شنبه 18 آذر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نخستین نشانه عقب‌نشینی مرسی از مواضع خود

در پی اعتراضات خشونت‌آمیز روزهای گذشته در مصر، نخستین نشانه‌ی عقب‌نشینی محمد مرسی از مواضع سرسختانه‌ی خود آشکار می‌شود. معاون او اعلام کرد که مرسی حاضر است همه‌پرسی ۱۵ دسامبر را به تعویق اندازد.

دويچه وله ـ به گفته‌ی محمود مکی، معاون محمد مرسی، رئيس‌جمهوری مصر آماده است با شروطی همه‌پرسی ۱۵ دسامبر را برای گسترش اختیارات خود به تعویق اندازد.

مرسی تا کنون سرسختانه در برابر خواست اپوزیسیون مقاومت کرده بود. وی در سخنرانی تلویزیونی روز پنجشنبه‌ی خود اعلام کرد که هیچ تغییری در طرح قانون اساسی ایجاد نخواهد شد. وی همچنین افزود که تاریخ همه‌پرسی نیز به تعویق نخواهد افتاد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


اکنون به گفته‌ی محمود مکی، معاون رئیس‌جمهوری مصر، مرسی به این شرط با به تعویق‌انداختن همه‌پرسی موافق است که نتیجه‌ی حاصل از این همه‌پرسی بعدها در دادگاه به موضوع دعوایی حقوقی تبدیل نشود.

گفتنی است که محمد مرسی در سخنرانی روز پنجشنبه‌ی خود، اپوزیسیون را برای امروز شنبه (۸ دسامبر/۱۸ آذر) به گفت‌وگو دعوت کرده بود. ولی رهبران اپوزیسیون مصر این دعوت را رد کرده‌اند.

لحن آشتی‌جویانه‌ی البرادعی

شامگاه جمعه (۷ دسامبر) قاهره بار دیگر شاهد تظاهرات ده‌ها هزار نفری مخالفان محمد مرسی در برابر کاخ ریاست‌جمهوری بود. این تظاهرات که تا پاسی از نیمه‌شب ادامه داشت، در مجموع مسالمت‌آمیز انجام شد.

محمد البرادعی، یکی از رهبران اپوزیسیون، شامگاه جمعه در گفت‌وگویی با یک فرستنده‌ی تلویزیونی محلی، لحنی آشتی‌جویانه به سخنان خود داد. وی همه‌ی مصریان را فراخواند تا آرامش خود را حفظ کنند. البرادعی همچنین گفت: «من اطمینان دارم که پرزیدنت مرسی یک میهن‌دوست است.»

در قاهره، اسکندریه و بسیاری دیگر از شهرهای مصر روز جمعه ده‌ها هزار تن به خیابان‌ها رفتند و علیه محمد مرسی و جنبش اخوان‌المسلمین راه‌پیمایی کردند. این تظاهرات در برخی نقاط به درگیری‌هایی انجامید که روی هم ۱۱ زخمی برجای گذاشت.

در درگیری‌های خشونت‌آمیز روزهای گذشته شماری نیز کشته شده بودند.

سعدالکتاتنی، رهبر حزب عدالت و توسعه که شاخه‌ی سیاسی اخوان‌المسلمین است، این تظاهرات را "توطئه" خواند و گفت در پشت این اعتراضات هواداران رژیم سابق حسنی مبارک فعال هستند. وی همزمان تصریح کرد که جنبش اخوان‌المسلمین آماده است به "همه‌ی پیشنهادها" برای رفع این بحران گوش دهد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016