دوشنبه 19 اسفند 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

گرسنگی، "سلاح جنگ در دست نیروهای اسد"

سازمان عفو بین الملل می گوید نیروهای دولت بشار اسد در سوریه از ترفند گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان اسلحه ای جنگی علیه مردم استفاده می کنند



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


بی بی سی - این گروه حامی حقوق بشر می گوید دست کم ۱۲۸ آواره در اردوگاه یارموک در دمشق از گرسنگی جان داده اند.

به گفته این سازمان هزاران نفر هنوز گرفتارند و با بحران انسانی فاجعه باری روبرو هستند.

عفو بین الملل می گوید خانواده ها مجبور شده اند به دنبال غذا در خیابان ها آواره شوند و خود را در معرض گلوله تک تیراندازها قرار دهند.

اوایل هفته گزارش هایی از درگیری هایی تازه در حاشیه اردوگاه یارموک منتشر شده بود.

اردوگاه یارموک که گفته می شود حدود ۱۷ هزار تا ۲۰هزار آواره فلسطینی و سوریست و شاهد بدترین درگیری ها در پایتخت بوده است.

یارموک حدود یک سال است که برق ندارد و اغلب بیمارستان ها بعد از ته کشیدن ساده ترین اقلام پزشکی تعطیل شده اند.

فیلیپ لوتر، مدیر خاورمیانه سازمان عفو بین الملل می گوید نیروهای بشار اسد با گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان اسلحه جنگی، مرتکب جنایت جنگی شده اند.

به گفته او "روایت های وحشتناک خانواده هایی که به خوردن سگ و گربه روی آورده اند، غیرنظامیانی که هدف گلوله تک تیراندازان قرار گرفته اند در حالی که به دنبال غذا می گشته اند حالا به داستان تکراری یارموک تبدیل شده است."
سوءتغذیه

آقای لوتر محاصره یارموک را "مجازات جمعی" غیرنظامیان خواند و از دولت سوریه خواست به سازمان های امداد اجازه دهد به این اردوگاه دسترسی پیدا کنند.

ساکنان یارموک به سازمان عفو بین الملل گفته اند ماه هاست میوه و سبزی جات نخورده اند و گفته می شود دست کم ۶۰% از مردم دچار سوء تغذیه شده اند.

این اردوگاه ابتدا به عنوان اقامتگاهی برای فلسطینیانی ساخته شد که از جنگ سال ۱۹۴۸ اعراب و اسراییل فرار کرده بودند اما از اواخر سال ۲۰۱۲ زمانی که گروه های مخالف دولت اسد وارد آن شدند هدف حملات سنگین قرار گرفت

اکثر ۱۸۰ هزار فلسطینی که در یارموک زندگی می کردند از این اردوگاه در سوریه فرار کرده اند اما از تابستان سال گذشته زمانی که نیروهای بشار اسد این اردوگاه را محاصره کردند ۲۰ هزار نفر در آن گرفتار شده اند.

ماه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه ای صادر کرد و در آن از تمام طرف های درگیر در سوریه خواست که حصر را بشکنند اما از آن زمان هنوز هیچ پیشرفت یا تغییری در وضعیت غیرنظامیان در یارموک حاصل نشده است.

سازمان ملل متحد توانست مقادیری اقلام کمکی به اردوگاه برساند اما همین امداد هم زمانی که آتش بس میان مخالفان و فلسطینیان حامی دولت در اردوگاه شکسته شد متوقف گشت.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016