دوشنبه 2 بهمن 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

سازمان ملل: در زندانهای افغانستان شکنجه گسترده ادامه دارد

بی بی سی ـ سازمان ملل متحد در گزارشی از وجود گسترده شکنجه در زندانهای افغانستان خبر می‌دهد.

این سازمان می‌گوید با وجود انتشار کلیک گزارش مشابه در این مورد و ابراز نگرانی‌ در سال ۲۰۱۱، زندانیان در افغانستان همچنان به صورت گسترده شکنجه می‌شوند.

بیشتر از نیمی ۶۳۵ زندانی که در گزارش سازمان ملل با آنها صحبت شده، گفته اند که یا شکنجه شده اند یا با آنها بدرفتاری شده است.

دولت افغانستان ادعاها در این گزارش را "مبالغه‌آمیز" خوانده است.

نیروهای بین‌المللی یاری امنیتی یا آیساف، اخیرا انتقال زندانیان به بازداشتگاه‌هایی را که در این گزارش از آنها نام برده شده است، به حالت تعلیق در آورده اند.

این گزارش که از سوی دفتر سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما تهیه شده، وضعیت زندانیان در زندانهای پلیس و امنیت ملی افغانستان را از اکتوبر ۲۰۱۱ تا اکتوبر ۲۰۱۲ بررسی کرده است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


معافیت از پیگیرد

در این گزارش از ۱۴ شیوه شکنجه و بدرفتاری، از جمله زدن، تهدید به کشتن و سواستفاده جنسی نام برده شده است.

همچنین گفته شده در مواردی برای مجبور کردن زندانیان به اعتراف و کسب معلومات، به آنها شوک الکتریکی داده شده است.

براساس این گزارش موارد شکنجه و بدرفتاری در زندانهای مربوط به نیروهای پلیس افغانستان در دوازده ماه گذشته از ۳۵ درصد به ۴۳ درصد افزایش یافته است.

اما این موارد در زندانهای مربوط به امنیت ملی افغانستان در همین مدت از ۴۶ درصد به ۳۴ درصد کاهش یافته است.

یوناما گفته با آنکه دولت افغانستان شماری از توصیه‌های گزارش ۲۰۱۱ سازمان ملل در مورد وضعیت زندانیان را عملی کرده است اما در زمینه تعقیب قضایی متخلفان کاری جدی صورت نگرفته است.

جورجت گگنن، مسئول حقوق بشر یوناما گفت: "یوناما دریافته که در این زمینه عدم پاسخگویی یک مشکل جدی است. مرتکبین شکنجه به ندرت مورد بازجویی قرار گرفته‌اند و هیچ یک از آنها مجازات نشده اند."

او گفت نبود برنامه‌ برای جلوگیری از شکنجه نظیر بی توجهی دادگاه‌ها به قبول اعتراف‌های که در اثر شکنجه گرفته شده، انگیزه لازم را از مقامات افغان برای متوقف کردن شکنجه گرفته است.

حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان تاکید داشته که نگهداری زندانیان مساله مربوط به حاکمیت افغانستان است و از ایالات متحده خواسته تا همه زندانیان افغان را به دولت این کشور بسپارد.

اما به گفته کوینتین سامرویل، گزارشگر بی بی سی در کابل، فرماندهان آیساف هشدار داده‌اند که با توجه به سطح بالای بدرفتاری با زندانیان، عملی شدن این کار به زودی ممکن نیست.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016