مناظره صادق زيباکلام و مهرداد بذرپاش درباره ۹ دی
صادق زيباکلام استاد دانشگاه تهران گفت: بهترين تعريف برای ۹ دی سمبلی است که ما بزرگش کرده ايم تا اسطوره ای باشد و آن را باد کرده ايم تا واقعيت های جامعه را فراموش کنيم!
به گزارش مهر، روز گذشته مناظره صادق زيباکلام و مهرداد بذرپاش با موضوع عملکرد رسانه ها در ۹ دی در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
زيباکلام در اين مناظره با انتقاد از در اختيار قرار ندادن تريبون برای بيان حرف ها و اظهارات منتقدان گفت: به نظر من اگر در اين پنج سال که بر ايران گذشته، به ازای هر يکسال اصولگرايان يک دقيقه به مخالفان و متهمان فتنه که ۹ دی آن ها را به زباله دان تاريخ فرستاده، فرصت حرف می دادند، خيلی از مسائل مرتفع می شد، اما متاسفانه اين پنج دقيقه هم در اختيار آن ها قرار نگرفت.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال می توان گفت ۹ دی مانند تکه ای از لباس يک عزيزی است که ما برای تقديس نگهش داشته ايم و ديگر کاری نداريم که آن فرد چه بوده و چه کرده است.
زيباکلام در بيان دليل اظهارات خود مبنی بر اينکه مردم ۹ دی را باور نکرده اند، گفت: بزرگترين و واضح ترين دليل من ۲۴ خرداد ۹۲ است. شما ۴ سال شبانه روز درباره فتنه صحبت کرديد، آيا مردم باور کردند؟ اگر باور کرده بودند، الان سعيد جليلی ۴ ميليون رای نمی آورد و روحانی ۱۸ ميليون رای.
زيباکلام تاکيد کرد: اتفاقا آن انتخابات نشان داد که مستمع همه چيز را باور نمی کند.
بذرپاش نيز در اين نشست گفت: فتنه گران و طرفداران فتنه هر نظری را که مخالف نظر و آرای آن ها باشد محکوم به شکست می دانند و از آن با عنوان اقليت، تازه به دوران رسيده، بی سواد و... نام می برند. تعجب من اين است که چرا زمانی که در سال ۸۸ نتيجه انتخابات بر خلاف آن هاست همه را متهم به تقلب می کنند ولی در سال ۹۲ همه چيز عادلانه و بدون تقلب بود.
نماينده تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه صحبت های خود گفت: مخالفان ۹ دی می خواهند با دين مردم بازی کنند تا جامعه دو قطبی شود و خود به قدرت برسند.
بذرپاش ادامه داد: اين نکته را هم بايد تاکيد کنم که آن هايی که حصر را محکوم می کنند، نه دلشان برای موسوی سوخته و نه کروبی. آن ها می خواهند از اين حربه استفاده کنند تا تفکرات سياسی شان را پيش ببرند.
وی تاکيد کرد: الان اگر دادگاه تشکيل شود، حکم آن معلوم است. اما اينکه اين گروه اين قدر برای آن ها و حصر خانگی شان دل می سوزانند نکته ای است که دو دليل مهم در پس آن نهفته است.
اين نماينده مجلس نهم شورای اسلامی با اشاره به اين دو دليل گفت: اول اينکه می خواهند با طرح اين مسائل کلاهی نمدی برای خودشان و فعاليت های سياسی شان بسازند. دوم اينکه اگر در خارج از حصر نيز بلايی سر آن ها آمد باز هم حرف های خودشان را بزنند و به نفع خودشان بهره برداری کنند.
وی با اشاره به شبهه ای که مخالفان ۹ دی در ذهن جوانان ايجاد می کنند، گفت: بارها شنيده ايم که اين گروه عنوان می کنند چرا اين قدر دفاع مقدس را برجسته می کنيد. شاه سه روزه عراق را شکست داد و اين جنگ هشت سال طول کشيد. اما آن ها توضيح نمی دهند که شاه برای موفقيت در اين جنگ ۱۷ جزيره را واگذار کرد که اکنون تبديل به کشور بحرين شده است.
بذرپاش در صحبت های خود با اشاره به عملکرد رسانه ای مانند صدا و سيما نيز گفت: اينکه طرح می شود صدا و سيما به عنوان رسانه ملی می توانست قضيه را زودتر ختم به خير کند، درست است، ما هم نمی گوييم رسانه ها و بويژه صدا و سيما اشکالی در تصميم گيری نداشته اند.
وی گفت: با اين حال توقع ما از رسانه ها اين بود که فرق بگذارند ميان ۱۳ ميليونی که به نامزد ديگر رای دادند و عده قليلی که شعار نه غزه و نه لبنان سر داده بودند. اين تعداد خوراک رسانه های غربی شدند برای سياه نمايی عليه ايران و وضع تحريم های بسيار و اظهارنظرهای تند و وقيحانه که پس از فتنه ۸۸ کليد خورد.
صادق زيبا کلام در بخش دوم صحبت های خود گفت: دوستان طوری صحبت می کنند و پخش نظرات من را در رسانه های بين المللی مطرح می کنند که انگار من اصل داعش هستم.
وی اضافه کرد: همه عرايض من اين است که شما ۵ سال است يکسری چيزها را به ما نسبت می دهيد، همين الان هم داريد همين شيوه را ادامه می دهيد. می گوييد ما به عاشورا اعتقاد نداريم. حرف من اين است که دو دقيقه هم ميکروفون را در اختيار ما بگذاريد تا ما هم از خودمان و باورهامان و حتی انتقادهامان بگوييم.
اين استاد دانشگاه تهران گفت: يکی از حرف های ما درباره حصر است. ما می گوييم اگر هم جرم اتفاق افتاده، بايد دادگاه اين اتهامات را رسيدگی کند و به آن بپرداز د.
در ادامه مهرداد بذرپاش نماينده مردم تهران در مجلس گفت: فتنه فرق ميان دو طرز تفکر است؛ يک عده شاکر خدا هستند که صدا و سيما و نماز جمعه مبلغ آن هاست و گروه ديگر تفکری که فخر می فروشد به حمايت های بی بی سی و الجزيره.
وی اضافه کرد: تقريبا نمونه اين اظهارنظرهای آقای زيباکلام را بارها و بارها شبکه های ماهواره ای که معمولا مورد حمايت رژيم صهيونيستی هستند مطرح کرده و می کنند.
عضو هيئت رئيسه مجلس شورای اسلامی گفت: اين گروه مخالف به جای ۵ دقيقه ۵ سال است که دائم حرف می زند و ۵۰ روزنامه هم دارد و هنوز هم طلبکار صدا و سيماست.
وی با اشاره به دولت تدبير و اميد نيز گفت: به برکت دولت يازدهم تعداد رسانه های شما ۱۰ برابر شده است. با اين حال هنوز مظلوم نمايی می کنيد که ما رسانه نداريم.
بذرپاش اضافه کرد: فرق ميان تفکر ۹ دی و تفکری که اين باورها را بر نمی تابد اين است که يکی به اکبر گنجی می رسد که حتی به امام خمينی(ره) توهين می کند و ديگری به قاسم سليمانی و شهيد احمدی روشن و... ته تفکر فتنه می شود مهاجرانی و ته تفکر ۹ دی می رسد به امثال غلامحسين کبيری ها که در دفاع از رای مردم جانشان را از دست داده اند.
نماينده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فتنه گر هم موافقان را می کشد و هم مخالفان را. در زمان بنی صدر که آن فتنه بزرگ رخ داد، هم موافقان کشته شدند و هم مخالفان. موافقان را می کشتند برای مظلوم نمايی و مخالفان را می کشتند برای ايجاد رعب و وحشت.
وی تاکيد کرد: فتنه گران و طرفداران فتنه هر نظری را که مخالف نظر و آرای آن ها باشد محکوم به شکست می دانند و از آن با عنوان اقليت، تازه به دوران رسيده، بی سواد و... نام می برند. تعجب من اين است که چرا زمانی که در سال ۸۸ نتيجه انتخابات بر خلاف آن هاست همه را متهم به تقلب می کنند ولی در سال ۹۲ همه چيز عادلانه و بدون تقلب بود.
بذرپاش با اشاره به حکومت اميرالمومنين(ع) گفت: در دوره ۵ ساله حکومت حضرت علی(ع) نيز ايشان توانست خيلی ها را هدايت کند، اما نتوانست فتنه طلحه و زبير را خنثی کند. آيا توانست فتنه سرنيزه کردن قرآن را خنثی کند؟
اين نماينده مجلس نهم ادامه داد: متاسفانه حماسه ستيزی برای برخی افراد امری عادی است و آن ها انگار دوست ندارند مردم به چيزی ببالند. به همين دليل تلاش می کنند از حماسه ۹ دی به عنوان امری عادی سخن بگويند.