جمعه 12 دی 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

معاون اول حسن روحانی: کشور ته دره بود، ما آن را ۱۰ پله بالا آوردیم

1418754014722_Mehdi Ghasemi-26.jpg
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه دولت بنا ندارد کار مخفیانه انجام دهد گفت: ما برای احیای زمین‌های کشاورزی خوزستان یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ارزی به صورت قانونی برداشت کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسحاق جهانگیری عصر امروز در جلسه شورای اداری استانداری خوزستان با اشاره به اینکه سفرهای استانی برای اعلام سیاست‌های دولت به مدیران استان‌ها و آگاهی از مشکلات و دستیابی به راه حلی برای رفع آن‌هاست خاطرنشان کرد: در دولت تصمیم گرفته‌ایم که استانداران را به جلسه هیات دولت دعوت کنیم تا آن‌ها مشکلات استان خود را بیان کنند.

وی خاطرنشان کرد: دولت در مقطع دشواری کار خود را شروع کرده اما در همین مدت موفقیت‌های زیادی به دست آورده، دشمنان با بهانه‌های واهی در تلاش بودند تا ایران را به انزوا کشیده و به کشور ما فشار بیاورند اما دولت به خوبی در عرصه بین الملل با رعایت خطوط قرمز نظام عمل کرد. به گونه ای که امروز کسانی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌کنند در انزوا قرار می‌گیرند. امروز غرب متوجه شده که بدون حضور ایران قادر نیست با گروه داعش مقابله کند.

وی همچنین با بیان اینکه شرکت‌های خارجی به دنبال فعالیت اقتصادی در ایران هستند گفت: در عرصه داخلی نیز نشاط سیاسی در کشور حاکم شده است. انسجام ملی یکی از ابزارهای مهم اقتدار کشور است و ما اجازه نمی‌دهیم این انسجام آسیب ببیند.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه حل مشکلات اقتصادی دشوار بوده و زمان‌بر است خاطرنشان کرد: ما در گذشته شاهد التهاب بازار ارز، نرخ تورم و رکود بوده‌ایم اما با وجود همه این مشکلات دولت براساس اصول علمی توانست تورم را کاهش دهد. دولت همچنین برای خروج از رکود طرح جامع خروج از رکود را با مشورت صاحب نظران تهیه کرد. این برنامه‌ها موجب شد در شش ماهه اول سال رشد اقتصادی به 4 درصد برسد. برخی می گویند چرا مردم این رشد را لمس نمی‌کنند؟ در حالی که کشور در ته دره بود، اما ما کشور را 10 پله بالا آوردیم. اکنون بخش خصوصی باید وارد فعالیت اقتصادی شود. ما باید موانع بخش خصوصی را رفع کنیم. همه مشکلات ما به کمبود منابع برنمی‌گردد. بسیاری از مشکلات ما مربوط به مدیریت است. مدیران باید برای فعال شدن بخش خصوصی راهکار ارائه دهند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی در ادامه با بیان اینکه کاهش بهای نفت یک توطئه از سوی کشورهای منطقه است گفت: دولت برای شرایط کاهش قیمت نفت هم برنامه دارد. کاهش بهای نفت بر تراز پرداخت ها و بودجه دولت تاثیر دارد. اکنون نباید این حجم واردات در کشور انجام شود؛ در سال‌های گذشته کشور 700 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته و اگر طبق قانون برنامه عمل می‌شد اکنون باید 300 میلیارد دلار در صندوق توسعه ارز داشتیم . اگر این عملیات اتفاق می‌افتاد دیگر اسیر توطئه کشورهای منطقه نمی‌شدیم. کسانی که درآمد نفت را ذخیره نکردند باید مواخذه شوند. در سال‌های گذشته واردات ما زیاد شد و ما نتوانستیم ارز را ذخیره کنیم اما ما سیاست‌های واردات خود را اصلاح می‌کنیم و به دنبال تعدیل سطح واردات هستیم.

معاون اول رییس جمهور همچنین گفت: در بودجه 94 سهم کمی برای درآمد نفتی درنظر گرفته شده البته ما باید هزینه‌های دولت را هم کاهش دهیم. این باید، اداری و الزامی است. ما نمی‌توانیم در برابر فشار دشمن تسلیم شویم. البته ما اعتقاد نداریم بودجه عمرانی کشور کاهش یابد. ما دنبال بازدهی بیشتر پروژه‌های عمرانی هستیم بنابراین به دنبال واگذاری پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی هستیم.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه رهبری از من پرسیده‌اند چرا مردم کمتر کالاهای داخلی را مصرف می‌کنند گفت: ما در این زمینه تحقیقاتی انجام داده‌ایم متاسفانه اکنون تولیدکننده ایرانی به کالای تولیدی خود برچسب کشور همسایه را می‌زند. فرهنگ استفاده از تولیدات خارجی باید اصلاح شود. ژاپن زمانی کالاهای با کیفیت پایین تولید می‌کرد اما مردم ژاپن پای اجناس خود ایستاد تا کیفیت آن بالا رود البته مسئولان ژاپن هم قول دادند تا کیفیت کالاها را افزایش دهند. ما هم باید به تولیدکننده خود فرصت دهیم. دردآور است که در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران پراید صادراتی به عراق نشان داده می‌شود و گفته می‌شود که مردم عراق باید از داعش بترسند یا از پراید؟

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش کلیدی استان خوزستان در توسعه کشور گفت: ما تصویب کرده‌ایم در منابع نفتی کارون 15 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شود. اگر این طرح اجرا شود بزرگترین طرح نفتی تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود. ما در بخش پتروشیمی و گاز هم دنبال توسعه سرمایه‌گذاری در استان هستیم البته استان مشکلات جدی در زمینه آب هم دارد که در این زمینه هم سرمایه‌گذاری انجام شده، ما به دنبال تکمیل طرح آب شرب و فاضلاب خوزستان هستیم. رودخانه کارون نیز برای ما مهم است و باید مشکلات آن حل شود.

معاون اول رییس جمهور در ادامه افزود: طرح 550 هزار هکتاری زمین های کشاورزی استان خوزستان در سفر رهبری به این استان در سال 75 مطرح شد. این دولت مصمم است که هیچ دستور رهبری روی زمین نماند. رییس جمهور قبل از سفر به خوزستان نامه‌ای به رهبر نوشت و گفت برای احیای زمین‌های کشاورزی خوزستان به یک و نیم میلیارد دلار منابع نیاز است که در همان زمان دولت مجوز برداشت این مبلغ را از صندوق توسعه گرفت. دولت بنا ندارد کار مخفیانه انجام دهد. این طرح اکنون در خوزستان در حال اجراست. در حال حاضر6000 نفر به وسیله این طرح مشغول به کار بوده و پیش بینی می‌شود این طرح 300 هزار شغل ایجاد کند. امروز من در خوزستان یکی از مدرن‌ترین شیوه‌های آبیاری را دیدم. اتفاق مهمی در خوزستان در حال روی دادن است. البته محدودیت‌هایی در زمینه آب وجود دارد که ان‌شاالله این محدودیت رفع می‌شود.

جهانگیری در ادامه با بیان اینکه باید موانع صادرات کالاها حل شود گفت: مرز چذابه و شلمچه دو مرز مهم ما بوده و عراق هم هدف مهم صادراتی ماست. مناطق آزاد باید محل صادرات و نه واردات باشد.

به گفته وی، 14 طرح ملی حمل و نقل در استان خوزستان وجود دارد که در بودجه 94 منابع آن‌ها افزایش داشته است.

جهانگیری در پایان با بیان اینکه مدیران در استان‌ها باید طرح‌های دولت را عملیاتی کنند گفت: مدیران باید برای حل مشکلات راهکار ارائه کنند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016