چهارشنبه 10 دی 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

رویارویی صدا و سیما و دولت

rohani_9d1b7e.jpg
روزآنلاین: پس از انتقاد دوباره حسن روحانی از صدا و سیما به دلیل پوشش ندادن "خدمات دولت" همراه با این جمله که "یک مشکلی در دوربین ها و فرستنده های صدا و سیما وجود دارد"، اختلافات دولت و این نهاد حکومتی شکلی تازه تر گرفت تا جایی که دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما مدعی شد "گزارش های" نادرست به رییس دولت می دهند و یا شاید او قصد دارد "گربه را دم حجله بکشد."

روز ۷ دی ماه حسن روحانی رییس دولت جمهوری اسلامی در بیست و نهمین دوره تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی گفت: "رسانه‌ها خیلی به دولت کمک نمی‌کنند صدا و سیما در انتقادات که ما انتقادات را قبول داریم، صد در صد از انتقاد از دولت استفاده می‌کند و خوب هم هست دستشان درد نکند، اما در بیان خدمات دولت نمی‌دانم چه طوری است که زبان حرکت نمی‌کند که بیاید و بگوید که دولت چه کرده، خدمات دولت چه بوده، یک مشکلی در این روند لابد وجود دارد، یا در دوربین‌های صدا و سیما یک مشکلی است و یا در فرستنده‌هایشان یک مشکلی است."

پس از انعکاس این بخش از گفته های حسن روحانی که انتقاد دوباره وی از صدا و سیم در چندماه اخیر است، وبسایت جام جم متعلق به صدا و سیما با انتشار مقالات و گفت و گوهایی با اعضای مجلس و دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما به آن واکنش نشان داد.

در همین ارتباط رمضان شجاعی کیاسری در دفاع از این سازمان گفت: "آقای دکتر روحانی در اظهار نظر راجع به رسانه، باید بر اساس واقعیت های کارکرد رسانه و ماموریت و وظیفه رسانه توقع داشته باشند... اینکه گفته می شود کارکردهای دولت در رسانه دیده نمی شود باید بگوییم مگر روزنامه ایران متعلق به دولت نیست؟ چقدر کارکرد دولت در این روزنامه دیده می شود که در رسانه ملی دیده نمی شود؟!. آیا در این همه رسانه ای که آقای رییس جمهور در اختیار دارد این کارکرد دیده می شود؟! طبیعتا اول توقع این است که رسانه های متعلق به دولت کارکرد دولت را برجسته کنند چون رسانه ملی متعلق به مردم، دولت، سایر قوا و دستگاه های کشور است."

دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما در این اظهارات به بخش دیگری از نارضایتی از صدا و سیما در دولت اشاره و اضافه کرده است که "امروز در جلسه ای که در دفتر آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهوری داشتیم آقای دکتر نوبخت اظهار می کردند که نرخ رشد تورم و مشکلات را به شکل انیمیشن، برنامه سازی کرده اند و دارند دولت را تخریب می کنند. گفتم من ندیده ام اما شما (دولت) در شورای نظارت بر صداوسیما، نماینده دارید و نمایندگان شما در شورای نظارت می توانند این را مطرح کنند و ما نیز بررسی کنیم. من هم به عنوان دبیر شورای نظارت، آن را پیگیری می کنم."

وی که خود از مدیران سابق صدا و سیما است همچنین مدعی شده که "تاکنون از طرف نمایندگان دولت اعتراض یا شکایتی درباره این رفتار صدا و سیما به ما نرسیده است. در عین حال ممکن است در یک برنامه هایی اعمال نظر شخصی از سوی تهیه کننده یا مجری انجام شده باشد اما کلیت کار صدا و سیما مبتنی بر حفظ منافع عمومی، نمایندگی افکار عمومی و حمایت و آماده کردن زیرساخت ها برای فعالیت همه جانبه در بخش های مختلف قوای سه گانه است."

شجاعی کیاسری درباره احتمال ارتباط این انتقادات حسن روحانی با آغاز به کار ریاست جدید صدا و سیما گفته :"شاید (اظهارات رییس جمهور) مصداق کشتن گربه دم حجله باشد اما ماموریت سازمان صدا و سیما مشخص و معین است و باید به وظیفه قانونی و وظیفه تخصصی رسانه ای خودش عمل کند. شاید هم گزارش هایی که به آقای رییس جمهور می رسد مبنای درست و صحیحی نداشته باشد."

گفته های دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما روز دوشنبه ۸ دی، یک روز بعد از انتقادات اخیر حسن روحانی از پوشش ندادن"خدمات دولت" توسط جام جم منتشر شد اما پس از یک روز و با مقداری تعدیل سه شنبه ۹ دی ماه، دروبسایت رسمی شورای نظارت بر صدا و سیما و سایر خبرگزاری ها انعکاس یافت.

همزمان اما تعدادی از منتقدان دولت حسن روحانی در مجلس نیزبا ادعای اینکه "صدا و سیما تمام قد در اختیار دولت است" رییس دولت جمهوری اسلامی را نکوهش و از صدا و سیما حمایت کردند.

احمد علی مقیمی از اعضای سابق سپاه پاسداران و یکی از مدیران صدا و سیما که هم اکنون در مجلس حضور دارد، گفت:"دراظهار نظر تندی که رئیس جمهور در مقابل صدا وسیما داشت بنظر می رسد خبرها و بولتن ها بصورت یکطرفه به دست ایشان می رسد و بهتر است از کارشناسان منصف در اطلاع رسانی استفاده شود."

او مدعی شد که "رسانه ملی وظیفه دارد تا حرفهای مردم را به مسئولان انتقال دهد. به نظر می رسد که باید کل سازمان صدا وسیما را به رئیس جمهور داد که ایشان از نحوه اطلاع رسانی اخبار دولت راضی شوند."



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


مهرداد بذرپاش قائم مقام بنیاد تعاون سپاه پاسداران هم که اکنون عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی است،درباره انتقادات حسن روحانی از صدا و سیما گفت: "اینگونه انتقادات اهرمی در دست مدیران است تا همواره موضعی طلبکارانه از رسانه ملی داشته باشند و خدمات صداوسیما به دولت را کوچک، و اقدامات مورد توقع خود را بزرگ جلوه دهند."

این منتقد دولت حسن روحانی در مجلس همچنین ادعا کرد که "هم اکنون کمتر منتقدی نسبت به عملکرد کابینه یازدهم در برنامه های صدا و سیما حضور دارد تا نسبت به سیاستهای دولت از مسایل هسته ای تا موضوعات اقتصادی به صحبت بپردازد. با این وضعیت، اگر قرار است کسی از صداوسیما طلبکار باشد این منتقدین عملکرد دولت هستند نه دولت."

همچنین مهدی فضائلی، مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس متعلق به سپاه و از مدیران کنونی صدا و سیما نیز طی اظهاراتی انتقادات حسن روحانی را برنامه ریزی شده و هدف دار برای راه اندازی رسانه دولتی یا توسط بخش خصوصی دانست.

او در این ارتباط گفت: "با توجه به این که ابتدای فعالیت ریاست جدید سازمان صداوسیما است، دولت درصدد ایجاد فشار به سازمان برای گرفتن امتیازات بیشتر است تا بتواند رسانه ملی را به روابط عمومی دولت تبدیل کند که این قطعا یک توقع نابجا از رسانه ها بطورعام و رسانه ملی به طور خاص است."

او مدعی شد: "ممکن است دولت با این صحبت ها به دنبال زمینه سازی برای ورود بیشتر به عرصه رسانه باشد و از این طریق می خواهد مظلوم نمایی کند که دولت رسانه ای در اختیار ندارد، رسانه ها همه از آن انتقاد می کنند و میزان انتقاد رسانه ملی صد در صدی و بیش از همه است پس دولت برای دفاع از خود و انعکاس فعالیت هایش نیازمند رسانه بیشتری است که این هم خطای فاحشی است. بخصوص برای دولتی که در حال تلاش برای کاهش سهم بخش دولتی و تقویت بخش خصوصی است."

مهدی فضائلی همچنین اضافه کرده است که "اطلاع دارم بولتن های روزانه ای توسط مشاورین رییس جمهور تهیه می شوند که نمونه های مشاهده شده، نشان می دهد این بولتن ها در کلید خوردن ذهنیت های غیرواقعی و غیرمنصفانه نقش مهمی دارد و این خطای بسیار بزرگی است که از همان ابتدای صبح ، مشاوران با ارائه اطلاعات مخدوش، ذهنیت نامناسبی را برای رییس دستگاه اجرایی که دارای بار سنگین مسئولیت است، ایجاد می کنند."

اختلافات میان صدا و سیما و دولت از ابتدای آغاز به کار حسن روحانی وجود داشته اما با افزایش برنامه های انتقادی از دولت، انتقاد از مذاکرات هسته ای، برجسته سازی مشکلات اقتصادی و… حتی پس از انتصاب رییس جدید این نهاد(محمد سرافراز) از سوی رهبرجمهوری اسلامی نیز با توجه به تغییرنکردن سیاست های صدا و سیما در قبال دولت، شدت گرفته است.

رییس دولت جمهوری اسلامی ۳۰ مردادماه سال جاری هم در جریان سفر خود به استان اردبیل از صدا و سیما انتقاد کرده و گفته بود: "صدا و سیما به لحاظ قانون اساسی باید زیر نظر سه قوا باشد، اما اینگونه نیست و خودش کارهایی می کند که برخلاف قانون اساسی است. رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است، قانون اساسی کشور باید اجرا شود این خیلی مهم است اما اجرای این وظیفه برای خیلی ها خوشایند نیست، با این وجود هرکسی هر مسئولیتی دارد باید بداند که دولت برای اجرای قانون اساسی مصمم است."

اوتاکید کرده بود که "البته اگر دولت در اجرای قانون اساسی بگوید که فلان دستگاه تخلف می کند خوشش نخواهد آمد... کار رسانه ملی در این مورد خلاف تاکید امام راحل است، اما همواره تاکید داشتند که خود دولت خدمات خود را به مردم بگوید، پس چرا خدمات دولت گفته نمی شود، حالا بماند دلیل اینکه نمی گذارند خدمات دولت تبیین شود."

به گفته حسن روحانی "کدام دولت با شرایط مشکلاتی که همه می دانند دولت را تحویل گرفته بود، چرا صندوق بین المللی، بانک جهانی و رسانه های خارجی باید کار دولت را در زمینه اقتصاد و موفقیت های کسب شده بگویند اما رسانه ملی نگوید، اهدافی در پشت آن است که ما بعدا آن را تبیین می کنیم... مردم تنها گوششان به رادیو و تلویزیون نیست و چشم آنها خیلی وسیع تر می بیند و خیلی خوب قضاوت می کنند."

با وجود انتقادات رییس دولت از صدا و سیما ، شورای نظارت بر صدا و سیما تاکنون به این موارد رسیدگی نکرده و یا تذکری به این نهاد حکومتی نداده است.دبیر این شورا نیز ادعا کرده که هیچ مورد تخلفی از سوی نمایندگان دولت در شورای نظارت بر صدا و سیما تاکنون گزارش نشده است.در مقابل مشاور فرهنگی حسن روحانی و یکی از نمایندگان دولت در شورای نظارت بر صدا و سیما پیش از این از شکایت رییس سازمان صدا و سیما از دولت به این شورا خبرداده بود.

۵ اسفندماه سال گذشته حسام الدین آشنا در انتقاد از عملکرد شورای نظارت بر صدا وسیما، در حاشیه مراسم رونمایی از یک کتاب در فرهنگسرای ارسباران تهران گفته بود: "تاکنون دو مورد از سوی رییس سازمان صداوسیما به شورای نظارت ارجاع شده است. مورد اول درخواست مبلغ سنگینی از سوی رییس سازمان صداوسیما از رییس جمهور علاوه بر بودجه رسمی این سازمان بوده است که با توجه به آنکه مبلغ مذکور معادل بودجه یک سال صداوسیما و علاوه بر آن بوده و برای تامین آن فرصتی دوماهه به دولت داده شده است، رییس جمهور این درخواست را برای بررسی به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و شورای نظارت بر صداوسیما ارجاع داده است."

به گفته او "مورد دوم مساله ایجاد وقفه ۹۰ دقیقه ای در مصاحبه زنده رییس جمهور بود. این اقدام توسط شخص رییس سازمان صداوسیما و با مدیریت مستقیم وی انجام شده است و بعد از آن، رییس سازمان صداوسیما موضوع را به شورای نظارت بر این سازمان ارجاع داده تا از ایشان دفاع شود. گویی این شورای نظارت برصداوسیما نیست، بلکه شورایی برای دفاع از صداوسیما مقابل قوای دیگر است.از نگاه رییس سازمان صداوسیما شورای نظارت براین سازمان جلسه ای تشریفاتی است که هر دو هفته یکبار برای گپ زدن تشکیل می شود. انگار این شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما نیست، شورای نظارت صدا و سیما بر رییس جمهور است."


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016