جمعه 30 آبان 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

موج گسترده پیامک علیه وزیر جدید پیشنهادی علوم

0,,18073154_303,00.jpgپس از معرفی محمد فرهادی به عنوان وزیر جدید پیشنهادی علوم از سوی حسن روحانی، رسانه‌های نزدیک به دولت از به‌راه افتادن موج گسترده پیامک برای تخریب وزیر پیشنهادی جدید و جلوگیری از تایید وی در مجلس خبر می‌دهند.

خبرگزاری دولتی "ایرنا" شامگاه پنجشنبه (۲۹ آبان/۲۰ نوامبر) خبر داد، پس از فضاسازی مجازی و ارتباطی برای ترور شخصیت دو وزیر پیشنهادی وزارت علوم، اکنون محمد فرهادی هدف گرفته شده است.

"ایرنا" نوشت، در حالی که هنگام قرائت نامه حسن روحانی برای معرفی محمد فرهادی به عنوان پنجمین وزیر پیشنهادی علوم، نمایندگان مجلس به جای "دو دو" مخالفت، با بیان "چهار چهار" موافقت علنی خود را اعلام کردند، قطار پیامک‌سازی و انتشار اطلاعات جعلی درباره وزیر پیشنهادی جدید آغاز شده است.

غلامعلی جعفرزاده، یکی از نمایندگان مجلس به ایرنا گفته است که فضاسازی علیه وزیر جدید پیشنهادی دقایقی پس از معرفی وی به مجلس آغاز شد: «بلافاصله و از دقایقی بعد از معرفی فرهادی، برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌هایی شروع کردند به ارسال پیامک و پرونده‌سازی برای آقای فرهادی که تا دیروز علیرغم اینکه مسئولیت ملی در کشور داشته، هیچ مطلب سوئی از او منتشر نمی‌شد.»

این نماینده مجلس می‌گوید: «چطور این شخصیت که تا دیروز جایگاه ملی داشته و هیچ پرونده‌ای درباره او مطرح نشده، از لحظه‌ای که به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت علوم معرفی می‌شود، عده ای و جریانی بلافاصله شروع می کنند تا با پرونده‌سازی و برچسب‌زدن عناوین مختلف، او را متهم کنند؟ این نشان می‌دهد نیت ناپاکی درمیان است در حالیکه این جریانات سیاسی ناپاک و تفرقه افکن نمی‌توانند دوستی و وفاقی که بین سه قوه در جهت اجرای منویات رهبری وجود دارد، دچار خدشه کنند.»

دکتر محمد فرهادی، پنجمین گزینه حسن روحانی برای تصدی وزارت علوم، رئیس جمعیت هلال احمر است. او پیشتر در دولت هاشمی رفسنجانی وزیر علوم و در دولت محمد خاتمی وزیر بهداشت بود.

به‌رغم واکنش‌های مثبت اولیه مجلس نسبت به محمد فرهادی، اصول‌گرایان، به ویژه طیف‌های تندرو و پرنفوذ این گروه، او را نیز از جنس افرادی چون فرجی دانا، میلی منفرد و نیلی می‌دانند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


رضا فرجی‌دانا، نخستین وزیر علوم دولت روحانی، سه ماه پیش از سوی مجلس استیضاح و برکنار شد. محمود نیلی احمدآبادی، فخرالدین احمدی آشتیانی دو گزینه پیشنهادی حسن روحانی برای تصدی وزارت علوم پس از استیضاح فرجی‌دانا بودند، اما هیچیک نتوانستند از مجلس رای اعتماد بگیرند.

روزنامه کیهان روز پنجشنبه (۲۹ آبان) درباره وزیر پیشنهادی جدید علوم نوشت: «فرهادی در مرداد ماه ۸۸ نامه‌ای را به همراه خاتمی، موسوی و افراطیون دیگری نظیر محسن آرمین، قربان بهزادیان‌نژاد، محمدعلی توفیقی، سعید سمنانیان، محمد سلامتی، عباس عبدی، ابوالفضل قدیانی، عبدالله ناصری، محمدعلی نجفی، هاشم هدایتی و... امضا کرده که ضمن آن بازداشت و بازجویی از آشوبگران و فتنه‌گران با دوران ستم‌شاهی مقایسه شده است.»

انتقاد "جمهوری اسلامی" از روحانی

در این میان مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه "جمهوری اسلامی" به بهانه رد پی در پی گزینه‌های دولت برای وزارت علوم از سوی مجلس، از حسن روحانی انتقاد کرده که بیش از حد به نمایندگان مجلس بها داده و در مقابل آنها کوتاه آمده است.

مسیح مهاجری در یادداشت روز پنجشنبه خود در این روزنامه نوشت: «دولت یازدهم از آغاز فعالیت خود، به نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیش از اندازه‌ای كه قانون مشخص كرده بها داد و برای آنها این حق را قائل شد كه درباره انتخاب استانداران، فرمانداران و بخشداران نظر بدهند. این اقدام نادرست موجب شد دولت یازدهم در بسیاری موارد از داشتن استانداران توانا محروم شود، در مورد تعویض یا ابقاء فرمانداران دچار مشكلات زیادی گردد و در مورد بخشداران تقریباً غیرفعال باشد.»

به اعتقاد مدیرمسئول روزنامه "جمهوری اسلامی"، نمایندگان مجلس با برخورداری از حق تعیین استانداران و فرمانداران و بخشداران، توقعات زیادی پیدا كرده‌اند بطوری كه می‌توان گفت وزارت كشور دولت یازدهم در اختیار نمایندگان مخالف دولت است.

آقای مهاجری در ادامه یادداشت خود افزود: «در استیضاح دكتر فرجی دانا، دولت و شخص رئیس‌جمهور كوتاهی‌هائی كردند و همین كوتاهی‌ها راه را برای كنار گذاشته شدن این وزیر توانا هموار كرد. شخص رئیس‌جمهور با خودداری از حضور در جلسه استیضاح و دفاع از دكتر فرجی دانا، به مخالفان فرصت داد هدف خود را دنبال كنند و مجموعه دولت نیز اقدام مؤثری برای حمایت از دكتر فرجی دانا انجام ندادند.»

مدیرمسئول روزنامه "جمهوری اسلامی" می‌نویسد، بی‌تعارف باید گفت نمایندگان مخالف دولت، درصدد هستند وزارت علوم را به دلیل اهمیتی كه دارد در اختیار خود درآورند. او در ادامه تأکید می‌کند: «اگر به سخنان سران مخالفان در جلسات رأی اعتماد توجه شود این نكته به روشنی خودنمائی می‌كند كه آنها درباره افراد پیشنهادی حرف می‌زنند ولی به برنامه‌های آنان كاری ندارند. این، یعنی آنها می‌خواهند افراد خودشان بر این وزارتخانه مسلط باشند.»

مجلس ایران هفته‌ آینده درباره محمد فرهادی، پنجمین گزینه حسن روحانی برای وزارت علوم نظر خواهد داد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016