جمعه 13 بهمن 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مصباح یزدی: از سوی امام حکم داشتند اما اصل نظام را برباد می دهند

مصباح یزدی با این ادعا که امروز نماد راه اهل بیت و امام علی وجود مقدس مقام معظم رهبری است، بر ضرورت درس گرفتن از وقایع تاریخ اسلام و انقلاب تاکید کرد و گفت: کسانی که مستقیما از طرف امام مسؤولیت داشتند کارشان به جایی رسیده که اصل نظام را به باد می دهند.

به گزارش کلمه رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: کافی است بعد از رحلت امام تا به امروز را دقت کنیم کسانی که از طرف امام و برخی به دست امام به مقاماتی رسیدند کارشان به کجا رسیده است؟ کسانی که مستقیمااز طرف امام مسؤولیت داشتند کارشان به جایی رسیده که اصل نظام را به باد می دهند.

این ادعااز سوی مصباح یزدی در حالی مطرح می شود که وی در سالهای قبل از انقلاب اسلامی و دهه اول جمهوری اسلامی هیچ نقشی نداشته است و تنها فعالیت سیاسی وی بعد فوت امام خمینی وی به عضویت مجلس خبرگان در آمد و پس از آن تلاش دارد در حرکت های سیاسی کشور نقش مهمی داشته باشد.

شاید بارزترین حرکت مصباح یزدی و شاگردانش در حمایت از احمدی نژاد باشد، وقتی ادعا داشتند که دولت وی دولت کریمه امام زمان است و مقدمات ظهور را فراهم می کند. او حتی اطاعت از دولت احمدی نژاد را اطاعت از خدا دانست.

حتی این روزها نیز به رغم انتقاداتی که از سوی برخی شاگردان مصباح از احمدی نژاد می شود، این روحانی هنوز بر این باور است که طرح مساله عدم کفایت رییس دولت همراهی با دشمنان است.

مصباح یزدی بر خلاف رای و نظر امام که ” میزان رای مردم است ” به حکومت اسلامی اعتقاد دارد. در تئوری حکومتی وی “مردم” نقشی در تعیین حاکم ندارند. او در مقابل تئوری جمهوری اسلامی، نظریه حکومت اسلامی را ارائه کرد و به صراحت گفت: “مردم، ناصر (کمک کننده) ولی فقیه هستند، نه ناصب (منصوب کننده) و مشرع (مشروعیت دهنده) او”. مصباح یزدی بر این باور است که انتخاب حاکم توسط مردم فاقد اعتبار است.”

پیش از این هادی خامنه ای، برادر رهبری در مورد مصباح و شاگردانش گفته بود:از آفت‌ها و خطراتی که انقلاب و خط امام را تهدید می‌کند، حضور کسانی است که در گذشته و پیش از انقلاب دور از امام و در صف مخالفین ایشان بودند. به شهادت همه یاران امام و انقلاب، این عناصر که هیچ نزدیکی با خط امام نداشتند، امروز به‌عنوان افرادی در جامعه ظاهر شده‌اند که به خود حق می‌دهند درباره افکار امام نظر بدهند و مفسر خط ایشان باشند و امروز می‌توان از آنها به‌عنوان آفت انقلاب یاد کرد، البته به راحتی نمی‌توان در باره‌ شیوه کار آنها نظر داد چرا که بسیار پیچیده عمل می کنند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


محتشمی پور از اعضای مجمع روحانیون مبارز نیز همواره نسبت به خطر این جریان هشدار داده و می گوید: جریان مصباحیه حتی یک روز هم به جبهه نرفت و چگونه است که امروز داعیه‌دار آن شده است و در پایگاه‌های بسیج حضور می‌یابد. مصباح یزدی هیچ مسئولیتی در دوران امام نداشت و امام هرگز تفکر او را قبول نداشت. از سال ۴۴ در تمام اعلامیه‌هایی که علما و روحانیون قم و شهرستان ها امضا کرده‌اند حتی یک امضا از این آقا دیده نمی‌شود و چه شد این افراد اینگونه انقلابی شدند؟ شمایی که یک عمر خون به دل امام کردید، شما متحجران و شما مقدس‌نماها که وقتی دیدید امام سر بر زمین گذاشت برخاستید… آیا اینان همان مسلمانان بعد از فتح مکه نیستند که آمدند و خاندان پیامبر را خانه‌نشین کردند؟ آیا مثل اینان مثل خوارج نیست که تفکر همه را به غیر از تفکر خود تکفیر می‌کنند و امروز شخصیت‌های انقلاب توسط همین افراد تکفیر می‌شوند.

وی تصریح کرده بود:

وی افزوده بود: آیا این مظلومیت انقلاب و امام نیست که تمام کسانی که همراه امام بودند کنار روند و مجموعه‌ای که یک روز هم با انقلاب و امام نبودند بیایند و داعیه‌دار و مفسر انقلاب اسلامی شوند و به نام امام در قم مؤسسه ایجاد کنند و افرادی که امروز در میان پایگاه‌های نظامی حضور می‌یابند و افکار خود را به نام افکار امام به جوانان القا می‌کنند یک ذره به تفکر امام ایمان نداشته و ندارند و نخواهند داشت.

ولایتیون یا مصباحیه؛ فتح سنگر رهبری بعد از ریاست جمهوری؟

به گزارش رسا، محمدتقی مصباح یزدی، پیش از ظهر پنج شنبه در جمع دانشجویان استان فارس در سالن همایش های مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید بر این که فداکاری برای آب و خاک در فرهنگ ها جزو مقدس ترین ارزش ها به شمار می آید، تصریح کرد: فدا کردن جان برای دین و خدا قابل قیاس با فدا کردن جان برای میهن نیست.

مصباح یزدی با اشاره به آیات و روایاتی، تصریح کرد: انسان بسیار قیمت دارد و خدا مشتری اوست، از این رو نباید خود را ارزان و به دنیا، قدرت طلبان و مادی گرایان بفروشد.

وی به شبیه سازی تاریخی پرداخت و ادامه داد: ریشه ای ترین اختلاف بعد از رحلت پیامبر(ص) بین مسلمانان این بود که آیا مجری قانون باید از سوی خدا تعیین شود یا مردم باید او را تعیین کنند؟ افرادی که خلیفه اول را تعیین کردند مشرک ، یهودی و نصرانی نبودند، یاران پیامبر بودند که در جنگ ها نیز شرکت کرده بودند و در همه جا حضور داشتند و کمک می کردند، کم کم این اختلاف به خود قانون نیز سرایت کرد و افرادی که به خلافت رسیدند قوانینی را وضع کردند که نه خدا گفته بود و نه پیامبر(ص).
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که بعد از ۱۴۰۰ سال با پیروزی انقلاب اسلامی تحول دیگری در جهان اسلام پیش آمد و گویا جامعه اسلامی از نو متولد شد، تصریح کرد: آنچه برای برخی غیر قابل باور بود این بود که فردی که می خواهد در راس حکومت قرار گیرد باید ماذون از طرف خداوند تبارک و تعالی و قوانین منطبق بر شرع مقدس باشد.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این که ما معتقدیم هیچ گونه توجیهی برای نظام های حکومتی بشری وجود ندارد، یادآورشد: غربی ها و سایر نظام های سیاسی خودشان هم قبول دارند که دمکراسی شان چه اشکالاتی دارد و خود افراد رای دهنده علیه حکومت های خود اعتراض دارند و اعتصاب های کذایی را باید در همین راستا ارزیابی و تحلیل کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که از مخالفان جدی تئوری های سیاسی امام خمینی برای برپایی جمهوری اسلامی بود، اینک در مقام دفاع بر آمده و می گوید: بعد از هزاران سال حکومتی تحقق یافت که موضوعی نو در عالم به شمار می رفت، البته عده ای گفتند ارتجاع و بازگشت به قبل است، اما ما معتقدیم طلا است و گذشت زمان از ارزش آن نمی کاهد.

وی افزود: پیامبر سال ها زحمت کشید و مردمی را از پستی، فساد اجتماعی، غارت گری و گمراهی نجات داد و به جایی رساند که بر دشمنان پیروز شدند، با وجود بیعتی که ایشان از مردم گرفته بود، هنوز بدن شان دفن نشده بود که از مسیر ترسیم شده آن بزرگوار انحراف بوجود آمد و همان هایی که صف اول نماز ایشان بودند فراموش کردند که توصیه پیامبر چه بوده است و خودشان نشستند و خلیفه نصب کردند.

مصباح یزدی گفت: این تجربه و امتحان است، امروز به یک نحو است و فردا به گونه ای دیگر، مگر افرادی که در سقیفه جمع شدند از کجا آمده بودند، اگر خدا به ما اسلام و تشیع را شناساند خیال نکنیم کار تمام است، هر کدام از ما می توانیم تغییر مسیر بدهیم.

وی ادعا کرد: شاید مهم تر از همه تعلق به دنیا و مقام باشد، گاهی یک شخص در یک پست یک روز حرفی می زند و فردا حرف خود را پس می گیرد، با این که نوار و صوت شان موجود است، البته خیال شان جمع است که مردم فراموش می کنند و البته این گونه هم هست و گاهی برخی فراموش کار می شوند؛ مگر داستان غدیر را برخی ها فراموش نکردند.

مصباح گفت: احتمال مغلوب و منفعل شدن ما در مقابل جوسازی ها و تبلیغات وجود دارد، پس باید به هوش باشیم، از جریانات گذشته درس و عبرت بگیریم، مراقب باشیم به دام های که گذشتگان مبتلا شدند دچار نشویم، بازی و امتحان تمام نشده، تا انسان زندگی می کند امتحان نیز وجود دارد، همه چیز عوض می شود اما سنت امتحان انسان عوض شدنی نیست.

وی بیان داشت: اگر راه پیامبر و علی را ادامه دهیم سعادت دنیا و آخرت را به دست آورده ایم، اما اگر زاویه ایجاد شد ضمانتی برای موفقیت ما نخواهد بود، ابتدا باید سعی کنیم راه پیامبر را بهتر بشناسیم و بر معلومات دینی خود بیفزاییم.

مصباح یزدی با این ادعا که بر این که امروز نماد راه اهل بیت و علی(ع) وجود مقدس مقام معظم رهبری است، اظهار داشت: باید گوش و چشم مان متوجه اشارات ایشان باشد، اگر می بینیم داریم زاویه پیدا می کنیم تامل کنیم، اگر کسانی ما را به انحراف و خطوط عجیب و غریب می خوانند توجه و دقت کنیم و مراقب باشیم.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016