دوشنبه 23 مرداد 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

انتقاد از روند امدادرسانی به زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی ایران

بی بی سی: امروز، دوشنبه، ۲۳ مرداد، اولین روز عزای عمومی در استان آذربایجان شرقی ایران است.

آمار کشته‌شدگان زمین‌لرزه‌های روز شنبه در این استان در شمال غرب ایران بیش از ۳۰۰ نفر گزارش شده است.

مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران امروز دوشنبه، ۲۳ مرداد، در گزارشی به نمایندگان مجلس ایران گفت که به دنبال این حادثه در منطقه "دو هزار مورد اعزام مصدوم و مجروح بیمارستانی و ۲ هزار و ۱۱ مورد درمان سرپایی داشتیم."

به گزارش خبرگزاری فارس، او تعداد افرادی را که در زلزله اخیر آذربایجان شرقی جان خود را از دست داده‌اند ۳۰۶ نفر اعلام کرد.

وزیر بهداشت ایران همچنین تعداد افرادی را که مرگشان در بیمارستان‌های منطقه ثبت شده است، ۲۶۸ نفر اعلام کرد و گفت که فوت ۲۱۹ زن و کودک و ۴۹ مرد در بیمارستان‌های منطقه ثبت شده است.

به دنبال این حادثه روزهای دوشنبه، ۲۳ مرداد و سه‌شنبه، ۲۴ مرداد، در استان آذربایجان شرقی عزای عمومی اعلام شد.

براساس گزارش‌ها، هزاران نفر در منطقه که خانه‌هایشان بر اثر زلزله فروریخته است، هم‌اکنون در چادر و سرپناه‌های موقت اسکان داده شده‌اند و نهادهای امدادی تامین تدارکات مورد نیاز آنها از جمله پتو، لباس‌های گرم، مواد غذایی و اقلام بهداشتی را به عهده دارند.

رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند که زلزله‌زدگان همچنان نیازمند دریافت اقلامی همچون آب، دارو، مواد غذایی، لباس و مواد بهداشتی هستند.

با وجود تاکید مسئولان نهادهای امدادرسان بر هماهنگی و اقدام به موقع برای کمک به آسیب‌دیدگان مناطق زلزله‌زده، نمایندگان استان آذربایجان شرقی در نشست امروز مجلس ایران از روند امدادرسانی در این مناطق انتقاد کرده‌اند.

الله‌وردی دهقان، نماینده مردم ورزقان در مجلس ایران گفته است که نبود مدیریت بحران در این شهر، یکی از دلایل افزایش تلفات زلزله بود.

او اضافه کرد که ساکنان این شهر همچنان با کمبود پتو و چادر روبه‌رو هستند.

شهر ورزقان در نزدیکی یکی از مراکز زلزله‌های روز شنبه قرار دارد و خبرنگاران مستقل که به محل رفته‌اند، از تخریب گسترده این شهر بر اثر زلزله خبر داده‌اند.

نماینده ورزقان در مجلس ایران گفت که ۱۰۰ نفر از ۳۰۰ نفر کشته‌شدگان زلزله و ۸۰۰ نفر از مجروحان در شهرستان ورزقان بوده‌اند و ۵۰ درصد ساختمان‌های شهر و ۹۰ درصد خانه‌های روستایی بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده است.

آقای دهقان خواهان اقدام سریع هلال‌احمر برای تامین اقلام مورد نیاز زلزله‌زدگان و اسکان موقت آنها شد.

او میزان خسارات واردشده بر اثر زمین‌لرزه را هم ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس ایران هم گفته است که مشکلات در ساختار مدیریتی مانع امدادرسانی به آسیب دیدگان شمال غرب ایران شده است.

او گفت: "اگر مردم نمی‌آمدند، شاید بحران زلزله به این سرعت جمع نمی‌شد."

این نماینده مجلس اضافه کرد: "مدیریت بحران سازماندهی‌شده انجام نگرفت. بلکه این مردم بودند که با وسایل نقلیه شخصی‌شان امدادرسانی می‌کردند."

او گفت: "رئیس جمعیت هلال‌احمر از تحویل ۸ هزار چادر سخن می‌گوید، اما این میزان چادر هنوز به مردم زلزله‌زده نرسیده است."

دو زمین‌لرزه شدید عصر روز شنبه، ۲۱ مرداد، حوالی شهرهای اهر و ورزقان در استان آذربایجان شرقی ایران را لرزاند.

داده‌های مرکز لرزه‌نگاری کشوری ایران نشان می‌دهد که از روز یکشنبه، ۲۲ مرداد تاکنون بیش از ۶۰ مورد پس‌لرزه در منطقه رخ داده است.

گزارش شده است که چندین کشورهای همسایه ایران از جمله ترکیه، روسیه، پاکستان و امارات متحده عربی برای ارسال کمک‌های انساندوستانه به زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی اعلام آمادگی کرده‌اند.

سوئیس، تایوان، سنگاپور، آلمان، فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های هلال احمر و صلیب سرخ، دفتر یونیسف در تهران و پزشکان بدون مرز نیز آمادگی خود را برای ارسال کمک و امدادرسانی به آسیب دیدگان اعلام کرده اند.

با این حال، مقامات رسمی ایران گفته‌اند که عملیات امدادرسانی با استفاده از توان داخلی انجام می‌شود و "نیازی به کمک‌های بین‌المللی نیست."

خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) به نقل از روابط عمومی سپاه پاسداران ایران از اعزام ۲۰ گردان عاشورا و الزهرا به مناطق زلزله‌زده خبر داده است.

گزارش شده است که این نیروها برای آواربرداری، ارائه کمک‌های مردمی، پخش دارو و مواد غذایی بین مجروحان و تدفین قربانیان به این مناطق اعزام شده‌اند.

همچنین به گزارش رسانه‌های ایران، حسین قدمی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، در ارائه آخرین گزارش از وضعیت مناطق آسیب‌دیده در استان آذربایجان شرقی گفته است: "براساس آمارهای اولیه ۱۱۵ روستا بین ۴۰ تا ۶۰ درصد تخریب شده است. البته تخریب برخی از این روستاها را به دلیل بافت فرسوده و نامقاوم خشت و گل باید صد در صد حساب کنیم."

او گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر عملیات امدادی در فاز آواربرداری و اسکان اضطراری قرار دارد تاکنون ۸ هزار و ۷۵۰ چادر، ۱۱ هزار و ۹۵۰ تخته پتو و تغذیه ۱۲ هزار و ۱۶۷ نفر تامین شده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016