یکشنبه 6 اسفند 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کيوان مهرگان آزاد شد

رادیو زمانه: کيوان مهرگان، يکی از روزنامه‌نگاران در ايران که در هفته‌های اخير بازداشت شده بود، آزاد شد.

به گزارش تارنمای کلمه، اين روزنامه‌نگار روز شنبه پنجم اسفند ۱۳۹۱ آزاد شده است.

کيوان مهرگان در چهار سال گذشته چهار بار دستگير شده بود که دو بار آخر آن پس از رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران بوده است.

مهرگان در سال ۸۸ دبير ضميمه سياسی روزنامه اعتماد بود و حدود دو ماه را در بازداشت به‌سر برد. وی پس از آزادی بار ديگر در جريان يورش به دفتر روزنامه شرق در روز ۱۶ آذر ۸۹ دستگير شده بود. وی نهم بهمن ماه جاری در جریان بازداشت دسته‌جمعی شماری از روزنامه‌نگاران نشریات بهار٬ شرق٬اعتماد و آسمان بازداشت شد.

احسان مازندرانی، نسرين تخيری، ساسان آقايی، ريحانه طباطبايی، ميلاد فدايی اصل، سليمان محمدی، پژمان موسوی، اميلی امرايی، پوريا عالمی، نرگس جودکی، اکبر متجبی و صبا آذرپيک ۱۲ روزنامه‌نگاری هستند که در هفته‌های اخير بازداشت شده‌اند اما همچنان در زندان هستند

غلام‌حسينی محسنی اژه‌ای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضائيه هفته گذشته درباره روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده گفته بود: "ممکن است افرادی که تحقيقات آن‌ها تا روز دادگاه تمام شود، با قرار مناسب آزاد شوند." پيش از اين مطهره شفيعی، علی دهقان، فاطمه ساغرچی، جواد دليری، حسين ياغچی از زندان آزاد شده بودند.

بهمن و اسفند ماه سال جاری خورشيدی نزديک به ۲۰ روزنامه‌نگار در ايران بازداشت شدند. وزارت اطلاعات ايران دليل بازداشت اين روزنامه‌نگاران را "همکاری آن‌ها با بی‌بی‌سی" اعلام کرده، اتهامی که از سوی اين شبکه تلويزيونی رد شده است



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


احسان مازندرانی، نسرين تخيری، ساسان آقايی، ريحانه طباطبايی، ميلاد فدايی اصل، سليمان محمدی، پژمان موسوی، اميلی امرايی، پوريا عالمی، نرگس جودکی، اکبر متجبی و صبا آذرپيک ۱۲ روزنامه‌نگاری هستند که در هفته‌های اخير بازداشت شده‌اند اما همچنان در زندان هستند.

علی مطهری يکی از نمايندگان مجلس ايران ايجاد "فضای ناامنی در مطبوعات" را با توجه به نزديک شدن به انتخابات‏ رياست‌ جمهوری يازدهم در ايران "به صلاح کشور" ندانسته و گفته است: "تنها يک احضار کافی بود تا افراد مذکور بروند و خودشان را معرفی کنند و نيازی به اين شکل بازداشت نبود."

وی با اعلام اين‌که "گفته‌اند اين خبرنگاران اطلاعاتی به شبکه بی‌بی‌سی می‌‏رساندند"، توضيح داده است: "اين روزنامه‌نگاران واقعاً چه خبری را می‌توانند به بی‌بی‌سی برسانند که بی‌بی‌سی به آن دسترسی نداشته باشد."

در مقابل شمار بیشتری از نمایندگان مجلس ایران از بازداشت روزنامه‌نگاران پشتیبانی کرده‌اند.

دستگيری روزنامه‌نگاران در تهران، بازتاب جهانی وسيعی داشت و در همه رسانه‌های مهم کشورهای مختلف در اين مورد خبرهايی منتشر شد. سازمان‌های مدافع حقوق بشر، عفو بين‌الملل، گزارشگران بدون مرز و ديده‌بان حقوق بشر نيز در اين‌باره اطلاعيه صادر کرده‌اند.

کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا نيز با انتشار بيانيه‌ای نسبت به اين بازداشت‌ها ابراز نگرانی کرد و با توجه به نزديک بودن انتخابات آينده رياست جمهوری ايران آن را "تهديدهايی با انگيزه سياسی" خواند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016