جمعه 9 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مصر: گردشگران ایرانی تهدید امنیتی نیستند

هشام زعزوع وزیر گردشگری مصر گفته است که گردشگران ایرانی، هیچ تهدید امنیتی برای مصر نیستند.

به گزارش رادیو فردا زعزوع که با خبرگزاری آسوشیتدپرس مصاحبه کرده است افزوده که گردشگران ایرانی، به بهبود وضعیت گردشگری مصر کمک خواهند کرد.

صنعت گردشگری مصر در نتیجه اعتراض‌های دو سال پیش این کشور که به سرنگونی نظام حسنی مبارک انجامید و همچنین تنش‌ها و بحرانی‌های سیاسی و اقتصادی پس از آن، آسیب جدی دیده است.

پیش از انقلاب مصر شمار گردشگران در این کشور از از مرز ۱۴ میلیون نفر در سال تجاوز کرد. اما سال گذشته شمار افرادی که برای گردشگری به مصر رفتند، به زحمت به ۱۰میلیون نفر رسید.

وزیر گردشگری مصر تاکید کرده است نگرانی از بابت اینکه ایرانیان گردشگر در مصر قصد صادر کردن انقلاب خود را داشته باشند، ندارد.

او یادآور شد که تشریقات برای پذیرایی از گردشکران ایرانی در مصر، در حال تکمیل شدن است. او اما زمانی برای سفر نخستین کاروان حامل گردشگران ایرانی به مصر تعیین نکرد.

ایران و مصر چهارشنبه ۹ اسفند در جریان سفر هشام زعروع به تهران تفاهم‌نامه گردشگری امضا کردند. این تفاهم‌نامه پس از ۳۴ سال قطع روابط میان دو کشور با حضور شماری از خبرنگاران امضا شده است.

به نظر می‌رسد سخنان وزیر گردشگری مصر در پاسخ به نگرانی‌های مطرح شده از سوی برخی جریان‌ها در این کشور به ویژه سلفی مطرح شده باشد.

علی العاشری، دستیار وزیر امور خارجه مصر، پیش از این گفته بود که ورود گردشگران ایرانی به خاک مصر با شرایط معینی صورت می‌گیرد.

بر این اساس، گردشگران ایرانی تنها می‌توانند به برخی از شهر‌ها در جنوب و مراکز استراحتی در سواحل دریای سرخ سفر کنند، اما اجازه بازدید از قاهره به آنها داده نمی‌‌شود.

گفته شده برقراری چنین محدودیت ‌هایی برای ایرانیان در رابطه با نگرانی مقامات مصر بخاطر بروز تشنج میان گردشگران از ایران شیعه و مصری‌‌های سنی از جمله در قاهره است که چند مکان مذهبی-زیارتی برای شیعیان در آنجا قرار دارد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


روابط ایران و مصر پس از انقلاب قطع شده بود. این اقدام پس از امضای توافقنامه صلح میان مصر و اسرائیل در دوره ریاست جمهوری انور سادات و همچنین میزبانی از شاه ایران در مصر صورت گرفت.

پس از آنکه نظام محمد حسنی مبارک رئیس جمهور پیشین مصر دو سال پیش سرنگون شد، تهران و قاهره برای از سرگیری روابط ابراز تمایل کردند.

شهریور ماه گذشته محمد مرسی رئیس جمهور مصر برای شرکت در افتتاحیه نشست سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد برای چند ساعت در تهران حضور یافت. پیش از آن علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مصر رفته بود و با مقام‌های این کشور از جمله مرسی دیدار و گفت‌و‌گو کرده بود.

بهمن ماه گذشته پیش هم محمود احمدی‌نژاد برای حضور در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، به مصر رفته بود. در این سفر احمدی‌نژاد ضمن دیدار با مقام‌های مصر اعلام کرد که ایران روادید را برای اتباع مصر که مایل به سفر به ایران هستند، لغو می‌کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016