یکشنبه 23 تیر 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

هشدار مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه به روحانی

یدالله جوانی مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه در گفتگویی با خبرگزاری تسنیم گفته که ورود حسن روحانی به موضوع رفع حصر میرحسین موسوی٬ مهدی کروبی و آزادی زندانیان سیاسی می‌تواند وی را دچار «مشکل» کند.مهمترین نکات این گفتگو را می خوانید:

***اصلاح‌طلبان می‌دانستند آرای اکثریت را ندارند و به همین دلیل روحانی را انتخاب کردند

جوانی با اشاره به تحلیل اصلاح‌طلبان قبل از انتخابات مبنی بر اینکه کاندیدای اصلی این جریان خاتمی است ولاغیر، تصریح کرد: اینکه چرا خاتمی و یا عارف در عرصه انتخابات نیامدند و باقی نماندند، به این دلیل بود که می‌دانستند اصلاح‌طلبان رأی لازم در جامعه را ندارند و آرایی که روحانی آورده آرای سیاسی نیست که بگویند اصولگرایان شکست خوردند و اصلاح طلبان پیروز.

***آرای روحانی آرای اجتماعی بود نه سیاسی

به‌گفته جوانی، بر اساس نظرسنجی‌های معتبر صورت گرفته رأی روحانی یک رأی اجتماعی است و در واقع می‌‌توان گفت در این انتخابات رأی مردم به‌منزله شکست اندیشه اصول‌‌گرایی و پیروزی تفکر اصلاح‌طلبی نیست و هرکسی که این نوع تحلیل را در رأی مردم در 24 خرداد داشته باشد، به نظر می‌رسد که آشنایی خوبی با جامعه ندارد.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه اگر اصولگرایان در انتخابات رأی نیاوردند به‌منزله شکست اندیشه و تفکر اصولگرایی نیست، تکثر و تعدد کاندیداهای اصولگرایی را از عوامل مهم رأی نیاوردن اصولگرایان عنوان و اضافه کرد: شعارهای آقای روحانی از یک مبانی اصولگرایی برخوردار بود، نه از مبانی اصلاح‌طلبی، مبانی افراطی که ما در دوره دوم خرداد شاهد آن بودیم و یا اصلا‌ح‌طلبی از نوع آنچه چهره‌های برجسته جبهه مشارکت یا سازمان مجاهدین در آن سال‌ها مطرح می‌کردند.

***در انتخابات 24 خرداد خود اصولگرایان شکست خوردند، نه تفکر و اندیشه اصولگرایی

جوانی خاطرنشان کرد: نمی‌توان گفت که در انتخابات 24 خرداد اصولگرایان شکست خوردند و اصلاح‌طلبان پیروز شدند، چراکه روحانی در شعارهای انتخاباتی خود تأکید بر میانه‌روی و اعتدال‌گرایی داشت و تصریح می‌کند: من از هر دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب در کابینه استفاده می‌کنم و یک دولت فراجناحی را تشکیل خواهم داد. طبیعی است که پیروزی چنین فردی را نمی‌توان به‌منزله شکست اصولگرایان و پیروزی یک جریان به‌عنوان اصلاح‌طلبان تبیین کرد.

***طرح مباحث رفع حصر و آزادی زندانیان متهم در حوادث 88 روحانی را با مشکلات عدیده مواجه می‌کند

وی در خصوص برخی مباحث مطرح شده مبنی بر آزادی زندانیان سیاسی و کسانی که متهم ردیف اول در حوادث سال 88 بودند از طریق فشار رسانه‌ای بر روحانی، گفت: خیلی روشن و بدیهی است که طرح مسائلی از این دست در شرایط کنونی در واقع وارد کردن روحانی به‌عنوان رئیس جمهور منتخب به وادی‌ای است که می‌تواند او را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کند.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه بر همین اساس اضافه کرد: روحانی با شعار اعتدال و قانونگرایی موفق شد رأی مردم را به دست بیاورد، اما مردمی که مطالبه اصلی‌شان در حوزه مسائل سیاسی و آزادی‌ها نیست، بلکه در حوزه اقتصادی است. امروز نظرسنجی‌هایی که انجام شده نشان می‌دهد آن افرادی که به روحانی رأی دادند عمدتاً کسانی هستند که امیدشان این بوده که روحانی بتواند با اعتدال‌گرایی و قانون‌گرایی مشکلات اقتصادی مملکت را حل کند.

***عمده کسانی که به روحانی رأی دادند مطالبه‌شان در حوزه مسائل اقتصادی است

جوانی با بیان اینکه حداکثر 5 درصد کسانی که به روحانی رأی دادند کسانی بودند که اولویت‌ آنها در مسائل سیاسی و آزادی‌ها بود، خاطرنشان کرد: عمده کسانی که به روحانی رأی دادند مطالبه‌شان در حوزه مسائل اقتصادی است.

"طرح مسائلی از قبیل رفع حصر از آقایان موسوی و کروبی و یا آزادی کسانی که در سال 88 به‌دلیل عملکردشان به زندان رفتند، مغایر با شعار اعتدال‌گرایی و قانون‌گرایی است. چرا که شعار اعتدال‌گرایی را قانون‌گرایی پشتیبانی می‌کند، یعنی قانون‌گرایی شاخص مهم اعتدال‌گرایی است و اقتضای قانونی کسانی که مجرم هستند و به‌خاطر جرمی که مرتکب شده‌اند و در حصر قرار گرفته و محکوم به زندان شده‌اند، این است که که طبق قانون مجازاتشان به پایان برسد".

وی افزود: اینکه با تغییر یک دولت این انتظار را داشته باشیم که قانون نادیده گرفته شود و مجرمین مجازات نشوند و یا کسانی که به‌دلیل جرمی که مرتکب شده‌اند به زندان افتادند به‌یک‌باره آزاد شوند، یک فرصت‌طلبی از سوی برخی چهره‌های دوم خرداد‌ است که آن را دنبال می‌کنند و می‌خواهند از طریق فشار بر روحانی به اهداف سیاسی خاص خود دست یابند.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: رئیس قوه مجریه باید با شعار اعتدال بر مدار قانون حرکت کند و انتظار مردم و رأی‌دهندگان نیز همین است. ما در کشورمان قوای سه‌گانه داریم که از هم مستقل هستند و اگر کسی بر اساس قوانین محکوم به زندان شده و یا محدودیت‌هایی برای وی ایجاد شده، برطرف کردن این محدودیت‌ها و پایان یافتن زندانی‌های‌شان مرحله قانونی خود را دارد و این از اختیارات رئیس جمهور نیست که بخواهد به چنین خواسته‌هایی پاسخ بدهد و اقدام کند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


***روحانی در نشست خبری گفت که همه‌چیز بر اساس قانون است

جوانی با اشاره به نخستین نشست خبری رئیس‌جمهور منتخب پس از اعلام نتایج رسمی انتخابات و پرسش برخی خبرنگاران نشریه‌های دوم‌خردادی مبنی بر رفع حصر از برخی چهره‌های متهم در فتنه 88، گفت: ما در مصاحبه آقای روحانی این موضوع را دیدیم که مسئله قانو‌ن‌گرایی را مورد توجه قرار داد و با عنایت بر همین مطلب که در این مملکت هر قوه‌ای مسئولیت خود را دارد، اشاره کرد که چنین موضوعاتی در ا ختیار قوه مجریه نیست و باید طبق قانون عمل شود.

این کارشناس مسائل سیاسی در بخش دیگری از گفت‌و‌گوی خود با تسنیم با اشاره به موفقیت‌های ارتش سوریه در آزادسازی مناطق اشغال شده توسط تروریست‌ها، گفت: موفقیت‌های ارتش سوریه در صحنه برخورد با تروریست‌ها واقعیتی را آشکار می‌کند که بحران سوریه بحران ساخته و پرداخته شده بیگانگان است و از بیرون اداره می‌شود و امروز ملت سوریه در کنار حاکمیت و ارتش با بحران آفرینان مقابله می‌کنند.

جوانی ادامه داد: در ابتدای شکل‌گیری این بحران غربی‌ها و رسانه‌ های استکباری و صهیونیستی و رسانه‌های برخی کشورهای عربی در منطقه تلاش می‌کردند واقعیت بحران را مانند حوادث دیگر کشورهای عربی تببین و این‌گونه وانمود کنند که در سوریه یک رویارویی جدی و فراگیر بین مردم و حاکمیت شکل گرفته و بر همین مبنا این‌‌گونه القا می‌کردند که به‌زودی حاکمیت در سوریه فرو خواهد ریخت و بشار اسد فرو می‌ریزد.

***پیروزی نهایی با مردم سوریه است

وی در پایان خاطرنشان کرد: اما گذشت زمان و خصوصاً پیشرفت‌های ماه‌‌های اخیر ارتش سوریه در چندین منطقه راهبردی، نشان می‌دهد که در سوریه منازعه و رویارویی را بین مردم سوریه با حاکمیت نداریم، بلکه این منازعه یک طرفش ملت و حاکمیت و ارتش سوریه است و طرف دیگر آن گروه‌های تروریستی هستند که عمدتاً از دیگر کشورها وارد سوریه شدند و مورد حمایت کشورهای غربی و عربی قرار گرفتند و این گروه‌ها نیز این روزها روز به روز شکست‌های سنگینی را متحمل می‌شوند و می‌شود پیش‌بینی کرد که در آینده ارتش سوریه موفق خواهد شد تمام مناطق آلوده به گروه‌های تروریستی را پاکسازی کند و در نهایت این مردم سوریه خواهند بود که سرنوشت خود را خودشان تعیین خواهند کرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016