پنجشنبه 24 اسفند 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

رهبر جديد کاتوليک‌های جهان از آرژانتين: کاردينال برگوليو، پاپ فرانسيس اول


دويچه وله ـ کاردينال خورگه ماريو برگوليو، پاپ فرانسيس اول، از آرژانتين به‌عنوان ۲۶۶مين پاپ تاريخ کليسا انتخاب شد. وی در شامگاه چهارشنبه با حضور خود در برابر مؤمنان حاضر در ميدان سن پيترو در واتيکان انتخاب خود را اعلام کرد.

با برخاستن دود سفيد از فراز نمازخانه‌ی "سيستين"، فريادی از شادی در ميان ده‌ها هزار نفر از مؤمنان در ميدان سن پيترو در واتيکان بلند شد. دود سفيد حاکی از آن بود که کاردينال‌ها رهبر جديد کليسای کاتوليک را انتخاب کرده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


در ساعت ۱۹ و ۱۰ دقيقه شامگاه چهارشنبه (۱۳ مارس/۲۳ اسفند) دود سفيدی از بام نمازخانه‌ی "سيستين" برخاست که نشان از انتخاب پاپ جديد، رهبر کاتوليک‌های جهان بود.

هم‌زمان با بلندشدن دود سفيد از دودکش نمازخانه‌ی "سيستين"، ناقوس کليسای عظيم سن پيترو به صدا درآمد. در اين هنگام بود که ده‌ها هزار نفر از مؤمنان کاتوليک که در ميدان سن پيترو حضور داشتند و بی‌صبرانه در انتظار انتخاب رهبر جديد کاتوليک‌های جهان به سر می‌بردند، فريادی از شادی سر دادند.

حدود يک ساعت بعد نام ۲۶۶مين رهبر کاتوليک‌های جهان اعلام شد: کاردينال خورگه ماريو برگوليو، پاپ فرنسيس اول. وی جانشين يوزف راتسينگر، پاپ بنديکت شانزدهم شد.

در روزهای شنبه ۹ مارس و دوشنبه ۱۱ مارس ۱۱۵ کاردينال‌ از سراسر جهان در واتيکان حضور به هم رساندند تا درباره ويژگی‌های يک پاپ و توانمندی‌ها اين رهبر يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون کاتوليک به مشورت بنشينند.

در روزهای سه‌شنبه و امروز چهارشنبه (۱۲ و ۱۳ مارس) هر روز چهار مرتبه در پشت درهای بسته‌ی نمازخانه‌ی "سيستين" رأی‌گيری بعمل آمد. رهبر کاتوليک‌های جهان بايد با حداقل دوسوم آرا، يعنی ۷۷ رأی انتخاب می‌شد.

در آخرين رأی‌گيری در شامگاه چهارشنبه بالاخره رهبر کليسای کاتوليک توسط روحانيان عالی‌رتبه برگزيده شد.

مؤمنان در انتظار معرفی پاپ جديد

"پاپ" از ريشه يونانی "پاپاس" به معنای "پدر است. پيش از معرفی پاپ، جمعيت در ميدان سن پيترو موج می‌زد. مؤمنان حاضر اين در ميدان عظيم بی‌صبرانه و شادمانه در انتظار معرفی پدر دينی خود بودند؛ تا از بالکن خاص پاپ در واتيکان اعلام شود که اين عالی‌ترين مقام کليسای کاتوليک، که مسئوليت‌های خطيری بر دوش آن گذاشته شده‌، به کداميک‌ از کاردينال‌ها تعلق گرفته است.

در جمع کاردينال‌ها سخن بر سر توانمندی پاپ در کار گروهی، قدرت اجرايی و توان رهبری کليسای کاتوليک در سراسر جهان است. در اين ميان بارها از ضرورت اصلاحات در کليسا نيز سخن رفته است.

پاپ بنديکت شانزدهم که در ۲۸ فوريه رسما از مقام خود کناره‌گيری کرد، در مواجهه با مشکلات مهم کليسای کاتوليک در سال‌های اخير، از جمله جنجال بر سر سوء استفاده جنسی کشيشان از کودکان و شکاف روزافزون ميان مسيحيان امروزی با واتيکان، توفيق چندانی نداشت.

از سوی ديگر در سال‌های گذشته واتيکان جاذبه‌ی خود را در نظر بسياری از مؤمنان مسيحی از دست داده و خروج از کليسا به ويژه در کشورهای ثروتمند اروپا و آمريکا روندی رو به رشد داشته است.

ظاهرا موضوع جانشينی پاپ از مدت‌ها پيش مطرح بوده اما کارشناسان معتقدند پيش‌بينی نتيجه‌ی اين رقابت‌ها هرگز کار ساده‌ای نبوده و نيست.

در کليسای کاتوليک گروه‌های افراطی، محافظه‌کار، ليبرال و گروه‌های کوچکتر و پراکنده‌ای صاحب نفوذ هستند. در کنار اين گروه‌ها جناح‌بندی‌هايی نيز بر مبنای تقسيمات جغرافيايی وجود دارد.

به گفته‌ی کارشناسان، در ميان گروه‌ها و جناح‌های مختلف نيز بر سر بسياری از مسائل روز و نحوه مواجهه کليسا با معضلات و ملزومات دنيای مدرن اختلاف‌های فراوانی وجود دارد. در دوران يوزف راتسينگر (پاپ بنديکت شانزدهم) راه بر هر گونه اصلاحات اساسی در کليسا سد شده بود.

حدود ۲ ميليارد و ۳۰۰ ميليون نفر مسيحی در سراسر جهان زندگی می‌کنند. از اين ميزان، يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون تن از آن‌ها به کليسای رمی−کاتوليک اعتقاد دارند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016