یکشنبه 23 تیر 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اعتراض دوباره مادر ستار بهشتی به نظر پزشکی قانونی

پس از آنکه پزشکی قانونی علت مرگ ستاربهشتی در زندان را طبیعی خواند، مادر این قربانی شکنجه خواستار نبش قبر فرزندش شد و اینک گفته است: ۴۱ نفر زندانی بند سیاسی زندان اوین را احضار نمی کنند که شب قبل از مرگ پسرم او را در اوین با حال بد دیده اند. همه آنها گفته اند که حاضر به شهادت هستند. چرا یکی آنها را احضار نمی کنند؟

به گزارش کلمه، آبان ماه سال گذشته بعد از مرگ ستار بهشتی در زندان ۴۱ زندانی سیاسی سبز محبوس در بند ۳۵۰ اوین شهادت دادند که در ساعاتی که ستار بهشتی در این بند بوده آثار شکنجه ها و ضرب و شتم را بر بدن وی دیده اند.

این زندانیان سیاسی در شهادت نامه ی خود تصریح کردند: وی در حضور افرادی در بند ۳۵۰ اظهار داشته که در مقر پلیس امنیت از سقف آویزان شده و درهمان حال مورد ضرب و شتم قرار گرفته است سپس پلیس دست و پاهای وی را به صندلی بسته و مجددا وی را مورد ضرب و شتم قرار داده است. درمواقعی دست های وی را با دستبند بصورت قپانی بسته و کتک می زدند و در مواقعی دیگر وی را بر روی زمین انداخته و با پوتین ضربه های شدیدی به سر و گردن وی وارد می کردند در ضمن این شکنجه ها، زشت ترین فحش های رکیک ناموسی نیز نثار وی می شده است و مکررأ تهدید میکردند که وی را می کشند. زمانی که ستار به بند ۳۵۰ آورده شد آثار شکنجه در تمام قسمت های مختلف بدنش مشهود بود و وی در شرایط کاملا دردناک و مجروحی قرار داشت. صورت وی زخمی، سر او متورم، مچ دست های او کبود شده بود و آثار آویزان شدنش از سقف روی مچ های او به چشم می خورد. در بخش هایی از بدن وی از جمله دور گردن، شکم و کمر وی آثار ضربه و کبودی دیده می شد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


اما با گذشت نه ماه و به رغمی که بارها اظهارات ضد و نقیض از سوی پزشکی قانونی عنوان شده بود و حتی محسنی اژه ای وجود کبودی در بدن این قربانی را تایید کرده بود، پزشکی قانونی مدعی شد که ستار بهشتی در اثر ضربه و شکنجه کشته نشده است.

ستار بهشتی کارگر وبلاگ نویس اهل رباط‌کریم بود که به دلیل انتشار مطالب انتقادی علیه حکومت توسط پلیس فتا دستگیر شد. وی نهم آبان ۱۳۹۱ دستگیر و به زندان اوین تهران منتقل گردید، لیکن چهار روز بعد در حالی که به بازداشتگاه پلیس منتقل شده بود، در آنجا درگذشت.

خانواده ستار، هنگام دفن جسد وی آثار کبودی را در بخش هایی از بدن او مشاهده کرده بودند و محسنی اژه ای در اولین اظهار نظر خود وجود ضربه و کبودی بر بدن ستار بهشتی را تایید کرد و پس از آن بود که خبر از مرگ ستار بهشتی در اثر ایست قلبی داده شد.

مادر ستار بهشتی که اخیرا در واکنش به نظر نهایی پزشک قانونی مبنی بر اینکه ضربات وارد شده به پسرش در زمان بازداشت نمی تواند دلیل مرگ او باشد، تقاضای نبش قبر پسرش را کرد و خواست تا با نبش قبر علت واقعی مرگ مشخص شود به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: « من درصدد بردن آبروی نظام نیستم که تقاضای نبش قبر کرده ام. من در مقابل جواب پزشک قانونی که مرگ پسرم را طبیعی اعلام کرده بود، چاره دیگری نداشتم که این را بگویم. به نظرم آبروی نظام را پزشکی قانونی با نظر نهاییش برده است. بعد از ۹ ماه آخر این چه نظری بود که اعلام کردند؟ اصلا چرا بازپرس پرونده که می گوید موشکافانه دارد رسیدگی می کند؟ ۴۱ نفر زندانی بند سیاسی زندان اوین را احضار نمی کنند که شب قبل از مرگ پسرم او را در اوین با حال بد دیده اند. همه آنها گفته اند که حاضر به شهادت هستند. چرا یکی آنها را احضار نمی کنند؟»

خانم گوهر عشقی با اظهار اینکه هنوز درخواست رسمی برای نبش قبر ستار بهشتی را نداده است، گفت:« با همه این ناعدالتی های که در حق بچه ام و ما صورت گرفته است اما باز هم قوه قضاییه را مرجع اجرای حق می دانیم و امیدوارم که مسولان قضاییه خودشان وارد عمل شوند و به پرونده با حقانیت رسیدگی کنند. تقاضای نبش قبر یکی از ابزارهای اجرای حق است اما من امیدوارم که کار به نبش قبر نرسد و پرونده به صورت عادلانه رسیدگی شود.»

مادر ستار بهشتی که چندی پیش در گفتگوی با “سحام نیوز” تقاضای نبش قبر پسرش را برای روشن شدن علت مرگ پسرش داده بود، گفت:« نبش قبر نه مصلحت کشور است و نه به مصلحت حکومت. به مصلحت هیچکس نیست و ما در پی بردن آبروی حکومت نیستیم اما وقتی حق مان پایمال شود ناچار به جواب دادن هستیم.»

رییس سازمان پزشک قانونی کشور در گفتگوی با خبرگزاری مهر روز سه شنبه ۱۸ تیرماه گفت که بر اساس گزارش نهایی این سازمان، ضربات وارده بر ستار بهشتی کشنده نبوده و نمی تواند باعث مرگ او شده باشد. دکتر احمد شجاعی همچنین گفته که در آزمایشات سم شناسی نیز هیچ موردی مشاهد نشده که مرگ غیر طبیعی او را نشان دهد.

گیتی پور فاضل، وکیل این پرونده در گفتگو یی با کمپین بین المللی حقوق بشر با اظهار تعجب از نظر پزشک قانونی گفت:« سوال من این است که اگر ستار به مرگ طبیعی فوت کرد چرا پس یک روز پس از مرگش ماموران پلیس فتا به زور خانواده ستار را به دفترخانه برده اند تا از آنها رضایت بگیرند؟ این کار نشان می دهد که پلیس فتا خودش را درگیر این مرگ می دانسته و می خواسته قبل از هر اقدامی رضایت را از خانواده بگیرد.»

ستار بهشتی، متولد سال ۱۳۵۶، کارگر و وبلاگ‌نویس ایرانی بود که در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۳۹۱ توسط پلیس فتا دستگیر شد. او به اتّهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در شبکهٔ اجتماعی و فیس بوک” بازداشت شده بود. در مدت بازجویی به شدت از سوی پلیس فتا شکنجه شد و در همین جریان درگذشت و در گورستان رباط کریم نزدیک محل زندگیش به خاک سپرده شد. بر اساس گزارش ثبت شده در روابط عمومی بهشت زهرای تهران تاریخ، مرگ ستار بهشتی ۱۳ آبان ماه نوشته شده است.

پس از انتشاز خبر مرگ بهشتی، ۴۱ نفر از زندانیان سیاسی زندن اوین در نامه‌ای که در سایت کلمه منتشر شد اعلام کردند که ستار بهشتی روزهای ۱۰ و ۱۱ آبان ۱۳۹۱ در بند ۳۵۰ اوین بوده و آثار شکنجه در تمام قسمت‌های مختلف بدنش مشهود بوده‌است». کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران در گزارشی که که در ۱۹ آبان ۱۳۹۱ منتشر کرد به نقل از یکی از بستگان بهشتی که جنازهٔ او را دیده بود نوشت: «روی سرش فرورفتگی بزرگی بوده و روی سرش گچ کشیده بودند. صورتش باد کرده بوده‌است. به محض این که بند کفن را باز کردند از کنار زانوی راستش به کفن خون زده و کفن کاملاً خونی شده‌است. علائمی از کالبد شکافی هم روی بدنش بوده‌ است.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016