دوشنبه 27 مهر 1383   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

دنياى رنگارنگ مرورگرهاى اينترنتى، آي تي ايران

هموطن سلام - اين روزها مصادف با دهمين سالگرد عرضه مرورگر نت اسکيپ در جهان است. مرورگر مذکور که اولين مرورگر اينترنتى دنيا محسوب مى‌شد امکان آشنايى اوليه مردم جهان را با اينترنت فراهم آورد و طى مدت کوتاهى محبوبيت گسترده‌اى کسب کرد.

اما پس از آن شرکت مايکروسافت با عرضه ويندوز 95 که مجهز به مرورگر اينترنتى اختصاصى اين شرکت موسوم به Internet Eyplorer بود گوى سبقت را از نت اسکيپ ربود و توانست انحصار بازار مرورگرها را نيز در کنار انحصار دنياى سيستم‌هاى عامل در دست بگيرد.

اما طى چند سال اخير با افزايش تعداد کاربران اينترنت و همچنين گسترش شديد حملات هکرها و ويروس‌نويسان ضعف‌هاى مرورگر مايکروسافت نيز پيش از پيش آشکار شده است و همين امر موجب شده که استفاده از IE اندکى کاهش يافته و از بيش از 97 درصد به زير 93 درصد در ماه گذشته برسد.

از سوى ديگر برخى شرکت‌هاى دست‌اندرکار در عرصه فناورى نيز از نيت خود براى ساخت مرورگرهاى اختصاصى خبر داده‌اند. کار حتى به جايى رسيده است که بر طبق گزارش‌هاى خبرى گوگل بزرگترين موتور جست‌وجوى جهان نيز در صدد طراحى يک مرورگر اينترنتى اختصاصى است. در اين ميان طرفداران محصولات کدباز نيز بيکار ننشسته‌اند و چندين مرورگر اينترنتى از اين نوع را به بازار عرضه کرده‌اند که جديدترين آنها Firefox نام دارد، استقبال از اين مرورگر که از سوى بنياد موزيلا به بازار عرضه شده تا بدان حد بوده که در عرض کمتر از يک ماه بيش از 2 ميليون نسخه از آن از سايت موزيلا بارگذارى شده است.

اما تنوع دنياى رنگارنگ مرورگرهاى اينترنتى از اين هم بيشتر خواهد شد.

جديدترين تحول در اين عرصه به شرکت مشهور American online يا AOL مربوط مى‌شود که قصد دارد يک مرورگر اينترنتى ويژه برمبناى نيازهاى کاربران خود طراحى کند. البته گزارش‌هاى خبرى نشان مى‌دهد که مرورگر AOL با استفاده از فناورى به کار رفته در مرورگر IE مايکروسافت طراحى خواهد شد.

هرچند که هنوز زمان دقيقى براى عرضه اين مرورگر اعلام نشده؛ اما منابع نزديک به AOL معتقدند که مرورگر مذکور در ماه دسامبر سال جارى يا ژانويه سال 2005 به بازار عرضه خواهد شد.

هرچند AOL در مورد جزئيات فنى اين مرورگر اظهارنظر نکرده است؛ اما کارشناسان مطلع معتقدند که اين محصول نوعى IE که پيشرفته خواهد بود که البته فاقد حفره‌هاى امنيتى مرورگر مايکروسافت است.

در حالى که AOL تازه پا به دنياى ساخت و عرضه مرورگرهاى اينترنتى گذارده است برخى رقباى کوچک سال‌هاست که تلاش مى‌کنند سهمى هرچند اندک از اين بازار را از آن خود کنند. از جمله اين مرورگرها مى‌توان به مرورگر Fire fox، مرورگر opera ساخت شرکتى به همين نام و مرورگر safari ساخت شرکت ايل اشاره کرد که البته اين آخرى تنها روى کامپيوترهاى مکينتاش قابل استفاده است.




تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 




چنانچه اشاره شد اين مرورگرها مجموعا در حدود 5 درصد از بازار مرورگرهاى اينترنتى را از آن خود کرده‌اند؛ اما به نظر مى‌رسد که مشکلات امنيتى متعدد مرورگر IE و همچنين ويژگى‌هاى متنوع برخى مرورگرهاى رقيب موجب شده است تا دوران تحول به سرعت فرا برسد. نقص‌هاى امنيتى IE تا بدان حد گسترش يافته که حتى وزارت امنيت داخلى آمريکا نيز ديگر از اين مرورگر استفاده نمى‌کند. در اين ميان انحصارطلبى و حرص و طمع بى‌پايان مايکروسافت نيز برعدم اقبال به IE تاثيرگذار بوده است، زيرا اين شرکت به تازگى تنها به کاربران ويندوز XP اجازه داد تا مرورگر IE خود را از طريق نصب service pack 2 به روز کنند و بنابراين کاربران ويندوزهاى 2000، ME، 98 و 95 کماکان در معرض حملات هکرها و ويروس‌نويسانى هستند که از نقص‌هاى اين مرورگر براى طرح‌ريزى فعاليت‌هاى خرابکارانه خود بهره مى‌برند. به هر حال بايد منتظر ماند و ديد که در آينده کدام مرورگر خواهد توانست مرورگر پر از نقص IE را به کنار بزند و علاقه کاربران وب را به خود جلب کند.





















Copyright: gooya.com 2016