سه شنبه 3 دی 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

روزنامه "زوددویچه": مقاله حسن روحانی و حق انتشار آن در اختیار ماست

محمدرضا صادق، مشاور رسانه‌ای حسن روحانی‌، شامگاه دوشنبه (۲ دی/ ۲۳ دسامبر) در مصاحبه با خبرگزاری فارس "یادداشتی" را که به نام رئیس جمهور ایران در همان روز در روزنامه آلمانی "زوددویچه" منتشر شده بود "غیرمعتبر" خواند. او تاکید کرد که "فارغ از محتوای مطلب"، حسن روحانی "یادداشتی در اختیار هیچ نشریه خارجی قرار نداده است".

فارس به نقل از رویترز درباره انتشار "یادداشت رئیس‌جمهور ایران" نوشت: «امروز خبرگزاری رویترز با انتشار خبری مدعی شد دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران با انتشار یادداشتی در نشریه "زود دویچه زایتونگ" آلمان، نوشته است: ما می‌خواهیم روابط خود را با کشورهای اروپایی و آمریکایی شمالی بر اساس احترام متقابل، بازسازی کرده و ارتقا دهیم.»

روزنامه "زوددویچه" در صفحه دوم شماره روز دوشنبه خود مقاله‌ای را به قلم حسن روحانی با عنوان "اسلام بمب اتم را ممنوع کرده است" در ستون "نگاه بیرونی" منتشر کرد. لب کلام روحانی در مقدمه مقاله به این صورت آمده است: «در منطقه‌ای نامطمئن ایران می‌تواند به برقراری صلح کمک کند. اما غرب باید به نقش این کشور در آنجا احترام بگذارد.»

دتلف اسلینگر، دبیر روزنامه "زوددویچه"، در مصاحبه با بخش فارسی دویچه وله گفت: «مقاله‌ای که زوددویچه منتشر کرده، مقاله‌ای است که از ""پروژه سندیکا" (project syndicate) گرفته که آژانسی است با دفاتری در نیویورک و پراگ. پروژه سندیکا این مقاله را در سراسر جهان عرضه کرده و حق انتشار آن در آلمان را روزنامه زوددویچه داشته است.»

"پروژه سندیکا" سازمانی غیرانتفاعی و بین‌المللی است که مخارج خود را از طریق کمک‌های مالی اعضای خود تامین می‌کند. بیش از ۴۳۰ روزنامه و مجله در ۱۵۰ کشور جهان عضو این سازمان هستند. اعضای این سازمان در آلمان در کنار "زوددویچه" از جمله "هندلزبلات"، "دی ولت" و "ویرتشافتز وخه" هستند. "پروژه سندیکا" سالانه صدها تفسیر و مقاله را به ۸ زبان عرضه می‌کند که توسط دانشمندان، سیاستمداران و فعالان سیاسی نوشته شده‌اند. این سازمان خدمات خود را به طور مجانی در اختیار کشورهای به لحاظ مالی ضعیف می‌گذارد.

اشتفان کورنلیوس، رئیس بخش سیاست خارجی روزنامه "زوددویچه"، به دویچه وله گفت: «این مقاله بر پایه یکی از سخنرانی‌های حسن روحانی است. متن آن را "پروژه سندیکا" برای عرضه به روزنامه‌های عضو این سازمان آماده کرده است. پروژه سندیکا در تاریخ ۱۳ دسامبر (۲۲ آذر) اجازه مقامات ایرانی را برای تهیه متنی براساس سخنرانی آقای روحانی کسب کرده است. بنابراین، این مقاله فقط برای انتشار در زوددویچه نوشته نشده و در ضمن موافقت دفتر ریاست جمهوری همراه آن است.»



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


اشتفان کورنلیوس افزود که نمی‌تواند تکذیب مقام ایرانی در این باره را توضیح دهد.

بنابراین درست است که حسن روحانی مقاله خود را به طور مستقیم در اختیار روزنامه "زوددویچه" نگذاشته است، ولی این مقاله توسط "پروژه سندیکا" به یک روزنامه در هر کشور عضو برای انتشار عرضه و پیشنهاد شده است. عنوان اصلی این مقاله آن‌گونه که از سوی "زوددویچه" در اختیار بخش فارسی دویچه وله قرار گرفته، عبارت است از "آنچه ایران در سال ۲۰۱۴ می‌خواهد".

پس از انتشار خبر تکذیب منتسب بودن مقاله زوددویچه به حسن روحانی توسط خبرگزاری فارس، برخی رسانه‌های دیگر نیز این خبر را بازتاب دادند. "انتخاب" در خبر خود از "یادداشت جعلی" سخن گفت و نوشت "اساسا چنین یادداشتی نبوده" و نیز از "زوددویچه" به عنوان رسانه‌ای دارای "سوابق ضدایرانی زیاد" و "گاها تریبون سازمان مجاهدین" نام برد.

خبرگزاری "تسنیم" نیز در مورد انتشار یادداشتی از رئیس‌جمهور در نشریه کویتی "الجریده" نوشت، بی‌آنکه روشن باشد سخن از چه "یادداشت" یا مقاله‌ای است. به گزارش تسنیم، محمدرضا صادق خبر مربوط به انتشار مقاله از روحانی در نشریه کویتی را نیز تکذیب کرد و گفت: «آقای رییس‌جمهور هیچ‌گونه یادداشت یا مقاله‌ای در اختیار این نشریات قرار نداده‌اند؛ هرچند ممکن است برخی از مطالب مطرح شده، به نظرات آقای روحانی نزدیک هم باشد.»

محمدرضا صادق گفت، اخبار و دیدگاه‌های رئیس جمهور از طریف دفتر و پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری منتشر می‌شود.

از حسن روحانی پیش از این نیز در آستانه سفرش به نیویورک در ۲۹ شهریور ۱۳۹۲ مقاله‌ای در "واشنگتن پست" منتشر شد که از آن، بخاطر تاکیدش بر "تعامل سازنده" با غرب، به عنوان "نقطه عطفی در برقراری ارتباط با کشورهای غربی" یاد شد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016