شنبه 27 دی 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

اوباما درباره تحریم‌های تازه علیه ایران به کنگره آمریکا هشدار داد

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه به کنگره هشدار داد که هرگونه تحریم تازه علیه ایران، مذاکرات اتمی با این کشور را از مسیر صلح‌آمیز خارج می‌کند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به گزارش بی بی سی، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا نیز در تماس تلفنی با برخی سناتورهای آمریکایی از آنها خواسته است تا از وضع تحریم‌های تازه علیه ایران بپرهیزند.

آقای اوباما در کنفرانس مطبوعاتی که همراه با نخست وزیر بریتانیا در واشنگتن داشت احتمال رسیدن به توافق با تهران برای توقف برنامه های اتمی‌اش را "کمتر از ۵۰ درصد" دانست اما گفت اقدام کنگره برای وضع تحریم‎‌های تازه، این مذاکرات را به شکست می‌کشاند.

شماری از نمایندگان کنگره آمریکا پیشتر وعده داده اند که اگر تا ماه ژوییه توافقی اتمی با تهران حاصل نشود تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع خواهد شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از سناتور رابرت منندز، یکی از نمایندگان هوادار تحریم بیشتر ایران در کنگره، گزارش داد که روز جمعه این نمایندگان گفتند با وجود هشدار اوباما به برنامه خود عمل خواهند کرد.

سناتور منندز گفته است این تحریم‌های آتی تا ماه ژوییه به اجرا گذاشته نمی شوند.

رئیس جمهوری آمریکا در هشدار خود به آن دسته از نمایندگان کنگره که خواهان تحریم بیشتر ایران هستند گفت این اقدام، مذاکرات دیپلماتیک جاری را از مسیر خارج کرده و احتمال برخورد نظامی با تهران را افزایش می‌دهد.

سناتور منندز، عضو عالی‌رتبه حزب دمکرات در کمیته روابط خارجی مجلس سنا و از حامیان دیرین تحریم‌های شدیدتر علیه ایران، در واکنش به اظهارات اوباما گفته است که در این باره "اختلاف نظری بنیادین" با کاخ سفید دارد.

این سناتور ایالت نیوجرسی، با اشاره به اینکه ایران پس از ۱۸ ماه مذاکره هنوز رغبتی برای رسیدن به توافق اتمی نشان نداده، گفته است شاید وضع تحریم‌های تازه بتواند در این باره مقام‌های ایران را متقاعد سازد.

آقای اوباما در کنفرانس خبری خود گفت در صورت تصویب تحریم‌های بیشتر ایران در کنگره، این طرح را وتو خواهد کرد.

او همچنین از بالاگرفتن اختلافش با برخی نمایندگان دمکرات کنگره، از جمله سناتور منندز، در جریان یک گردهمایی حزبی در روز پنجشنبه پرده برداشت.

نخست وزیر بریتانیا در همین کنفرانس مطبوعاتی از تلاش‌هایش برای ایجاد ارتباط با سناتورهای آمریکایی و ترغیب آنها به دست برداشتن از تحریم‌های تازه سخن گفت.

آقای کامرون گفت: "من نمی‌توانم به سناتورهای آمریکایی بگویم چکار کنند، ولی نظر بریتانیا این است که در شرایط کنونی، تحریم‌های بیشتر کمکی نمی‌کند و به اتحاد جهانی در این زمینه ضربه می‌زند."

او گفت: "تحریم‌های پیشین بر ایران موثر بوده‌ و فشار آنها به قوت خود باقی است."

نخست‌وزیر بریتانیا تاکید کرد که هدف اصلی از اقدامات علیه ایران، دور نگه داشتن آن کشور از سلاح هسته‌ای است و "اگر ایران بگوید که توافقی نمی‌کند، می‌شود موضوع تحریم‌های بیشتر را بررسی کرد."

دور تازه مذاکرات اتمی ایران و گروه موسوم به ۵+۱ (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، و آلمان) از روز یکشنبه در ژنو آغاز می‌شود.

در صورتی که طرح تحریم‌های تازه علیه ایران در کنگره آمریکا دستکم دو سوم آرای سنا و مجلس نمایندگان را به دست آورد، رئیس جمهوری نمی‌تواند از حق وتو استفاده کند.

کاخ سفید نگران رویارویی با کنگره بر سر مذاکرات اتمی با ایران است.

آقای اوباما گفت: "کنگره باید بداند که اگر راه حل دیپلماتیک شکست بخورد، خطر و احتمال وقوع یک مواجهه نظامی افزایش می یابد، و کنگره باید نقش خود را در آن بپذیرد."


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016