دوشنبه 27 شهریور 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

سازمان ملل فهرست تازه‌ای از مظنونان به جرائم جنگی در سوریه تهیه کرد

بی بی سی ـ یک کمیته مستقل وابسته به سازمان ملل که نقض حقوق بشر در سوریه را مورد بررسی قرار می دهد، گفته است که فهرست سری تازه ای از افراد و واحدهایی که مظنون به ارتکاب جرائم جنگی در سوریه هستند را تهیه کرده است.

پائولوسرجیو پین هیرو، مسئول این کمیته تحقیقاتی گفته است که آنها "مجموعه شواهدی فوق العاده و هولناک" جمع آوری کرده‌اند.

مسئول این کمیته تحقیقاتی همچنین از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا بررسی وضعیت سوریه را به دادگاه بین المللی کیفری ارجاع بدهد.

در همین حال سازمان دیدبان حقوق بشر از شکنجه بازداشت شدگان توسط شورشیان مسلح و همچنین اعدام های بدون محاکمه خبر داده است.

این نهاد در عین حال افزوده که اعمال خشونت توسط نیروهای دولتی افزایش یافته است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


هشدار نسبت به حضور اسلام گراها

کمیته مستقل تحقیق درباره اوضاع سوریه سال گذشته و به دنبال افزایش خشونت ها در این کشور، توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل ایجاد شد.

در ماه اوت گذشته، این کمیته از ارتکاب به خشونت های سازمان یافته از جمله قتل، شکنجه و خشونت های جنسی در سوریه خبر داد که با اجازه مقامات رده بالای دولتی صورت گرفته است.

این کمیته همچنین دریافت که نیروهای مخالف دولت هم مرتکب جرائم جنگی شده اند.

این کمیته در گزارش ماه اوت خود نتیجه گیری کرده که نیروهای دولتی و پیکارجویان طرفدار دولت عامل کشتار ۱۰۸ نفر در حوله در ماه مه گذشته بودند.

کمیته مستقل تحقیق، امروز در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو اعلام کرد که "دومین فهرست محرمانه از افراد و واحدهایی که ظن آن می رود مسئول خشونت ها" باشند را تهیه کرده است.

مسئول این کمیته تحقیقاتی در پاسخ به این سوال که چرا اسامی این مظنونان افشا نمی شود گفت: "این کمیته به این دلیل اسامی این افراد را افشا نمی کند چون نسبت به دادگاهها از دلایل ضعیف تری برای اثبات بی گناهی با مجرمیت استفاده می کند."

فهرست دیگری از این افراد توسط ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشرسازمان ملل در فوریه گذشته ارائه شد.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل خواستار اقدام از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل شده است اما این شورا قادر به اعمال تحریم و یا اعزام صلحبان به سوریه نیست.

پائولو سرجیو پین هیرو، مسئول این کمیته تحقیقاتی همچنین از افزایش حضور پیکارجویان اسلام گرا در سوریه خبر داد که بعضی از آنها در ارتش آزاد سوریه حضور دارند و گروهی دیگر از آنها به طور مستقل عمل می کنند.

به گفته مسئول این کمیته تحقیقاتی "چنین عناصری تمایل دارند تا پیکارجویان مخالف دولت را بیشتر به اتخاذ شیوه های رادیکال" ترغیب کنند.

"اعدام بدون محاکمه"

آقای پین هیرو در جریان نشست امروز در مورد گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر مبنی برانجام اعدام های بدون محاکمه توسط مخالفان مسلح دولت سوریه درحلب، لاذقیه و ادلب صحبت کرد.

این نهاد حقوق بشری گفته است که یک گروه تحقیقاتی که ماه گذشته به سوریه اعزام شد در ۱۲ مورد از این اعدام های بدون محاکمه به مدارکی دست یافته است.

ندیم حوری، معاون دیدبان حقوق بشردر خاورمیانه گفته است: "این که گروههای مخالف دولت اعلام می‌کنند که به حقوق بشر احترام می‌گذارند، موضوعی مهم است. اما آزمون واقعی نحوه عملکرد نیروهای مخالف است."

به گفته آقای حوری "آنهایی که به مخالفان دولت سوریه کمک می کنند، باید اعمال خشونت را محکوم کند."


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016