شنبه 6 دی 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

اردوغان: ترکیه آزادترین رسانه‌های جهان را دارد

0,,17988963_303,00.jpg
به اعتقاد رئیس جمهوری ترکیه، رسانه‌های هیچ کشوری آزادتر از رسانه‌های ترکیه نیستند. کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران در دو سال اخیر وضعیت ترکیه را از نظر دستگیری روزنامه‌نگاران حتی بدتر از ایران و چین ارزیابی کرده است.

به گزارش دویچه وله٬ رجب طیب اردوغان روز جمعه (۲۶ دسامبر/ ۵ دی) در کنفرانسی در شهر آنکارا گفت: «هیچ جای دیگری رسانه‌ها مانند رسانه‌های ترکیه آزادی ندارند. این موضوع را با اطمینان کامل می‌گویم». رئیس جمهوری ترکیه افزود، رسانه‌ها در ترکیه مجازند: «توهین کنند، افترا بزنند، نسبت‌های نژادپرستی بدهند و فتنه بر پا کنند، اقداماتی که حتی در کشورهای دمکراتیک هم تحمل نمی‌شود». او مدعی شد که خود این موضوع را تجربه کرده است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


اردوغان در حالی این سخنان را بر زبان می‌راند که یک هفته پیش از این دستگیری گسترده روزنامه‌نگاران انتقاد شدید داخلی و خارجی را برانگیخت. فدریکا موگرینی و یوهانس هان، مسئول سیاست خارجی و کمیسر توسعه اتحادیه اروپا، این اقدام دولت ترکیه را "ناقض موازین آزادی رسانه‌ها" برشمردند. احمد داووداغلو، نخست‌وزیر ترکیه، نیز در واکنش اتحادیه اروپا را به "بازی کثیف" علیه ترکیه متهم کرد.

رئیس جمهوری ترکیه دستگیری‌ها را قانونی خوانده و مدعی شده بود بازداشت‌شدگان با "توطئه" براندازی دولت در ارتباط بوده‌اند. ده‌ها روزنامه‌نگار که بیشتر آنان در ادامه آزاد شدند، به اتهام همکاری با تشکیلات فتح‌الله گولن بازداشت شده بودند. گولن ۷۳ ساله از سال ۱۹۹۹ در آمریکا در تبعید زندگی می‌کند. دولت اردوغان او را به تشکیل "دولت سایه" در ترکیه برای براندازی دولت متهم می‌کند. روز ۱۹ دسامبر حکم دستگیری گولن به صورت غیابی صادر شد.

"کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران" که نهادی بین‌المللی و مقر آن در آمریکا است، در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ ترکیه را در صدر فهرست کشورهایی قرار داد که روزنامه‌نگاران را دستگیر می‌کنند. بر این اساس، وضعیت ترکیه از این نظر حتی بدتر از ایران و چین بوده است. جایگاه ترکیه در سال ۲۰۱۴ از این لحاظ ده پله بهبود یافته است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016