یکشنبه 19 آذر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کنفرانس تغییرات اقليمی دوحه پيمان کيوتو را تمديد کرد

نزديک به ۲۰۰ کشور شرکت کننده در کنفرانس تغييرات اقليمی در دوحه، پايتخت قطر، رای به تمديد پيمان کيوتو دادند، پيمانی که کشورهای پيشرفته را برای توليد گازهای گلخانه ای محدود می کند.

با اين حال اين پيمان سازمان ملل، با عقب نشينی کشورهای صنعتی اروپايی، آمريکا ژاپن، روسيه و استراليا تنها ۱۵ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهان را پوشش می دهد.

به گزارش روز شنبه، ۱۸ آذرماه خبرگزاری آسوشيتدپرس، پيمان کيوتو سازمان ملل با حضور وزرای محيط زيست کشورها، بعد از بحث و جدلهای طولانی و مخالفتها دوباره تمديد شد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


کارشناسان محيط زيست ميزان پوشش ۱۵ درصدی گازهای گلخانه ای پيمان «کيوتو» را برای حل بحران گرمايش زمين و تغييرات اقليمی ناکارآمد ارزيابی کرده اند.

اين گزارش می افزايد که بسته پيشنهادی تصويب شده شامل کمکهای مالی مبهم برای کشورهای فقير در راستای مواجهه با تغييرات اقليمی و تهيه يک بسته پيشنهادی برای حفاظت اقليم تا سال ۲۰۱۵ است.

پيمان کيوتو که تاريخ اعتبار آن در سال جاری به پايان خواهد رسيد، در سال ۱۹۹۷ به تصويب رسيد و ۳۵ کشور صنعتی را ملتزم به کاهش گازهای گلخانه ای به ميزان ۵.۲ درصد تا سال ۲۰۱۲ نسبت به سال ۱۹۹۰ می کند. آن زمان، ايالات متحده آمريکا کلا اين پيمان را رد کرد، چرا که در پيمان ياد شده تعهدی التزام آور برای چين و ديگر کشورهای اقتصادی نوظهور اعمال نشده بود.

گازهای گلخانه ای، مانند دی اکسيد کربن بعنوان اصلی ترين عامل گرمايش زمين و تخريب لايه اوزون شناخته می شود. به گزارش خبرگزاری رويترز، انتظار می رود ميزان دی اکسيد کربن در جهان طی سال جاری ۲.۶ درصد افزايش يابد که اين ميزان ۵۸ درصد بيشتر از رقم سال ۱۹۹۰ است.

آسوشيتدپرس می نوسيد که پيمان کيوتو بعد از کنفرانس دو هفته ای و به رغم مخالفت روسيه با قوانينی که اين کشور را برای استفاده از سوختهای هيدروکربونی محدود می کند، تا سال ۲۰۲۰ تمديد شد.

بر اساس تصميمات نشست دوحه قرار شد که بسته جديدی که تمرکز آن هم بر روی کشورهای ثروتمند و هم فقير باشد تا سال ۲۰۱۵ تهيه شود و پنج سال بعد به اجرا گذاشته شود.

هدف از کنفرانس تغييرات اقليمی سازمان ملل ممانعت از افزايش بيشتر از ۳.۶ درجه فارنهايت گرمايش زمين، در مقايسه با دوران پيش از انقلاب صنعتی است. هم اکنون گرمايش زمين تا ۱.۴ درجه فارنهايت نسبت به آن زمان افزايش يافته است. پديده ای که باعث ذوب شدن يخ قطبها، افزايش سطح درياها، افزايش سيل، خشکسالی و وزش بادهای گرم شده است. آخرين ارزيابی بانک جهانی نشان می دهد که گرمايش زمين تا سال ۲۱۰۰ تا حدود ۷.۲ دهم درجه فارنهايت افزايش يابد.

آسوشيتدپرس به نگرانی برخی کشورها از جمله جزاير اقيانوس آرام اشاره کرده است که خود را بخاطر افزايش سطح درياها در معرض نابودی می بينند و از نتايج «ضعيف» اين کنفرانس اظهار نگرانی کرده بودند.

کشورهای فقير نيز در کنفرانس دوحه خواستار تدوين جدول زمانبندی و نحوه کمک سالانه ۱۰۰ ميليارد دلاری کشورهای پيشرفته به آنها برای مواجهه با تبعات تغييرات اقليمی تا سال ۲۰۲۰ بودند، تعهدی عمومی که سه سال پيش حاصل شده بود.

اين گزارش می گويد که با توجه به بحران اقتصادی در آمريکا و اتحاديه اروپا، همچنين ژاپن و ديگر کشورهای پيشرفته، تمايل چندانی برای مذاکره پيرامون جزئيات اين تعهد از طرف آنها ديده نمی شد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016