جمعه 13 مرداد 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

علی اکبر صالحی: آمریكایی ها فرافكنی می كنند

تهران- وزیر امور خارجه در واكنش به اظهارات وزیر خارجه آمریكا كه روسیه و چین را عامل شكست كوفی عنان، نماینده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب برای حل موضوع سوریه دانسته است، گفت: آمریكایی ها فرافكنی می كنند چرا كه غربی ها و برخی كشورهای منطقه مانع تراشی كردند تا طرح عنان موفق نشود.

'علی اكبر صالحی' روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه 'هیلاری كلینتون' وزیر خارجه آمریكا در واكنش به استعفای كوفی عنان، چین و روسیه را عامل شكست ماموریت وی برای ایجاد صلح در سوریه دانسته است، با بیان این مطلب افزود: آقای عنان دلایل استعفای خود را بصورت دقیق بیان كرده است، گاه بصورت واضح و گاه سربسته.

وزیر امور خارجه تصریح كرد: این كه آقای عنان از انسجام نداشتن شورای امنیت سخن گفته است، به معنای چین و روسیه نیست؛ آمریكایی ها فرافكنی می كنند و درصدد القای نظر خود هستند نه بیان واقعیات.

صالحی با بیان این كه برخی كشورهای منطقه، اتحادیه عرب و برخی كشورهای غربی به صراحت از آقای عنان انتقاد می كردند، گفت: طرح شش ماده ای آقای عنان مورد قبول سوریه و كشورهای نقش آفرین منطقه بود اما طرف مقابل نگذاشت آقای عنان توفیقی در اجرای طرحش حاصل كند.

مسوول دستگاه دیپلماسی ایران با بیان این كه آقای عنان در آخرین نشست ژنو درباره سوریه تلاش كرد كشورهای اثر گذار و نقش آفرین مانند جمهوری اسلامی ایران نیز در این اجلاس شركت كنند، اظهار داشت: آقای عنان قبل از برگزاری این نشست با من تماسی تلفنی داشت و بارها نیز در موضعگیری های خود اعلام كرد كه بدون حضور كشورهای نقش آفرین، حل مساله سوریه امكان پذیر نیست.

صالحی تاكید كرد: متاسفانه هر گاه تلاش های آقای عنان در جهت حل موضوع سوریه بود، غربی ها بگونه ای مانع تراشی می كردند.

وزیر امور خارجه گفت: در مجموع، كشورهای غربی و برخی كشورهای منطقه بودند كه نمی خواستند طرح آقای عنان موفق شود چرا كه اگر این طرح موفق می شد، آنها به اهداف خود دست نمی یافتند.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران تصریح كرد: در طرح كوفی عنان بر حل مساله سوریه از طریق سوری - سوری و نیز بدون تحمیل نظرات از بیرون تاكید شده بود در حالی كه كشورهای غربی و برخی كشورهای منطقه تصور موهومی دارند و در پی بركناری آقای اسد و روی كار آوردن دولت مجهولی هستند.

*** طرح عنان بهترین طرح بر روی میز است

صالحی در پاسخ به سووالی درباره آینده طرح كوفی عنان گفت: طرح آقای عنان پابرجاست چرا كه بهترین طرح بر روی میز است.

وزیر امور خارجه افزود: با توجه به پیشینه مدیریتی آقای عنان، وی توانست بدون سمت گیری و بصورت مستقل، موضوع سوریه را پیش ببرد كه این امتیاز بزرگی است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی با قدردانی از تلاش های آقای عنان اظهار امیدواری كرد: جانشین وی نیز بتواند با اتخاذ مواضع مستقل و بدون سمت گیری برای حل موضوع سوریه تلاش كند.

صالحی در پاسخ به این پرسش كه توصیه شما به دبیركل سازمان ملل برای انتخاب جانشین آقای عنان چیست چرا كه به نظر می رسد برخی كشورهای غربی درصدد هستند نماینده ای همسو با مواضع آنها روی كار آید؟، گفت: قطعا اگر نماینده ای همسو با غرب روی كار آید، موفق نخواهد شد چرا كه طرف مقابل نیز همكاری نخواهد كرد.

وی افزود: غربی ها آقای عنان را كه مستقل عمل می كرد، به بن بست كشاندند و چنانچه فردی روی كار آید كه موضعگیری هایی همسو با غرب داشته باشد، از همان ابتدا به بن بست می رسد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016