چهارشنبه 26 آذر 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

بیلان خشونت علیه روزنامه‌نگاران در سال ۲۰۱۴

بیلان خشونت علیه روزنامه‌نگاران جهان در سال ۲۰۱۴ روز سه‌شنبه ۱۶ دسامبر / ۲۵ آذر از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز منتشر شد. در این گزارش تفصیلی آمده است که در این سال ۶۶ روزنامه‌نگار به‌قتل رسیده‌اند. ایران با ۱۹ روزنامه‌نگار زندانی سومین کشوری است که بیشترین روزنامه‌نگار زندانی در جهان را دارد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


رادیو زمانه ـ با ۶۶ روزنامه‌نگار کشته‌شده در سال ۲۰۱۴، تعداد روزنامه‌نگارانی که در ۱۰ سال گذشته به‌هنگام کار کشته شده‌اند، به ۷۲۰ نفر رسید. با این حال میزان کشته‌شدگان امسال نسبت به سال گذشته ۷ درصد کاهش داشته است. در سال گذشته ۷۱ روزنامه‌نگار کشته شده بودند.

دو سوم تعداد کشته‌شدگان سال جاری میلادی در مناطقی بوده که در آن‌ها درگیری و تنش‌های نظامی وجود دارد. در این میان سوریه با ۱۵ کشته مرگ‌بارترین کشور برای روزنامه‌نگاران است و پس از آن فلسطین (غزه) با هفت کشته، اوکراین با شش کشته و عراق و لیبی هر کدام با چهار کشته قرار دارند.

در بیلان خشونت علیه روزنامه‌نگاران در سال ۲۰۱۴ به شیوه‌های جدید کشتار روزنامه‌نگاران در جهان اشاره شده است. این شیوه‌های جدید عموماً توسط گروه‌های اسلامگرای تندرو به‌کار برده شده است.

در این میان افزایش ۱۰۰ درصدی قتل روزنامه‌نگاران زن قابل تأمل است. در سال گذشته سه روزنامه‌نگار زن کشته شده بودند اما امسال این تعداد به شش نفر رسید.

بر پایه آمار گزارشگران بدون مرز در سال ۲۰۱۴، ۱۱۹ روزنامه‌نگار نیز ربوده شده‌اند که این آمار ۳۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. در سال گذشته ۸۷ روزنامه‌نگار ربوده شده بودند.

ربودن روزنامه‌نگاران که یا به آزادی آن‌ها منجر شده و یا به مرگ و گروگان‌گیری آن‌ها، به‌طور عمده در خاورمیانه و شمال آفریقا صورت گرفته است. با این‌ حال بیشترین آمار ربودن روزنامه‌نگاران در اوکراین و با ۳۳ نفر بوده است. پس از اوکراین به ترتیب لیبی با ۲۹ روزنامه‌نگار، سوریه با ۲۷، عراق با ۲۰ و مکزیک با ۳ روزنامه‌نگار ربوده‌شده در مکان‌های بعدی قرار دارند.

ارعاب روزنامه‌نگاران در سال گذشته چنان وجوه گوناگونی داشته که تعداد روزنامه‌نگارانی که راه تبعید را برگزیدند دو برابر سال گذشته بوده است. امسال ۱۳۹ روزنامه‌نگار مجبور به ترک کشور خود شده‌اند. جمهوری اسلامی ایران با ۹ روزنامه‌نگار در میان کشورهایی که بیشترین روزنامه‌نگاران را مجبور به ترک کشور می‌کنند در رتبه چهارم قرار دارد. بالاتر از ایران، لیبی با ۴۳ روزنامه‌نگار، سوریه با ۳۷ و اتیوپی با ۳۱ روزنامه‌نگار قرار دارند.

سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید در سال ۲۰۱۴، ۸۵۳ روزنامه‌نگار در جهان دستگیر شده‌اند که ۱۷۸ نفر همچنان در زندان به‌سر می‌برند. در میان ایران با ۱۹ زندانی پس از چین (با ۲۹) و اریتره (با ۲۸) در رتبه سوم قرار دارد. پس از این سه کشور، مصر با ۱۶ و سوریه با ۱۳ روزنامه‌نگار زندانی قرار دارند.

این گزارش می‌افزاید که در سال جاری میلادی یک‌هزار و ۸۴۶ روزنامه‌نگار در جهان یا تهدید شده‌اند یا مورد حمله قرار گرفته‌اند. این آمار به‌ویژه در کشورهایی که در آن‌ها تظاهرات و اعتراضاتی برپا شده، بالا بوده است. از جمله در اوکراین، ونزوئلا، ترکیه و هنگ‌کنگ.

در بیلان گزارشگران بدون مرز، پنج منطقه در جهان به‌عنوان خطرناک‌ترین مناطق برای روزنامه‌نگاران معرفی شده است. این مناطق عبارتند از، مناطقی از سوریه و عراق که تحت کنترل گروه دولت اسلامی (داعش) قرار دارد؛ شرق لیبی، بلوچستان پاکستان، دونتسک و لوگانسک اوکراین و منطقه انتیوکیا در کلمبیا.

سازمان گزارشگران بدون مرز از سال ۱۹۹۵ به این سو هر سال بیلان خشونت علیه روزنامه‌نگاران را منتشر کرده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016