یکشنبه 24 دی 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

انتقاد اولمرت از نتانیاهو در مورد "تهدید بی‌حاصل جمهوری اسلامی"

دویچه وله: به زعم نخست‌وزیر پیشین اسرائیل، بنیامین نتانیاهو با سیاست خود در قبال جمهوری اسلامی میلیاردها یورو را بر باد داده بدون این‌که به نتیجه‌ای برسد. اهود اولمرت پیش از این نیز از سیاست‌های دولت کنونی اسرائیل انتقاد کرده بود.

اهود اولمرت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل، رئیس دولت کنونی این کشور را به هدر دادن حدود ۲/۲ میلیارد یورو متهم کرد؛ مبلغی که برای آمادگی اسرائیل در برابر حمله‌ی نظامی احتمالی ایران هزینه شده است. روزنامه‌ی "تایمز اسرائیل" روز شنبه (۱۲ ژانویه/ ۲۳ دی) به نقل از یک گفت‌وگوی تلویزیونی اهود اولمرت نوشت که این پول برای "ماجراجویی‌های دیوانه‌واری خرج شد که واقعیت نبودند و به واقعیت هم نخواهند پیوست". به عقیده اولمرت، سال گذشته میلادی (۲۰۱۲) سال سرنوشت‌ساز برای حمله به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی بود.

نخست‌وزیر پیشین اسرائیل با اشاره به سخنانی که سال گذشته در مورد حمله‌ی غافلگیرکننده‌ی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران ایراد می‌شد، اعضای دولت کشورش را متهم کرد که "یک سال جهان را به وحشت انداختند و در نهایت هم هیچ کاری نکردند".

انتقادهای کنونی اولمرت در آستانه‌ی انتخابات در اسرائیل بیان می‌شوند. ستاد انتخاباتی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر کنونی، به شدت به اتهام‌های مطرح‌شده از سوی اولمرت واکنش نشان داد. بنا بر اعلام این ستاد، نخست‌وزیری که به دلیل فساد مالی مجرم شناخته شده "آخرین کسی است که بایست از نخست‌وزیر نتانیاهو انتقاد اخلاقی کند".

اهود اولمرت روز ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۲ در دادگاهی در اورشلیم به جرم قرار دادن منابع دولتی در اختیار شرکتی که متعلق به یکی از دوستان‌اش است، محکوم شد. ماجرای فساد مالی اهود اولمرت به زمانی برمی‌گردد که او وزیر امور مالی و بازرگانی اسرائيل و پیش از آن نیز شهردار اورشلیم بود.

پس از رسیدن اولمرت به پست نخست‌وزیری در آوریل ۲۰۰۶ بود که اتهامات علیه او بالا گرفت و جزئیات فساد مالی وی روشن‌تر شد. فشارها بر اولمرت چنان بالا گرفت که وی در سال ۲۰۰۸ از سمت خود به عنوان رئيس حزب کادیما کنار رفت و تا انتخابات فوریه ۲۰۰۹ تنها بصورت نمادین در مقام نخست‌وزیری باقی‌ ماند. حزب کادیما انتخابات یاد شده را به حزب لیکود نتانیاهو باخت.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


سیاستی مؤثر یا مخرب؟

اهود اولمرت در آوریل ۲۰۱۲ نیز از موضع‌گیری‌ها در مورد حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران انتقاد کرده بود. وی آن زمان چنین تصریح کرده بود: «شرایط کنونی برای انجام یک حمله مساعد نیست.»

ستاد انتخاباتی نتانیاهو، بنیامین نتانیاهو را رئیس دولتی خوانده که در بحبوحه‌ی تحولات جهانی بر قدرت اسرائیل افزوده است. این نظر مخالفانی نیز دارد. برخی از ناظران معتقدند که اصرار دولت کنونی اسرائیل بر تهدید اتمی جمهوی اسلامی و احتمال انجام حمله‌ای پیشگیرانه به تأسیسات هسته‌ای ایران، تأثیری منفی بر روابط اسرائیل و آمریکا گذاشته است. به اعتقاد این کارشناسان، سیاست مزبور برخی از دیگر متحدان اسرائیل از جمله آلمان را نیز تا حدی سردرگم کرده است.

این سیاست در داخل اسرائیل هم منتقدان فراوانی دارد. پیش از این خبری منتشر شده بود در این مورد که سران ارتش اسرائیل و سرویس امنیت خارجی این کشور (موساد) دستور بنیامین نتانیاهو برای حمله به ایران را اجرا نکرده‌اند. همچنین گفته شد که مئیر داگان، رئیس موساد، دستور نتانیاهو را "تصمیمی غیر قانونی در مورد آغاز یک جنگ" خوانده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016