دوشنبه 19 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ولایتی: توقف غنی سازی در دولت اصلاحات تدبیر رهبری بود

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی اکبر ولایتی در نشست مطبوعاتی نامزدهای دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری که عصر امروز در محل باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد به سئوالات خبرنگاران در خصوص مسائل مختلف سیاسی، هسته ای و بین المللی پاسخ گفت.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه گروه های موازی اصولگرا با ائتلاف برای پیشرفت که از جمله آن ائتلاف 5 نفره جبهه پیروان خط امام و رهبری است دارای هسته تشکیلاتی هستند اما ائتلاف برای پیشرفت پشتوانه حزبی ندارد و این موضوع به معنای عدم قبول کار حزبی است یا خیر، اظهار کرد: بنده قبلا در حزب جمهوری اسلامی بوده ام و سابقه کار حزبی دارم، اگر چه در زمانی در حزبی فعالیت نداشته ام اما همواره عضو تشکیلات غیر سیاسی بوده ام، از طرفی هم لزوما هر کسی در انتخابات کاندیدا می شود عضو حزب نیست و عدم حضور ما در احزاب به معنای نفی کارآیی آنها نیست.

عضو ائتلاف برای پیشرفت افزود: در حکومت ما هیچ دولتی در قالب حزب همانند سایر کشورها فعالیت نکرده است و تنها در دور اول دولت پس از انقلاب مرحوم بازرگان که رئیس حزب بود با حکم امام به سمت نخست وزیری در آمد و افراد عضو حزب متبوعش عمدتا در کابینه مشغول به کار شدند ، بنا بر این نمی توان داشتن پشتوانه حزبی را شرط لازم برای فعالیت در انتخابات دانست.

وی با بیان اینکه بعد از دولت موقت هم هیچ دولتی که پشتوانه حزبی داشته باشد روی کار نیامده و عمدتا احزاب علت تشکیل دولت ها نبوده اند، تصریح کرد: تاکنون همواره احزاب معلول تشکیل دولت ها بوده اند و پس از پایان کار دولت ها رو به افول رفته اند لذا احزاب آزادند از کسی حمایت بکنند یا نکنند. فکر نمی کنیم برای پیروزی در انتخابات لزوما پشتوانه حزبی لازم باشد.

ولایتی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید اگر شما یا هر کس دیگری به عنوان رئیس جمهور بعدی انتخاب شوید تابوی مذاکره مستقیم با آمریکا شکسته خواهد شد یا خیر، عنوان کرد: با توجه به اینکه به طور مکرر موضوع مذاکره با آمریکا مطرح شده و در اول فروردین رهبر معظم انقلاب مواضع لازم را در این خصوص اعلام کردند لذا موضع ما در این رابطه همان مواضع رهبر معظم انقلاب است.

وی در عین حال تاکید کرد که بکار بردن لفظ تابو برای مذاکره با آمریکا درست نیست و ما نباید این موضوع را تکرار کنیم چرا که تابو یک نماد تغییر ناپذیر است که افراد بدون دلیل و منطق بر آن پایبندند اما سیاست جمهوری اسلامی به این شکل نیست. البته این موضوع شاید ساخته رسانه های خارجی باشد و لذا ما هم نباید آن را تکرار کنیم.

این عضو ائتلاف برای پیشرفت در پاسخ به سئوال دیگری در ارتباط با اینکه آیا برنامه ای برای اجماع با ائتلاف 5 گانه اصولگرایان دارید یا خیر، یادآور شد: هنوز برنامه ای در این خصوص از سوی ائتلاف برای پیشرفت وجود ندارد و لذا تصمیمی نیز در این خصوص گرفته نشده است.

ولایتی در پاسخ به این سئوال که پیش تر اعلام کردید قرار است اعضای کابینه معرفی شوند، با توجه به زمان باقیمانده تا انتخابات این افراد چه زمانی معرفی می شوند، گفت: قرار نیست اعضای کابینه را معرفی کنیم بلکه مقرر شده تیم های همکار در حوزه های مختلف را به مردم معرفی نماییم تا آنها بدانند که به یک نفر رای نمی د هند بلکه به یک تیم رای می دهند، چرا که مردم از تک سلیقه ای اداره کردن کشور در قوه مجریه خاطره خوبی ندارند.

وی در پاسخ به سئوالی دیگر مبنی بر اینکه بارها گفته اید اعضای جدیدی به ائتلاف اضافه خواهند شد آیا وقت معرفی این افراد نرسیده است، اظهار کرد: اینکه کسی یا کسانی به ائتلاف برای پیشرفت اضافه می شوند درست است اما زمانی برای آن معلوم نکرده ایم بلکه شرایط معرفی را گفته ایم که حتما بر این اساس این فرد یا افراد باید اصولگرا باشند. اصولگرایی هم یک مارک اختصاصی نیست بلکه هر کسی به مبانی نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی هم در قول و هم در عمل معتقد باشد اصولگرا محسوب می شود. علاوه بر اینکه این فرد باید حداقل رای هم داشته باشد.

وی ادامه داد: منتظریم کسی یا کسانی که این شرایط را دارند برای عضویت در ائتلاف برای پیشرفت درخواست خود را ارائه بدهند که البته بعضی افراد درخواست هایی را داشته اند اما از شرایط لازم برخوردار نبوده اند البته اسم این افراد ر ا نمی گویم.

عضو ائتلاف برای پیشرفت در پاسخ به این سئوال که آیا در ائتلاف شما فردی به عنوان نفر اول و لیدر معرفی شده است یا خیر، خاطر نشان کرد: اعتقاد اعضای ائتلاف برای پیشرفت مثل مثلث متساوی الاضلاع است که از هر طرف با هم برابر هستند و راسی ندارند.

ولایتی در پاسخ به این سئوال که مکانیزم شما این است که هر کسی در نظر سنجی رای بیشتری بیاورد منتخب ائتلاف برای پیشرفت خواهد بود. آیا این مکانیزم با آنچه که رهبر معظم انقلاب درباره شرایط کاندیداها اعلام کرده اند تناقض ندارد، گفت: ما شرایط انتخاب نهایی را تاکنون هیچ گاه اعلام نکرده ایم. نظر سنجی یکی از مکانیزم های انتخاب کاندیدای ائتلاف است اما مکانیزم های دیگری وجود دارد که بر اساس توافق بین خودمان نظر نهایی در خصوص کاندیدای ائتلاف داده می شود البته ما همواره در تصمیم گیری ها نظرات رهبر معظم انقلاب را مد نظر قرار داده ایم و حتما بر اساس آن عمل می کنیم.

ولایتی در پاسخ به این سئوال که چه میزان تعهد و پایبندی در اعضای ائتلاف وجود دارد که در نهایت ورود مستقلی به انتخابات نداشته باشند، تاکید کرد: از همان ابتدا این سئوال مطرح بود که این 3 نفری که هم پیمان شده اند و با هم کار می کنند آیا تا آخر همپیمان خواهند بود یا خیر. هر 3 عضو ائتلاف از ابتدا گفته اند که بر تصمیمات پایبند خواهند بود و هر چه زمان گذشته است با عملکردی که این سه نفر داشته اند نشان داده اند که به تصمیم گیری های ائتلاف پایبندند و انشاءالله هم تا آخر پایبند خواهند بود. امیدواریم این ائتلاف در انتخابات های آینده الگویی باشد برای خرد جمعی.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که پرسید چرا حجم تبلیغات یکی از کاندیداهای عضو ائتلاف بیشتر است و متناسب با دیگر اعضا نیست، پاسخ داد: هر کسی مصلحت خود را دارد و افراد هم در نحوه عرضه دیدگاه ها نظرات متفاوتی داشته و در این زمینه مختارند اتفاقا اینکه هر کسی روش متفاوتی در تبلیغ و عرضه خود داشته باشد بسیار هم خوب است.

عضو ائتلاف برای پیشرفت در پاسخ به سئوال خبرنگاری که اشاره کرد وی در سال 84 به نفع هاشمی رفسنجانی کنار کشیده است و در این زمینه مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی نقش بسزایی داشته است گفت: حرف شما درست است و بنده هم این قضیه را گفته ام. سئوال خبرنگار این بود که کناره گیری شما مربوط به توصیه مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی بوده و بنده هم گفتم این موضوع درست است. اتفاقا اختصار در پاسخگویی بسیار هم خوب است.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه رهبر معظم انقلاب بر حضورهمه سلایق در انتخابات تاکید کردند آیا به نظر شما آقای سید محمد خاتمی هم می تواند در انتخابات شرکت کند و شامل گستره سلایق مجاز برای شرکت در انتخابات می شود؟ گفت: همه آحاد ملت ایران می توانند هم کاندیدا شوند و هم رای دهند، ولی اینکه چه کسی صلاحیت دارد که خود را عرضه کند باید معیارهای شورای نگهبان مد نظر قرار گیرد.

وی افزود: هر کدام از کاندیداها که صلاحیتش در شورای نگهبان تایید شد می توانند خود را در معرض رای مردم بگذارند، ما مرجع تشخیص نیستیم.

ولایتی در پاسخ به این سئوال که با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص نامگذاری امسال به حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی فرق انتخابات امسال با انتخابات سالهای گذشته در چیست، گفت: در حوزه هایی که توانمندی ها در آن به حد نصاب نرسیده است خصوصا در حوزه اقتصادی وظیفه دولت آینده سنگین است.

وی گفت: دولت آینده باید هم وزن منطقه ای ایران را که به خوبی در منطقه پیش می رود حفظ کند و هم عقب ماندگی های اقتصادی را جبران کند.

ولایتی با اشاره به حوزه اقتصاد خصوص اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: در حوزه اقتصاد باید ابداعاتی داشته باشد که وابستگی ما به نفت را به حداقل برساند و در مقابل تحریم ها مقاومت بیشتری داشته باشیم و به پیشرفت اقتصادی و سیاسی ادامه دهیم.

وی در پاسخ به این سئوال که وظیفه مردم در این حماسه سیاسی چیست خاطرنشان کرد: مردم ما وظیفه خود را به خوبی می دانند و با عزم راسخ در انتخابات شرکت می کنند و با شناختی که مردم دارند دولتی را انتخاب می کنند که شایستگی خدمتگزاری به مردم را داشته باشند.

عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه تکلیف ائتلاف پیشرفت چه می شود و آیا قالیباف در این ائتلاف باقی می ماند تصریح کرد: امید بسیار داریم ائتلاف همان گونه پابرجا بود پابرجا بماند و روز به روز همکاری ما نه تنها در دوره قبل از انتخابات بلکه بعد از آن هم بیشتر شود . این ائتلاف بر اساس همپیمانی و یک تعهد مشخص ایجاد شده است و امکان هیچگونه انشقاقی در آن وجود ندارد.

وی تاکید کرد: یکی از ما سه نفر و یا نفر چهارمی که احساس کنیم اقبال بیشتر دارد در این مسیر می ماند و بقیه اعضای ائتلاف همکاران آینده دولت منتخب خواهند بود.

ولایتی با تاکید بر اینکه دولت آینده یک دولت تیمی خواهد بود، افزود: افرادی در سطوح بالای توانمندی در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی شرکت خواهند کرد و به نظر می رسد قدرتمندترین دولت را بعد از انقلاب خواهیم داشت.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی اکبر ولایتی در ادامه نشست خبری پس از پاسخگویی به سئوالاتی درباره سیاست داخلی به سئوالات خبرنگاران در ارتباط با موضوع هسته ای و سیاست خارجی پاسخ گفت و نظرش را درباره مطرح شدن برخی اخبار در رسانه های داخلی و خارجی مبتنی بر شکست مذاکرات آلماتی 2 اینگونه بیان کرد: به نظر می رسد که در نهایت 1+5 و جامعه بین المللی ناچار است که به حق مسلم ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای گردن بنهد و آن را بپذیرد، آنچه مورد حمایت مردم و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است نیز همین روش است و عملا هم تا کنون پاسخ مثبت داده است.

وی افزود: البته روش های غیر از این در مبحث هسته ای نیز در دولت قبلی تجربه شده است و بنا به درخواست غربی ها قدم به قدم فعالیت های خود را در موضوع هسته ای متوقف کردیم. آنها می گفتند که ظرف مدت کوتاهی اجازه فعالیت مجدد در این حوزه را خواهند داد اما پس از توقف همواره برای فعالیت مجدد بهانه می آوردند.

مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل با تاکید بر اینکه هم توقف و هم تاکید بر استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای که در دولت گذشته و این دولت تجربه شده است با تدبیر مقام معظم رهبری صورت گرفته است افزود: تجربه نشان داده که در موضوع توقف فعالیت ها غربی ها با جمهوری اسلامی صادق نبوده اند و خواسته های ما را تامین نکرده اند. پذیرش این موضوع هم از سوی جمهوری اسلامی ایران در آن زمان برای این بود که هم به دنیا و هم به غربی ها و هم به مردم خودمان نشان بدهیم که عقب نشینی در برابر دشمنان و غربی ها اثرگذار نخواهد بود. لذا از یک زمانی تدبیر رهبر معظم انقلاب و نظام بر این شد که به کارمان در چارچوب ان پی تی ادامه بدهیم.

ولایتی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب هم پیش از این تاکید کردند که غربی ها در مذاکره صادق نیستند و برای اینکه میزان صداقتشان را نشان بدهند باید ببینیم که در آلماتی 2 چه خواهند کرد، گفت: عملکرد 1+5 در مذاکرات آلماتی 2 نشان داد که سیستم استانبول - بغداد و مسکو در حال تکرار شدن است که آنها ابتدا امتیاز کوچکی را می دهند و آن را بزرگ می کنند و پس از آن که تبلیغات روانی خود را در این خصوص انجام دادند از گفته هایشان بر می گردند و به افزایش فشار روی می آورند. مذاکرات گذشته و مذاکرات فعلی آلماتی نشان داد که آنها در گفتارشان صادق نیستند.

وی تاکید کرد: به نظر می رسد آنها با ارائه امتیازی کوچک در دور اول مذاکرات می روند تبلیغ می کنند که ما امتیاز دادیم ولی جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری نبود. این یک شگرد تبلیغاتی است و تا زمانی که غرب حقوق ایران را نپذیرد کار درست نخواهد شد.

مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که پرسید فکر نمی کنید غنی سازی 20 درصد از سوی غرب در نهایت پذیرفته شود، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران بر غنی سازی صلح آمیز تاکید دارد. نه غنی سازی 3، 5 و نه غنی سازی 20 درصد غیر صلح آمیز است. اینکه آنها بخواهند میزان اورانیوم غنی سازی شده را به جای دیگری انتقال بدهیم با عقب نشینی آنها مواجه شده است. اما اینکه 20 درصد را چه کنیم باید اشاره کنم که این میزان غنی سازی شده جزو اموال جمهوری اسلامی ایران است و تعداد کشورهایی که بتوانند از این تکنولوژی برتر استفاده کنند محدودند.

ولایتی ادامه داد: آنچه به عنوان غنی سازی 20 درصد در اختیار ماست یک ثروت راهبردی و استراتژیک برای جمهوری اسلامی است و هیچ کس نمی تواند آن را به کشوری دیگر منتقل کند. اصلا بر اساس چه حقی می خواهند چنین کاری بکنند مگر دیگران این کار را کرده اند که ما آن را انجام دهیم. ضمن اینکه هر جا جمهوری اسلامی کار غنی سازی را صورت می دهد زیر نظر دوربین های آنهاست و حتی اگر یک اپسیلون انحراف در این زمینه وجود داشت آنها آن را بزرگ می کردند و به دنیا می گفتند.

عضو ائتلاف برای پیشرفت در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید اگر تکثر بین اصولگرایان زیاد باشد آیا منجر به پیروزی رقیب نخواهد شد، خاطر نشان کرد: در هر انتخاباتی هر جریان، دیدگاه و حزبی یک نفر را به نمایندگی از خود معرفی می کند و در نهایت این مردم هستند که باید انتخاب کنند.

وی گفت: با توجه به شناخت مردم از افراد و کاندیداهای موجود آنها می توانند انتخاب خود را انجام بدهند و بنده یقین دارم که انتخاب اصلح اتفاق خواهد افتاد. این مردم هستند که باید رای بدهند و ما به عنوان ائتلاف برای پیشرفت به پیروزی خودمان امید بسیار داریم.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016