یکشنبه 27 بهمن 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

وزیر کشور: اعتراضات به «سرزمین کهن» آرام بود

وزیر کشور شامگاه شنبه در کنفرانسی خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالرضا رحمانی‌ فضلی در این نشست پیرامون اعتراضات قوم بختیاری به سریال «سرزمین کهن» در برخی از استان‌ها گفت: موضوعی که رخ داده به هرحال موجب رنجش خاطر قوم بختیاری شده است که از ایرانیان اصیل و قومی است که همواره همراه انقلاب بوده و هست، و به هر حال باید این مساله به نوعی جبران شود.

رئیس شورای امنیت کشور با بیان اینکه این موضوع باید به گونه‌ای پیگیری شود که رنجش خاطر این عزیزان زدوده شود، ادامه داد: آقای ضرغامی در این خصوص نامه‌ای نوشتند و گفتند سریال را مورد بازبینی قرار می‌دهند و بررسی‌های لازم در مورد این سریال انجام خواهد شد و از طرف دیگر گفته‌اند که ادامه سریال در راستای بیان سلحشوری و تاریخ پر از غرور این قوم است.

وی با بیان اینکه وقتی که این اقدامات رخ می‌دهد باید مواظب باشیم که دشمنان سوءاستفاده نکنند و هزینه‌هایی برای مردم، کشور و اقوام مختلف پیش نیاید، گفت: از طرف دیگر مسئولان امر نیز باید دقت‌ها و ملاحظات لازم را داشته باشند.

رحمانی‌فضلی با بیان اینکه کشور ما دارای وحدت در عین کثرت است، خاطرنشان کرد: در کشور اقوام مختلفی از جمله ترک، بلوچ، عرب، ترکمن و بختیاری حضور دارند و در واقع با حضور این اقوام، مجموعه کشور ایران شکل پیدا کرده و این مجموعه، موجودیتی به نام ایران را به وجود آورده است و رنجش هر قومی، موجب رنجش همه خواهد بود.

وزیر کشور با اشاره به اقدامات صداوسیما در جبران رنجش خاطر این قوم در مورد تجمعات صورت‌گرفته در برخی از استان‌ها در این ارتباط گفت: تجمعاتی در مناطقی چون اصفهان و اهواز داشتیم و در برخی از جاها، استانداران، نیروی انتظامی، روحانیت منطقه، بزرگان قوم بختیاری و عشایر با شرکت‌کنندگان در تجمع صحبت کردند و این صحبت‌ها در توجیه افکار عمومی موثر بوده و تجمعاتی که امروز بعدازظهر برگزار شده بود با خوبی و آرامش تمام شده است و ما شاهد درگیری و اقدامات خشونت‌آمیز نبوده‌ایم.

رحمانی فضلی گفت: البته افرادی نیز در این بین بودند که می‌خواستند استفاده‌های نابه‌جا کنند اما خود مردم منطقه همکاری‌های لازم را کردند و اجازه این کار را ندادند و در واقع آنچه که رخ داده، اعتراض بوده است و آنها می‌خواستند پیامشان به گوش مسئولان برسد. بر این اساس می‌گوییم که پیام آنها دریافت و منتقل شده و در این ارتباط تصمیمات و موضع‌گیری‌هایی نیز اتخاذ شده است. آنها درخواست کرده بودند که از مردم این قوم عذرخواهی صورت بگیرد که آقای ضرغامی این کار را انجام دادند. درخواست کرده بودند این سریال متوقف شود که مسئولان صداوسیما اعلام کردند سریال را مورد بازبینی قرار می‌دهند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پخش این سریال متوقف خواهد شد، گفت: اگر بازبینی سریال مستلزم این باشد که دو سه هفته‌ای این سریال پخش نشود، این اتفاق صورت می‌گیرد ولی اگر این بازبینی به سرعت انجام شود که دیگر احتیاجی به این موضوع نیست.

به گزارش ایسنا، وزیر کشور در ادامه این نشست خبری در مورد ماموریت وزارتخانه تحت تصدی خود در ارتباط با تهیه گزارشی در مورد آتش‌سوزی خیابان جمهوری و ارائه گزارش آن به رئیس‌جمهور، با تشریح اقدامات صورت‌گرفته تصریح کرد: متخصصانی در ارتباط با مسائل آتش‌نشانی را از پنج استان کشور دعوت کرده‌ایم. از دستگاه‌های نظارتی و مسئولان امر از جمله شهرداری نیز گزارش‌هایی را دریافت کرده‌ایم و بعد از بررسی مستمر به جمع‌بندی رسیده‌ایم.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی در مورد نتایج این گزارش گفت: در آن روز آتش‌نشانان در موعد مقرر و سریع به محل حادثه رسیدند و این جای تشکر از آنها را دارد چراکه حدود 20 نفر را نیز نجات دادند اما ضعف‌هایی در فعالیت و عملکرد وجود داشته از جمله اینکه نردبان شماره یک اشکال فنی داشته و در این ارتباط باید متخصصان امر بررسی‌های لازم را انجام دهند و قوه قضائیه نیز ابعاد موضوع را بررسی می‌کند.

رحمانی‌فضلی با اشاره به همراه نداشتن و عدم استفاده از تشک برای نجات گرفتاران در آتش از سوی آتش‌نشانی نیز گفت: دوستان ما در این سازمان توضیح می‌دهند که استفاده از تشک با توجه به ابعادی که دارا بوده و فضای منطقه، امکان‌پذیر نبوده و تشخیص فنی آنها این بوده است.

وزیر کشور به تغییر کاربری ساختمان و تبدیل آن به تولیدی اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به تغییر کاربری ساختمان، تعدادی از کارگران در آنجا مشغول به کار بودند. آتش‌نشانی تذکرات لازم را به مسئولان ساختمان پیش از حادثه داده بود ولی متاسفانه پیگیری بعدی در این زمینه صورت نگرفته بود و عملیاتی که باید انجام می‌شد، صورت نگرفت.

وی همچنین به عدم تلاش برای نجات خانم دومی که از ساختمان سقوط کرده از نظر روانی و روحی اشاره کرد و گفت: با این خانم صحبتی نشده و اقدامات حفاظتی و حراستی از این نظر صورت نگرفته است. البته یکی از خانم‌ها قبل از اینکه دوستان آتش‌نشان به محل حادثه برسند، خودش را پرت کرده و نفر دوم نیز سقوط کرده است.

رحمانی‌فضلی همچنین ادامه داد: مساله بعدی این است که ماموران آتش‌نشانی تلاش کردند که از درب اصلی ساختمان ورود پیدا کنند ولی نتوانستند؛ به خاطر اینکه مسیر پلکان به دلیل تغییر کاربری که در ساختمان صورت گرفته، مسدود بوده و کالاها مانع رفت و برگشت ماموران می‌شده است.

وی با بیان اینکه در تهیه این گزارش شهرداری همکاری خوبی با ما داشت، گفت: جلسه‌ای در این ارتباط با شهردار و معاونانش داشتم، البته از قشر عزیز، زحمتکش و فعال و فداکار آتش‌نشانی نیز تشکر می‌کنم زیرا در آن عملیات 20 نفر نجات داده شده‌اند اما باید دقت‌های لازم افزایش یابد.

وزیر کشور همچنین با بیان اینکه موضوع در حال بررسی است و بررسی‌های قضایی صورت می‌گیرد، گفت: امیدوارم در این مورد حق کسی ضایع نشود.

رئیس شورای امنیت کشور در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت 5 سرباز ایرانی که توسط گروه جیش‌العدل در مرزهای پاکستان به گروگان گرفته شده‌اند و آخرین اقدامات صورت گرفته در راستای آزادی آنان نیز با تلخ عنوان کردن این حادثه گفت: جلسات برای پیگیری این مساله و همچنین جلوگیری از تکرار این موضوعات برگزار شده، تذکرات لازم نیز در این ارتباط داده شده، در حوزه دیپلماتیک نیز وزارت خارجه اقدامات لازم را انجام داده و سفیر پاکستان به وزارت خارجه احضار شده است. ما در وزارت خارجه ملاقات‌های مرزی را داشته‌ایم و قرار است گروهی ظرف امروز و فردا برای پیگیری این موضوع به پاکستان بروند.

رحمانی‌فضلی ادامه داد: اینکه عملیات‌ها و درگیری‌ها در نقطه صفر مرزی صورت می‌گیرد و آنها توان ورود به داخل کشور برای انجام این اقدامات را ندارند، نشانگر هوشمندی نیروهای ماست ولی همین اقدامات در همین نقطه نیز تلخ است و نباید صورت بگیرد.

وی افزود: ما در این قضیه پاکستان را مسئول می‌دانیم. باید پاسخگو باشند و طبق پروتکل‌ها آنها باید از منطقه مرزی خود حفاظت کنند و ما نمی‌توانیم مسئولیت آنها را انجام دهیم و آنها هم از ما چنین درخواستی نکرده‌اند. اگر این درخواست را بکنند ما این کار را انجام می‌دهیم.

وزیر کشور با بیان اینکه ما منتظر جواب مناسب از سوی مقامات این کشور هستیم، گفت: این برای جمهوری اسلامی ایران قابل قبول نیست که عده‌ای از خاک کشوری دیگر ورود پیدا کنند، نیروهای ما را به گروگان بگیرند و باج‌گیری کنند. نیروی انتظامی زیر بار چنین موضوعاتی نمی‌رود و تقاضا داریم که کشور پاکستان به شدت با این مساله برخورد کند و ما نیز به آنها کمک می‌کنیم.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016