سه شنبه 8 اسفند 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

پیشنهاد ایران برای خرید کشتی از ترکیه به جای طلا

• روزنامه "تودی زمان" ترکیه از پیشنهاد ایران برای خرید کشتی از ترکیه به مبلغ ۳ میلیارد دلار خبر داد. گفته می‌شود ایران تصمیم گرفته است برای دور زدن تحریم‌های اقتصادی به جای طلا کشتی بخرد.

دويچه وله ـ روزنامه‌ی "‌تودی زمان" چاپ ترکیه، روز دوشنبه (۲۶ فوریه/۸ اسفند) می‌نویسد که دولت این کشور در حال بررسی فروش کشتی و قایق‌های ساحلی به ارزش ۳ میلیارد دلار به ایران است. این اقدامی است که گفته می‌شود با هدف دور زدن تحریم‌های جدید آمریکا صورت می‌گیرد.

"تودی زمان" به مشکلاتی با اشاره به پیامدهای تحریم‌های بین‌المللی برای ایران می‌نویسد که پس از اعمال تحریم‌ها، خریداران نتوانستند پول نفت و گاز وارداتی از ایران را با دلار و یورو بپردازند.

ترکیه یکی از خریداران عمده‌ی گاز طبیعی ایران است و این کشور بهای گاز خریداری شده را با لیر ترکیه پرداخت کرده و ایران این پول را در "حالق بانک" ترکیه ذخیره کرده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


معامله ۲۰ میلیارد دلاری ایران

این روزنامه‌در ادامه به این مسئله نیز اشاره کرده که ایران به جای بهای گاز خود طلا می‌خرد. اما به دنبال توقف فروش طلا به ایران از سوی ترکیه، اکنون ایران قصد دارد محصولات صنعتی ترکیه را بخرد. بنا به نوشته این روزنامه، ارزش این معامله در دراز مدت به ۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

"مراد کران"، رئیس انجمن کشتی‌سازان ترکیه در گفتگو با رسانه‌های این کشور از این پیشنهاد ایران استقبال کرده است. وی گفته است: «سرمایه‌گذاری‌های خارجی فرصت‌های مناسبی برای صنعت کشتی‌سازی ترکیه ایجاد خواهد کرد.»

رئیس انجمن کشتی‌سازان ترکیه از افت ۶۰ درصدی صادرات صنایع کشتی‌سازی این کشور خبر داده است. سال گذشته صادرات صنایع کشتی‌سازی ترکیه به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسید. ترکیه عمدتا قایق‌‌های نجات، کشتی‌های تحقیقاتی و قایق‌های گشت ساحلی را به کشورهای رومانی، امارات متحده‌ی عربی، مالزی، گرجستان، مصر و پاکستان صادر کرده است.

"مراد کران" رئیس انجمن کشتی‌سازان ترکیه ابراز امیدواری کرده که دولت ترکیه پیشنهاد ایران را بپذیرد، زیرا این کار می‌تواند سبب احیای صنایع کشتی‌سازی شود.

"ترکیه قادر است نیاز ایران به کشتی را برطرف کند"

یک کارشناس در ترکیه به دویچه‌وله فارسی گفت: «خبر مربوط به خرید کشتی به جای طلا از سوی ایران که در روزنامه‌ی "تودی زمان" ترکیه منتشر شده، به دلیل نفوذ این محافل مطبوعاتی در حاکمیت ترکیه موثق است. با زمزمه‌ی ممنوع شدن فروش طلای ترکیه، ایران به معامله پایاپای یا تهاتری با ترکیه روی آورده است. اگر ایران نتواند از ترکیه طلا بخرد کشتی خواهد خرید.»

این کارشناس به دویچه‌وله گفت در حال حاضر ایران نیاز شدیدی به کشتی و قایق ‌دارد تا بتواند حمل‌ونقل دریایی خود را تقویت دهد.

وی همچنین می‌گوید، تجارت دریایی ترکیه تاریخچه‌ی دیرینه‌ای دارد و صنایع کشتی‌سازی آن پیشرفته است و شرکت‌های کشتی‌سازی خارجی هم در آن سرمایه‌گذاری گسترده‌ای کرده‌اند. بنابراین ترکیه قادر است نیازمندی‌های ایران را برای خرید کشتی و قایق‌های ساحلی برطرف کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016