاری می‌نویسد که در صورتی که چین تمامی این میزان نفت را که ارزش آن یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، بخرد، برآورد‌ها نشان می‌دهد که این کشور تقریبا نیمی از کل صادرات ۱. ۱ میلیون بشکه‌ای(در روز) نفت ایران برای ماه جاری را خریده است.

این گزارش می‌افزاید که متوسط صادرات ماهانه نفت ایران در سال گذشته، دو برابر میزان نفت صادراتی ایران طی ماه جاری میلادی بوده است.

چین که در سه ماهه اول سال جاری، به خاطر کاهش ۵۰ درصدی واردات نفت ایران توانست در نهایت از تحریم‌های آمریکا علیه خریداران نفت ایران معاف شود، از ماه آوریل واردات نفت از ایران را دوباره تا حدودی افزایش داده است.

این گزارش می‌افزاید که شرکت ملی نفتکش ایران از پالایشگاه‌های چین درخواست پرداخت هزینه از بابت حمل و تهیه بیمه نامه برای نفت صادراتی به این کشور کرده بود، اما پالایشگاه‌های چینی دنبال کاهش هزینه محموله‌های نفتی وارداتی از ایران هستند.

بیمه‌گران ژاپنی نیز پوشش بیمه‌ای بدنه نفتکش‌ها و خود محموله‌های نفتی ایران را به ۴۹۱ میلیون دلار، یعنی ۳۰ درصد بیشتر از مبلغی که در ماه آوریل برنامه‌ریزی کرده بودند، افزایش داده‌اند.

این افزایش مبلغ پوشش بیمه‌ای، به ژاپن اجازه خواهد داد که نفت ایران به جای یک نفتکش، توسط دو ابرنفتکش از خلیج فارس به مقصد این کشور حمل شود و متوسط ظرفیت خرید نفت ایران توسط این کشور به ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد. ژاپن بعد از چین و هند، سومین مشتری عمده نفت ایران است.

دولت ژاپن ماه گذشته بودجه‌ای به مبلغ ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار برای پوشش بیمه «محافظت و غرامت» (پی‌ اند آی) برای حوادث غیرمترقبه برای نفتکش‌های حامل نفت ایران به این کشور تصویب کرد.

داده‌های وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنایع ژاپن حاکی است که واردات نفت این کشور از ایران در پنج ماه اول سال جاری میلادی نسبت به دور موافق سال گذشته بطور متوسط تا یک سوم کاهش یافته و به ۲۴۶ هزار بشکه در روز رسیده است.

چین و هند هم اکنون به مدد نفتکش‌های ایران و تهیه بیمه‌نامه توسط خود ایران به واردات نفت از ایران ادامه می‌دهند، در حالی که کره جنوبی، چهارمین مشتری بزرگ نفت ایران، مانند ژاپن واردات نفت از ایران برای ماه جاری را متوقف کرده است.

ترکیه نیز بعنوان پنجمین مشتری نفت ایران، واردات نفت خام از ایران را تا ۲۰ درصد کاهش داده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016