یکشنبه 28 اردیبهشت 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

چین بیش از ۳ هزار تبعه خود را از ویتنام خارج کرد

دویچه وله: در پی گسترش اعتراضات ضد چینی در ویتنام، پکن با اعزام پنج فروند کشتی مجبور به خارج کردن اتباع خود از این کشور شد. ۱۶ شهروند چینی که در جریان اعتراضات به شدت زخمی شده بودند، با یک پرواز اختصاصی به چین منتقل شدند.

با به راه افتادن موجی از اعتراضات ضد چین در ویتنام، دولت پکن بیش از ۳ هزار تبعه این کشور را از خاک ویتنام خارج کرد. این اعتراضات در چند روز گذشته منجر به کشته شدن دو کارگر چینی شده و دستکم ۲۰۰ تن دیگر نیز مجروح شده‌اند. صبح روز یکشنبه (۱۸ مه/ ۲۸ اردیبهشت) پنج کشتی از بندر هایکو در جنوب چین، برای بازگرداندن شهروندان چینی به کشور، راهی ویتنام شدند. در همین حال به گزارش خبرگزاری شینهوا، ۱۶ کارگر چینی نیز که به شدت مجروح ‌شده‌اند، با یک فروند هواپیمای اختصاصی به چین بازگردانده شده‌اند.

اعتراضات در ویتنام پس از آن آغاز شد که کارگران ویتنامی در استان "ها تنه" واقع در مرکز این کشور، خواستار برچیدن یک سکوی نفتی چین شدند که در آب‌های مورد مناقشه میان چین و ویتنام نصب شده بود.

چین در اوایل ماه مه این دکل حفاری را در منطقه‌ای نزدیک به جزایر پاراسل که مورد مناقشه دو کشور است، نصب کرد. ویتنام در واکنش به این اقدام چین، چند کشتی را روانه این منطقه کرد که برخوردهایی نیز میان کشتی‌های ویتنامی و شناورهای چینی درگرفت.

ویتنام هفته گذشته اجازه برگزاری تظاهراتی ضد چینی را صادر کرد که طی آن هزاران ویتنامی در شهرهای مختلف به خیابان‌ها آمدند.

این اعتراضات اندکی بعد به خشونت کشیده شده و در پی حمله معترضان تایوانی دو کارگر چینی کشته شدند. کشور چین مدعی مالکیت بر تمام آبهای جنوبی است، در حالی‌که برونئی، مالزی، فیلیپین، ویتنام و تایوان نیز ادعای حاکمیت بر بخش‌هایی از دریای جنوبی چین را دارند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


نگرانی ویتنام از ایجاد ناامنی اقتصادی در کشور

ناآرامی‌های کنونی در ویتنام شدیدترین اعتراضات ضد چینی در این کشور در چند دهه گذشته بوده‌اند. اعتراضات کارگران ویتنامی علیه چین هفته گذشته در ۲۲ استان از مجموع ۶۳ استان کشور به وقوع پیوست. معترضان خشمگین با حمله به شماری از کارخانه‌ها که گفته می‌شد چینی هستند، آن‌ها را به آتش کشیدند. در ادامه مشخص شد که بسیاری از این کارخانه‌ها تحت تملک خارجی‌ها از جمله تایوان و کره جنوبی بوده‌اند.

به گفته دولت ویتنام بیش از ۴۰۰ شرکت و کارخانه در جریان این حملات آسیب دیدند. در حال حاضر مأموران پلیس در شهر هانوی، پایتخت ویتنام، خیابان‌های منتهی به سفارت چین را مسدود کرده و مانع از تجمع معترضان و نیز حضور خبرنگاران در این منطقه شده‌اند.

اعتراض ضد چینی کارگران خشمگین در حالی اوضاع در ویتنام را ناآرام کرده است که این کشور به شدت به سرمایه‌گذاری خارجی و سود حاصل از گردشگری نیازمند است. یکی از دستیاران وزیر امور خارجه ویتنام روز شنبه (۱۷ مه) به خبرنگاران گفت: «ما اجازه نمی‌دهیم که هیچ حرکتی سرمایه‌گذاران خارجی و کسب و کارهای تجاری را مورد هدف قرار دهد، تا اطمینان حاصل شود که این حوادث تأسف‌بار تکرار نخواهند شد.»

به گفته این مقام دولتی، ویتنام از کشورهای دیگر می‌خواهد تا سرمایه‌گذاران و شهروندان خود را به انجام کسب و کار در ویتنام یا گذراندن تعطیلات در این کشور ترغیب و تشویق کنند.

مقامات ویتنام گفته‌اند که بیش از ۳۰۰ مظنون در جریان اعتراضات ضد چینی مورد تعقیب قرار گرفته و برخی بازداشت شده‌اند. وزارت امور خارجه چین اتباع خود را از سفر به ویتنام در شرایطی که "انفجار خشم" خوانده شده، برحذر داشته است. مقامات ویتنامی هنوز نسبت به اقدام چین برای خروج اتباع خود از این کشور اظهار نظری نکرده‌اند. چین همچنین خواستار محافظت دولت ویتنام از جان اتباع چینی شده است که در خاک ویتنام به سر می‌برند.

چین شریک تجاری حیاتی برای ویتنام به شمار می‌رود و معاملات دو کشور در سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است.

در همین حال، به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس‌جمهور تایوان نیز دستور آماده‌باش چند هواپیمای تجاری را برای خروج احتمالی اتباع تایوانی از ویتنام، در صورت تشدید وخامت اوضاع، صادر کرده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016