جمعه 23 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

درخواست متکی از رضایی برای شرکت در ائتلاف

یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: توزیع عادلانه ثروت باید مقدس شمرده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان،‌ منوچهر متکی در همایش" سراسری اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان" که صبح امروز در دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: بستر لازم برای ایجاد فرهنگ ‌تولید باید فراهم شود و توزیع ثروت طبق موازین اسلامی باید مقدس شمرده شود و هدفمندی یارانه‌ها و پرداخت کنونی آن با رفع نواقصی تداوم می‌یابد.

وی افزود: در گذشته قانون‌گذار در پرداخت یارانه‌ها با دو مشکل روبه‌رو بود؛ مشکل اول مربوط به سرعت بالا رفتن قیمت‌ها است و اشکال دوم مربوط به این است که 50 درصد یارانه‌ها به مردم داده می‌شود و از 71 هزار میلیارد تومانی که بین مردم توزیع می‌شود فقط 30 درصد یارانه‌ها صرف تولید می‌گردد؛ که این امر باعث ایجاد تورم در جامعه است که باید کنترل شود.

وزیر سابق امور خارجه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در بجنورد در خصوص مشکلات اقتصادی جامعه، تصریح کرد: 20 درصد مشکلات اقتصادی مربوط به تحریم‌ها از سوی بیگانگان است و نیمی از این مشکلات مربوط به عدم مدیریت صحیح اقتصادی است.

عضو ائتلاف پنج‌گانه اصول‌گرایان در خصوص برنامه خود در رابطه با مهار تورم تصریح کرد: پیشرفت و عدالت دو مولفه جدا ناپذیر هستند؛ در وضعیت کنونی توزیع درآمد و ثروت عادلانه نیست که این امر مستلزم توجه به دو قطب جامعه می‌باشد که یک قطب دهک‌های پایین جامعه است که شامل 5 دهک آسیب‌پذیر می‌باشد که دخل و خرجشان با هم مطابقت ندارند و دولت یازدهم باید جایگاه این قاعده را با قشر متوسط عوض نماید.

متکی افزود: تورم و بیکاری دو معلول توزیع ناعادلانه درآمدهاست که باید با نگاه مجدد به تولید در کشور مرتفع شود؛ در شرایط کنونی 80 درصد تولید در کشور دولتی است که این امر بسیار خطرناک است.

وی با اشاره به این که "تولید شاه کلید برون رفت از وضع موجود به وضع مطلوب است" افزود: کل هزینه‌های مربوط به تامین اجتماعی در کشورهای پیشرفته بر عهده دولت است در حالی که به گفته متخصصین 25 درصد هزینه‌های مربوط به تامین اجتماعی در ایران برعهده این نهاد می‌باشد.

وزیر سابق امور خارجه تصریح کرد: در طول 34 سال انقلاب اسلامی جز به اعتقاداتم، انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری به هیچ کسی دیگری مدیون نیستم و وارد شدن من به عرصه انتخابات به این دلیل است که معتقدم کارهای بزرگی می‌توان برای خدمت به ایران اسلامی انجام داد.

وی مکتب سازی و قرائت از اسلام را مربوط به حوزه روحانیت دانست و خاطرنشان کرد: دولت جایگاهش ایجاد برنامه استراتژیک برای کشورداری است و متولی امور دینی مردم نیست بلکه هدفش برطرف کردن نیازهای مردم است و جایگاه ولایت فقیه برای تبیین مقام اسلام و مکتب‌سازی است.

متکی در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی با تاکید بر اینکه" مقام معظم رهبری بدون هیچ ادعایی در 34 سال گذشته ورود کارشناسانه به این موارد از جمله مبارزه با مفاسد اقتصادی داشته‌اند" ادامه داد: مبارزه با مفاسد اقتصادی تنها حربه‌ای برای جریان‌سازی انتخاباتی نیست و رییس جمهور آینده باید امورات را بشناسند و راهکارها را مطالعه نمایند و از طریق پرداخت تسهیلات سیستماتیک با مبارزه با مفاسد اقتصادی برخیزد.

عضو ائتلاف پنج‌گانه اصول‌گرایان با انتقاد از وضعیت کنونی اقتصادی جامعه، افزود: سیستم بانکی در دنیا جایگاه ثابتی دارد که تحصیلات خود را به خط تولید پمپاژ می‌نماید در حالی که یکی از مشکلات اقتصادی ما همین عدم پرداخت تسهیلات سیستماتیک به مردم است.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه "بخشی از نیروهای اصولگرا ائتلافی سه یا پنج نفره خواهند کرد" افزود: قرار بر این شد از ده تا 15 اردیبهشت ماه یک نفر از ائتلاف بر اساس نظرسنجی به عنوان نامزد منتخب‌، که بیشترین میزان محبوبیت را در بین مردم دارد به عنوان نامزد معرفی شود و بقیه به نفع او عقب‌نشینی نمایند.

متکی با بیان اینکه "از محسن رضایی درخواست کردم که در ائتلاف ما شرکت کنند"، گفت: محسن رضایی فعلا در حال بررسی برای مشارکت در این ائتلاف است.

وزیر سابق امور خارجه وجه تمایز خود را از دیگر نامزدها، شناخت مشکلات جامعه به صورت همه جانبه دانست و ادامه داد: هرگز به دنبال منفعت شخصی و هیچ مقامی نبودم ولی تاکنون به لطف خداوند و عنایت مدیران کشوری چندین منصب را تجربه کرده‌ام و هم اکنون مشکلات جامعه و راهکارهای مربوط به آن را به طور جامع می‌شناسم و درصدد رفع آن خواهم بود.

وی در رابطه با هزینه‌های تبلیغاتیش، تصریح کرد: هنوز هیچ کسی برای هزینه کردن در راستای حمایت از بنده برنخاسته ولی من پیشنهاد می‌کنم اگر کسی خواسته باشد مال خود را در راه حلال هزینه کند می‌تواند درجهت تبلیغات برای بنده این امر را متقبل گردد.

عضو ائتلاف پنج‌گانه اصول‌گرایان در خصوص وضعیت مالی خود گفت: در سال 1353 به استخدام آموزش و پرورش در آمدم و در طول سی و چهار سال گذشته یک متر زمین هم از دولت‌های جمهوری اسلامی ایران نگرفته‌ام و تنها راه امرار معاش من، حقوق کارمندی‌ام است و خانم بنده، دکتر داروساز است، دارای دو فرزند هستیم که هر دو ازدواج کرده‌اند، در سال 1367 بنده در تهرانپارس خانه‌ای به مبلغ 3 میلیون و 700 هزار تومان خریده‌ام که تاکنون چندین بار آن را معاوضه کردم و هم‌اکنون دارای یک آپارتمان کوچک و فاقد ماشین هستم.

به گزارش ایسنا همچنین نایب رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: اگر آمریکا به طرف تداوم شیطنت‌ها نرود، می‌شود مذاکره کرد، مشروط به این‌که آمریکا به این تصمیم رسیده باشد.

به گزارش ایسنا منطقه خراسان، منوچهر متکی در جلسه پرسش و پاسخ با مردم شهرستان نیشابور نیز افزود: معتقد نیستم تا ابد با آمریکا رابطه نداشته باشیم، مبنای ما مخالف مذاکره با آمریکا نیست.

وی تصریح کرد: به هرحال حکومت آمریکا مشروع و قانونی است، مثل رژیم صهیونیستی نیست که مشروعیت نداشته باشد، پرونده قطوری بین ایران و آمریکا از جریان کودتای 28 مرداد تا امروز وجود دارد که با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه بوده است.

وی افزود: مذاکره شرایط خودش را دارد، باید طرفین آماده مذاکره باشند، یعنی رفتارها مشی مذاکره‌ای داشته باشد.

وزیر سابق امور خارجه با اشاره به برخی سخنان اوباما، ادامه داد: کسی که فکر می‌کند هنوز فشارها بر روی مردم ایران می‌تواند تاثیرگذار باشد، قابلیت مذاکره ندارد، آمریکا باید بفهمد راهبرد فشار بر ایران، کارساز نیست.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی درباره نقاط مثبت و منفی دولت‌های نهم و دهم، تصریح کرد: دولت‌های مذکور گام‌های فراوانی را برای پیشرفت کشور برداشتند تا جایی که رهبر معظم انقلاب نیز در این‌باره تجلیل‌های زیادی داشتند برای مثال تولید برق در فرمان پایان دولت هشتم، 36 هزار مگاوات بود که در دولت اخیر به حدود 70 هزار مگاوات رسید، البته دولت دهم حاشیه‌های زیادی داشت.

وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: دولت، محل بررسی مشکلات و معیشت مردم و ارائه راهکار برای کشورداری است، قرائت از دین و تعریف مکتب ربطی به دولت ندارد؛ این کار مراجع و روحانیت به‌عنوان افراد دین‌شناس است، شان دولت این است که بگوید فلان قرائت از دین را من می‌گویم، دولت وقتی با دین مردم دستکاری کرد دچار انحراف می‌شود.

متکی در ادامه با اشاره به تاثیر تحریم‌های بیگانگان بر اقتصاد ایران، اظهار کرد: صاحب‌نظران می‌گویند تحریم‌ها حداکثر تا 20 درصد اقتصاد ما را تحت تاثیر خود قرار داده است و این بدان معناست که 80 درصد اقتصاد ما به‌خاطر سوءتدبیر است، باید دقت کنیم که حق آزمون و خطا و اشتباه در تصمیم‌گیری را نداریم.

وی تاکید کرد: ائتلاف‌ها قصد دارند تدبیر کنند، تعداد کاندیدها بر اساس مقبولیت کم شود و امیدوارم به این قصد عمل شود.

وی با بیان این‌که «صلاحیت فرد و رأی‌آوری یعنی جمهوری اسلامی»، اظهار کرد: صلاحیت به لحاظ اسلامی و رای‌آوری به لحاظ این‌که مردم تعیین‌کننده هستند؛ زیرا نمی‌توانیم اسلامیت و جمهوریت نظام را نادیده بگیریم.

این فعال سیاسی تصریح کرد: اگر دو مجموعه ائتلاف باشد می‌توانند مسیر را ادامه دهند، چنانچه نگرانی از بابت رقبا بود، می‌توانند با هم ادغام شوند.

وی با اشاره به این‌که «دهک‌های پایین درآمدی قاعده جمعیتی کشور را تشکیل می‌دهند» گفت: معمولا کشورهای پیشرفته به‌دنبال این هستند که قاعده پایین جامعه را به طبقه متوسط ارتقا دهند و دولت یازدهم نیز باید این موضوع را جز اهداف خود قرار بدهد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016