چهارشنبه 11 دی 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

رهبر کره شمالی اعدام شوهرعمه‌اش را مایه اقتدار بیشتر کشور دانست

• کیم جونگ اون شوهر عمه اعدام شده خود را تلویحا "آلودگی" نامید. رهبر کره شمالی در پیام تبریک آغاز سال ۲۰۱۴ میلادی همچنین از لزوم بهبود روابط با کره جنوبی سخن گفت و در مورد عواقب درگرفتن جنگ در شبه جزیره کره هشدار داد.

دويچه وله ـ رهبر کره شمالی روز چهارشنبه (اول ژانویه ۲۰۱۴/ ۱۱ دی - به وقت محلی) در پیام تبریک به مناسبت آغاز سال نو میلادی از اعدام شوهر عمه‌اش دفاع کرد؛ هر چند به‌طور مستقیم از جانگ سونگ تِک نام نبرد. او از عزم جزم رهبری حزب کمونیست حاکم بر کره شمالی برای "خلاص‌شدن از آلودگی تفرقه‌انگیزی" خبر داد که "به حزب نفوذ کرده بود".



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به ادعای رهبر جوان کره شمالی، تصفیه "جناح ضد انقلابی و ضدحزبی" وحدت درونی حزب حاکم بر کشور را "صد برابر" تقویت کرده است.

اشاره کیم جونگ اون به شوهرعمه خود و چند تن از اطرافیان اوست که در ماه دسامبر به شکلی غیرمنتظره اعدام شدند؛ اقدامی که به تصفیه‌حساب درون‌حزبی تعبیر شد. جانگ ۶۷ ساله اندکی پس از محکومیت در دادگاه نظامی اعدام شد. ایجاد انشعاب در حزب حاکم، فساد مالی، حیف‌ومیل کردن منابع و فروش مواد خام به چین از اتهام‌های او بودند. گروهی از کارشناسان امور کره شمالی شوهرعمه کیم جون اون را تنها کسی می‌دانند که می‌توانست موقعیت کیم جونگ اون جوان را به خطر بیاندازد.

کیم جونگ اون که اکنون ۳۰ سال دارد، در دسامبر ۲۰۱۱ و پس از مرگ پدرش، کیم جونگ ایل، زمام امور در کره شمالی را بر عهده گرفت. او در دو سال گذشته همواره تلاش کرده جایگاه خود را تثبیت کند.

لحنی آشتی‌جویانه خطاب به همسایه جنوبی

رهبر کره شمالی در پیامی که از تلویزیون دولتی پخش می‌شد، اعلام کرد که در سال جدید در پی بهبود روابط با کره جنوبی است. او بدون این‌که به جزئیات بیشتر یا پیشنهاد مشخصی اشاره کند، همکاری همسایه جنوبی را نیز برای تحقق این هدف مهم ارزیابی کرد.

به گفته کیم جون اون، توسعه اقتصادی کره شمالی در کانون توجه او قرار دارد؛ این کشور اما همزمان توانایی‌های نظامی خود را گسترش خواهد داد.

کیم جونگ اون در نخستین پیام خود به مناسبت تحویل سال میلادی در مقام رهبر شمالی (۲۰۱۲) هم خطاب به کره جنوبی با لحنی نرم سخن گفته بود. با وجود این از فوریه ۲۰۱۳ و پس از سومین آزمایش هسته‌ای پیونگ‌یانگ، تنش میان دو کشور بار دیگر افزایش یافت.

رهبر کره شمالی در سخنان خود همچنین در مورد پیامدهای یک درگیری نظامی در شبه جزیره کره هشدار داد. به گفته او، یک درگیری نظامی تصادفی می‌تواند به سرعت به جنگی تمام‌عیار تبدیل شود و "فاجعه اتمی عظیمی" در پی داشته باشد. او افزود که در این صورت امنیت ایالات متحده آمریکا نیز به خطر خواهد افتاد.

کره جنوبی بیم آن دارد که اعدام‌های اخیر در کره شمالی به بی‌ثباتی منطقه بیانجامد. سئول نگران آن است که کره شمالی برای منحرف کردن نگاه‌ها از تحولات داخلی این کشور، به تحریک نظامی همسایگان دست بزند.

کره شمالی و جنوبی پس از سه سال جنگ، در سال ۱۹۵۳ پیمان آتش‌بس امضا کردند و از آن زمان تا کنون در وضعیت غیرجنگی به سر می‌برند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016