شنبه 3 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

آیا آیت‌الله خامنه‌ای سال جدید را با نرمش سیاسی آغاز کرد؟

رادیو فرانسه - آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنان سالانه خود در مشهد اظهاراتی را بیان داشت که نشانگر نوعی نرمش در سیاست داخلی ایران، به ویژه در زمینه انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور و همچنین سیاست خارجی مخصوصا مسئله مذاکره ایران با آمریکا است. تقی رحمانی و رضا تقی‌زاده، در گفت‌وگو با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه هر یک به بررسی یک جنبه از این نرمش سیاسی می‌پردازند.

آیت الله خامنه‌ای درباره حضور جریان های سیاسی در انتخابات آتی ایران گفته است: «در انتخابات، همه‌ی سلیقه‌ها و جریانهای معتقد به جمهوری اسلامی باید شركت كنند؛ این، هم حق همه است، هم وظیفه‌ی همه است. انتخابات مال یك سلیقه‌ی خاص، مال یك جریان فكری و سیاسیِ خاص نیست. همه‌ی كسانی كه به نظام جمهوری اسلامی و به استقلال كشور معتقدند، به آینده‌ی كشور اهمیت میدهند، دلشان برای منافع ملی میسوزد، باید در انتخابات شركت كنند. رو گرداندن از انتخابات، مناسب كسانی است كه با نظام اسلامی مخالفند.»



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


تقی رحمانی، فعال و تحلیلگر سیاسی مقیم پاریس در این زمینه می گوید که این مواضع باید با این جمله که «انتخابات آبروی نظام است» سنجیده شود.

وی همچنین درباره چراغ سبز آیت الله خامنه ای به اصلاح طلبان اضافه می کند که این چراغ سبز ملایم یک تیزهوشی می طلبد که نباید باعث شود اردوگاه اطلاح طلبان بسیار متفرق تر شود و از طرف دیگر نباید این تصور به وجود بیاید که یا آقای خاتمی یا هیچ کس دیگر.

رحمانی در پایان تأکید می کند که به غیر از این سخنان آیت الله خامنه ای، بازی اصلاح طلبان و نحوه حضور آنان در انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران نیز مهم است.

همچنین آیت الله خامنه‌ای درباره مذاکره با آمریکا گفته است: «آمريكائی‌ها مرتب از راه‌های گوناگون به ما پيغام ميدهند كه بيائيد درباره‌ی مسئله‌ی هسته‌ای گفتگو كنیم؛ هم به ما پیغام میدهند، هم در تبلیغات جهانی‌شان این را مطرح میكنند. مسئولین بلندپایه و مسئولین میانی آمریكا بارها و بارها میگویند بیائید در كنار گفتگوهای 1+ 5 كه درباره‌ی مسائل هسته‌ای بحث میكنند، آمریكا و جمهوری اسلامی دو به دو، درباره‌ی مسئله‌ی هسته‌ای ایران بحث كنند. من به این گفتگوها خوشبین نیستم. چرا؟ چون تجربه‌های گذشته‌ی ما نشان میدهد كه گفتگو در منطق حضرات آمریكائی به این معنی نیست كه بنشینیم تا به یك راه حل منطقی دست پیدا كنیم ــ منظورشان از گفتگو این نیست ــ منظورشان از گفتگو این است كه بنشینیم حرف بزنیم تا شما نظر ما را قبول كنید! هدف، از اول اعلام شده است؛ باید نظر طرف مقابل قبول شود. لذا ما همیشه اعلام كردیم و گفتیم كه این، گفتگو نیست؛ این، تحمیل است و ایران زیر بار تحمیل نمیرود. من به این اظهارات خوشبین نیستم، اما مخالفت هم ندارم. »

رضا تقی زاده، تحلیلگر سیاسی مقیم بریتانیا در این زمینه می گوید: شاید بشود نشانه هایی از ملایمت در این اظهارات آقای خامنه ای دید. البته پیام آقای اوباما هم از سوی کسانی که به دنبال تقابل با جمهوری اسلامی هستند به عنوان شاخه زیتون آمریکا به جمهوری اسلامی تلقی شده بود.

این تحلیلگر سیاسی اضافه می کند: تاکتیک آمریکایی در این شرایط این است که توپ را در زمین ایرانی ها نگاه دارند. حداقل در جهتی که هدف آنها یارگیری در شورای امنیت و گروه پنج به علاوه یک است.

تقی زاده همچنین می گوید: نفس قبول مذاکره با آمریکا مشکلات ایران را پایان نخواهد داد و آقای خامنه ای با اطلاع از این وضع که عادی سازی مناسبات ایران با آمریکا ممکن است به تغییر هویت و ماهیت جمهوری اسلامی بینجامد آن را به عنوان بی صداقتی آمریکا در پیش بردن مذاکره با ایران عنوان می کند و به این ترتیب نگرانی اصلی را مطرح نمی کند. آیت الله خامنه ای به خوبی می داند که گفت و گو با آمریکا بدون تغییر در مواضع جمهوری اسلامی به هدفی نخواهد رسید.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016