جمعه 16 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

سخنگوی اشتون: منتظر پاسخ ایران به پیشنهادهای قبلی هستیم

دور نخست تازه ترین مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ بر سر برنامه های هسته‌ای ایران در آلماتی در قزاقستان در جریان است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


کسری ناجی، خبرنگار بخش فارسی بی بی سی که برای پوشش این مذاکرات در آلماتی به سر می برد، می گوید با پایان یافتن دور نخست این مذاکرات، اعضای هیئت ایرانی برای حضور در نماز جمعه به بزرگترین مسجد آلماتی رفته اند.

در پایان نشست پیش از ظهر این مذاکرات، علی باقری، معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی گفت که ایران پیشنهادهای جامع خود را که به گفته او می تواند راهگشای برنامه هسته ای ایران باشد، به طرف مقابل ارائه کرده است.

به گزارش خبرنگار بی بی سی آقای باقری گفته است که پیشنهادهای ایران بر اساس طرح کلی مذاکرات مسکو تنظیم شده است.

آقای باقری گفت: "ایران معتقد است که گامهای اعتمادساز باید جزیی از یک راه حل جامع و کامل باشد و نه در حاشیه آن."

هنوز گزارشی از جزئیات این نشست در دست نیست. این دومین باری است که مذاکرات هسته ای ایران در قزاقستان برگزار می شود.

مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از آغاز نشست به خبرنگاران گفت که انتظار می رود ایران به پیشنهادهای ارائه شده از سوی ۱+۵ در مذاکرات قبلی آلماتی و استانبول پاسخ مثبت دهد.

سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست تیم مذاکره‌کننده ایران پیش از آغاز این مذاکرات گفته بود که ایران در آلماتی بر حق خود مبنی بر غنی سازی اورانیوم پافشاری خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، عباس عراقچی، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه و علی باقری، معاون سیاست خارجی و امنیت بین الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از جمله همراهان آقای جلیلی در این دور از مذاکرات هستند.

کسری ناجی می گوید که مهدی صفری، سفیر فعلی ایران در پکن و سفیر سابق ایران در مسکو نیز جزو تیم مذاکره کننده است.

مذاکرات ایران با کشورهای روسیه، آمریکا، بریتانیا، چین، فرانسه و آلمان تا فردا (شنبه، ۱۷ فروردین) در قزاقستان ادامه خواهد یافت.

کشورهای غربی به ویژه آمریکا معتقدند که ایران با غنی سازی اورانیوم با غلظت بالا در صدد دستیابی به سلاح هسته ای است؛ ادعایی که ایران همواره آن را رد کرده و گفته که برنامه های هسته ای اش صرفا کاربرد صلح آمیز دارد.

آقای جلیلی پیش از نشست در آلماتی گفته بود: "ما باور داریم مذاکرات فردا (جمعه) تنها با یک حرف می‌تواند پیش برود. آن یک حرف پذیرش حق ایران به ویژه برای غنی‌سازی اورانیوم است".

مذاکرات هسته‌ای اسفندماه گذشته در همین شهر صورت گرفت. در آن مذاکرات، قدرت‌های جهانی کوشیدند ایران را متقاعد کنند غنی‌سازی بیست درصدی اورانیوم را متوقف کند و آن‌چه تا کنون با این درجه غنی‌کرده به خارج منتقل نماید.

هم‌چنین، کشورهای یادشده که گروه پنج به علاوه یک خوانده می‌شوند از ایران خواستند فعالیت‌های هسته‌ای در تأسیسات فردو در نزدیکی شهر قم را تعطیل کند.

مقام های ایرانی گفته اند که از حق خود مبنی بر غنی سازی اورانیوم دست نخواهند کشید

آن‌ها به ایران وعده دادند در برابر این اقدامات بخشی از تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور لغو شود.

ایران و گروه ۱+۵ تا پیش از این هشت دوره مذاکره کرده اند. سه دوره در ژنو، دو دوره در استانبول، یک دوره در بغداد، یک دوره در مسکو و یک دوره نیز در آلماتی.

تیر ماه ۱۳۸۷، مهر ماه ۱۳۸۸، آذر ماه ۱۳۸۹ به ترتیب مذاکرات ژنو یک، دو و سه برگزار شد و استانبول نیز دو بار به ترتیب در بهمن ۱۳۸۹ و فروردین ماه ۱۳۹۱ میزبان دو دور بعدی گفت‌وگوها بود. بعد از آن ایران و گروه ۱+۵ در اوایل خرداد ماه ۱۳۹۱ در دارالضیافه بغداد، در ۲۹ خرداد در مسکو و هشتم و نهم اسفند در آلماتی مذاکره کردند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016