پنجشنبه 29 تیر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ادامه نبردها در نزدیکی منطقه حکومتی در دمشق

نبردها در محلات دمشق همچنان ادامه دارد. در بسیاری از نقاط شهر تانک‌های ارتش مستقر شده‌اند. مخالفان مدعی‌اند که اسد به لاذقیه رفته و سرگرم تدارک یک حمله جدید است. صدها نفر از ساکنان دمشق شهر را ترک کرده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


دويچه وله ـ در پی انفجار مهیب در شورای امنیتی رژیم سوریه و کشته شدن چند نفر از مقامات ارشد دولتی و یاران نزدیک بشار اسد، نبردها در این کشور شدت یافته است.

بنا به آخرین خبرهای رسیده نبردهای سنگینی در روز پنج‌شنبه (۱۹ ژوئیه/ ۲۹ تیر) در منطقه حکومتی دمشق صورت گرفته است. در بسیاری از نقاط مهم شهر دمشق تانک‌های ارتش مستقر شده‌اند.

در شامگاه چهارشنبه نیز نبردها میان مخالفان و نیروهای حامی رژیم اسد در پایتخت سوریه ادامه داشت. تلویزیون الجزیره از طریق تماس‌های تلفنی با ساکنان دمشق گزارش می‌دهد که صدای شلیک گلوله در تمام طول شب به گوش می‌رسیده است.

مخالفان می‌گویند که ارتش سوریه با هلی‌کوپترهای جنگی وارد کارزار شده است. نیروهای اپوزیسیون در سایت خبری خود در خارج نیز ادامه نبردها در دمشق را تایید می‌کنند.

نبردهای خیابانی در محلات مختلف پایتخت، به ویژه در محلات جنوبی شهر، جریان دارند. در روز چهارشنبه مخالفان مسلح کوشیدند که یک پادگان نظامی در دمشق را تصرف کنند. صدها نفر از ترس انتقام‌جویی حامیان اسد از دمشق گریخته‌اند.

روزنامه دولتی "الثوره" مدعی شده که «حتی اگر تمامی جهان با یکدیگر متحد شوند، دمشق به سختی به زانو خواهد افتاد.» گزارش‌های رسیده حاکی از آن است که در پی انفجار روز چهارشنبه ده‌ها نظامی دیگر در شهرهای مختلف، از ارتش سوریه جدا شده‌اند.

یک فعال سیاسی در ادلب به خبرگزاری‌های خارجی گفت که تمامی سربازان مستقر در فرودگاه این شهر به مخالفان پیوسته‌اند. تایید یا تکذیت این خبر از سوی منابع مستقل در شرایط کنونی ناممکن است.

یکی از سخنگویان "شورای ملی سوریه" اعلام کرد که «سقوط رژیم اسد نزدیک است.» فیاض عمر، یکی از فرماندهان "ارتش آزاد سوریه" در ترکیه، نیز اعلام کرد که «بسیاری از سربازان رژیم مایل نیستند که علیه مردم خود بجنگند، بدین دلیل در شرایط کنونی شانس پیروزی بسیار افزایش یافته است.»

نیروهای اپوزیسیون بیم از این دارند که رژیم اسد در محلات دمشق که مقاومت از خود نشان می‌دهند از گاز‌های سمی استفاده کند. به گفته مخالفان، اسد دمشق را ترک کرده و در بندر لاذقیه مستقر شده است. مخالفان می‌افزایند که بشار اسد در صدد آغاز حمله‌ای متقابل به مخالفان است.

برکناری اسد

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، و کوفی عنان، نماینده این سازمان در امور سوریه، حمله به نشست شورای امنیت سوریه را محکوم کردند. یک سخنگوی سازمان ملل گفت: «این حمله نشانه داد که آتش‌بس در شرایط کنونی ضرورتی حتمی است.»

به گفته دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه، تنها در روز چهارشنبه (۱۸ ژوئیه) دست‌کم ۲۰۰ نفر در نقاط مختلف این کشور کشته شده‌اند. حدود ۱۲۴ نفر از این قربانیان افراد غیرنظامی بوده‌اند.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، بار دیگر از بشار اسد خواست که هر چه زودتر از قدرت کناره‌گیری کند. کامرون در کابل در جمع خبرنگار گفت: «برای اسد زمان آن فرا رسیده که برود و امکان شروع دوران انتقالی را فراهم کند.»

نخست‌وزیر بریتانیا تصریح کرد که «زمان تغییر رژیم فرا رسیده است، اما اگر این تغییر به زودی رخ ندهد، روشن است که سوریه هرچه بیشتر به سمت جنگ داخلی پیش خواهد رفت.»

در پی انفجار اخیر در دمشق، نشست شورای امنیت سازمان ملل به تعویق افتاد. به‌رغم اختلافات جدی میان روسیه و چین از یک سو و دیگر کشورهای غربی از سوی دیگر، روسای جمهوری روسیه و آمریکا با یکدیگر بر سر اوضاع سوریه گفت‌وگویی تلفنی داشتند.

روسیه حمله به مرکز امنیتی سوریه را محکوم می‌کند، اما نبردهای جاری در دمشق را "سرنوشت‌ساز" می‌خواند. چین درباره شدت‌گیری خشونت‌ها در سوریه تا کنون سکوت کرده است، اما جامعه جهانی در انتظار واکنش این دو کشور در شورای امنیت پیرامون قطعنامه‌ی جدیدی علیه حکومت سوریه است.

ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، نیز در روز پنج‌شنبه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری "سی‌ان‌ان" گفت: «برای بشار اسد تنها یک فرصت باقی مانده تا از جنگ داخلی در سوریه جلوگیری کند.» ملک عبدالله حمله به شورای امنیتی سوریه را "ضربه‌ای بزرگ بر رژیم اسد" خواند.

خطر سلا‌ح‌های شیمیایی

پادشاه اردن از وجود سلاح‌های شیمیایی در سوریه و احتمال دستیابی تروریست‌های القاعده به آن ابراز نگرانی کرد.

روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داد که مقامات دفاعی آمریکا و اسرائیل درباره توان تسلیحاتی سوریه به رایزنی پرداخته‌اند. بر اساس گزارش این روزنامه، وزارت دفاع آمریکا همچنان با دخالت نظامی در سوریه مخالف است، زیرا این امر می‌تواند سبب کمک به رژیم اسد به بهانه‌ی مقابله با خارجیان شود.

توماس دونیلون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در روزهای گذشته در اسرائیل با مقامات این کشور پیرامون بحران فزاینده در منطقه گفت‌وگو داشته است. آمریکا در روز گذشته تحریم‌های یکجانبه تازه‌ای علیه مقامات سوری برقرار کرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016