جمعه 3 بهمن 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

مصباح یزدی: مگر ما این همه شهید داده‌ایم که فقط تحریم‌ها را برداریم؟!

80633_542.jpg
آیت الله مصباح یزدی رسیدگی به امور دینی مردم را از وظایف دولت دانست و گفت: دولت باید بیش از شکم مردم به فکر دین آنها باشند؛ در مرحله نخست دغدغه آخرت را داشته و سپس به امور دنیایی مردم بپردازند.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) پیش از ظهر امروز در دیدار جمعی از طلاب و دانشجویان سراسر کشور با تأکید بر مسؤولیت دولت نسبت به دین مردم، آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی اظهار داشت: گاهی از برخی از مسؤولان شنیده می‌شود که ما نگران دین مردم نیستیم اینها کار دولت نیست.

وی افزود: آنها تصور می‌کنند تنها باید به فکر نان، بهداشت و نهایتا مسکن مردم باشند؛ ریشه این تفکر از یک بحث فلسفی سرچشمه می‌گیرد که آیا دین شامل مسائل اجتماعی نیز می‌شود یا فقط منحصر در امور فردی و شخصی است؟

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که پیش از انقلاب اسلامی مسأله شخصی بودن دین رایج بود، گفت: در آن دوران تبلیغ می‌کردند که دین یعنی رابطه فرد با خدا کسی که برخلاف این جریان حرکت کرد نقطه عطفی در جامعه ما به وجود آورد، امام خمینی(ره) بود.

دولت باید بیش از شکم مردم به فکر دین آنها باشد

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری افزود: ایشان صریحا در سخنرانی‌ها و مکتوبات شان اعلام می‌فرمودند که بخش اعظم فقه ما مسائل سیاسی واجتماعی است؛ بنابراین همان گون که نماز و روزه اهمیت دارد پرداختن به این مسائل نیز واجب است.

آیت الله مصباح یزدی تأکید کرد: دولت اسلامی همان‌گونه که به فکر شکم مردم است باید به فکر دین آنها هم باشد؛ اگر کمبودی در این زمینه وجود دارد دولت برای رفع آن باید زمینه را فراهم کند و به مسائل دینی اهتمام داشته باشد؛ در درجه اول باید به فکر دین باشند و بعد نوبت دنیای مردم می‌رسد.

وی تصریح کرد: در فقه داریم که یکی از وظایف حاکم اسلامی این است که اگر یک سال داوطلب حج کم بود، باید از بیت المال به کسانی پول دهد که به حج بروند تا از رونق نیفتاده و آبروی جامعه اسلامی حفظ شود و دیگران نگویند مسلمانان به دینشان بی‌اهمیت شده اند.

شهدا برای رفع تحریم‌ها جان خود را فدا نکرده‌اند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که اصل انقلاب بر همین پایه شکل گرفته است، گفت: انقلاب ما ادامه راه کربلا بود، امام حسین(ع) برای دین مردم کشته شد نه برای شکم؛ مگر ما این همه شهید داده‌ایم که فقط تحریم‌ها را برداریم؟!

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که تحریم‌های دشمن از ابتدای انقلاب تا کنون برای ضربه زدن به اسلام بوده است، ابراز داشت: خداوند می‌فرماید« وَلَا یَزَالُونَ یُقَاتِلُونَکُمْ حَتَّىٰ یَرُدُّوکُمْ عَن دِینِکُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا»دشمنان اسلام همواره با شما خواهند جنگید تا شما را از دین‌تان منحرف کنند.

آیت الله مصباح یزدی افزود: امروز نیز مسأله‌ای که در فرانسه اتفاق افتاد در همین راستا است؛ آنها می‌خواهند به دنیا بگویند که همه فسادهای عالم زیر سر مسلمانان است؛ کسانی که خودشان بنیان‌گذار تروریسم در عالم هستند و هنوز هم از آنان حمایت می‌کنند رسما می‌گویند مسؤولیت تروریسم‌ جهانی به عهده مسلمانان است.

اهانت به ساحت رسول خدا یکی از کوچکترین نقشه‌های شوم دشمن برای نابودی اسلام است

وی کشیدن کاریکاتور موهن از پیامبر اعظم الشأن را یکی از کارهای کوچک آنان برای سبک جلوه دادن شخصیت آن حضرت برشمرد و گفت: آنها حاضرند هرکاری بکنند تا اسلام نباشد چراکه به فرموده امام(ره) از اسلام سیلی خورده اند و می‌ترسند؛ امروز بسیاری از کشورهای اسلامی کالاهای فرانسوی را تحریم‌ کرده اند، مسؤولان فرانسه با این که چنین چیزی را پیش‌بینی می‌کردند حاضر شدند این ضرر را متحمل شوند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که دشمن برای تضعیف اسلام حتی یک گام هم کوتاه نخواهد آمد، گفت: هیچ شکی نیست که آمریکا و ایادی آن با اسلام دشمنی دارند بنابراین فرد فرد ما باید سعی کنیم اسلام را حفظ کنیم؛ در این زمینه دولت باید بیش از دیگران دغدغه دین را داشته باشند.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری درک مسؤولیت دولت در مسائل اقتصادی را آسان خواند و بیان داشت: همه دولت‌ها از ماه‌ها قبل برای این که میوه شب عید مردم تأمین شود برنامه ریزی می‌کنند و در صورت نیاز از خارج وارد می‌کنند با این وجود نباید نسبت به دین مردم کاری کنند؟!

آیت الله مصباح یزدی با بیان‌ این‌که دولت اسلامی نسبت به آن دسته از نیازهای اجتماعی که داوطلب کمی برای انجام آن وجود دارد، مسؤول است، گفت: همه عقلای عالم می‌گویند برای امور مورد نیاز جامعه که مردم کمتر به انجام آن روی می‌آورند باید نهادی به نام دولت زمینه را فراهم کند تا آن نیاز بر طرف شود؛ گاهی با تشویق و گاهی نیز مانند دوره اجباری سربازی با باید با اجبار در این نیاز را رفع کند.

برای تبلیغ دین در شرایط کنونی نمی‌توان به روش‌های سنتی اکتفا کرد

وی شرایط امروز دنیای اسلام را بسیار ویژه دانست و بیان داشت: از زمان آدم(ع) تا به امروز هیچ مقطه زمانی این اندازه عوامل فساد و شبهه افکنی شایع نبوده است؛ سایت‌ها، شبکه‌های ماهواره‌ای، شبکه‌های اجتماعی، کاریکاتوریست‌ها همه دست به دست همه داده‌اند تا جامعه اسلامی را از پای درآورند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که در حال حاضر نمی‌توان برای تبلیغ دین به روش‌های سنتی اکتفا کرد، گفت: امروزه جوانان و نوجوانان مهیج‌ترین و فاسدترین صحنه‌ها را می‌توانند به وسیله گوشی همراه خود مشاهده کنند و با مراکز تبلیغاتی فساد عالم در خانه خود ارتباط برقرار کنند، کاری که اگر در گذشته کسی می‌خواست انجام دهد باید حتما به اروپا سفر می‌کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری افزود: بنابراین باید در برنامه‌های درسی، انتشار کتاب‌ها، اجرای برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، فیلم سازی از تکنولوژی روز برای پاسخ به مسائل دینی استفاده کنیم.

ورود به عرصه طلبگی در حال حاضر واجب است

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به این‌که بسیاری از شهرها و روستاهای کشور کسی را ندارند که پاسخ به شبهات اعتقادی و پرسش‌های فقهی آنان بدهد، گفت: حتی برخی از جاها مسجد یا حسینیه‌ای برای تبلیغ دین ندارند؛ ورود به این صحنه واجب کفایی است و همه باید احساس مسؤولیت کنند؛ یعنی یا خود برای طلبگی داوطلب شوند و یا زمینه را برای دیگران فراهم کنند.

وی با بیان این‌که روحانیت باید در دسترس مردم باشند، ابراز داشت: همان‌گونه که در جامعه به وجود یک یا چند پزشک اکتفا نمی‌شود همه می‌دانند برای حفظ سلامت جامعه باید حتی به نقاط دور دست و محروم نیز پزشک اعزام کنند، باید بدانیم در جامعه چند ده میلیونی این تعداد روحانی کافی نیست و ما باید در هر منطقه‌ای فردی را داشته باشیم که در پاسخ‌گوی مسائل اعتقادی و احکام مردم باشند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اهمیت بحث ولایت فقیه، گفت: ضرورت وجود چنین شخصی در جامعه اسلامی برای شیعیان اثبات شده است؛ در موضوعات اجتماعی که ضرر یا منفعت بسیاری دارد وقتی اختلاف پیش می‌آید باید کسی باشد که حرف آخر را بزند.

برای پذیرش قطعنامه 598 عده‌ای می‌خواستند از امام سبقت بگیرند

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری افزود: بر اساس اعتقاد ما ولی فقیه نایب امام زمان(عج) است و او هر تصمیمی بگیرد همه باید عمل کنند، حکم او حتی برای مراجع نیز حجت است؛ اهمیت مسأله ولایت فقیه امری بدیهی است که با ادله عقلی کاملا قابل اثبات است و چیز عجیبی نیست همان ‌گونه که ما در زندگی روزمره خود به متخصصان مراجعه می کنیم در تشخیص مصالح کلی نظام اسلامی نیز باید به کسی که حائز شرایط ولایت است رجوع کنیم.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به ماجرای به قطعنامه 598، گفت: از آغاز جنگ تحمیلی عده‌ای می‌گفتند باید به هر نحوی شده جنگ را خاتمه دهیم و صلح کنیم حتی اگر بخشی از خاک کشور را از دست بدهیم، جریان نهضت آزادی از این دست افراد بودند؛ اما امام(ره) مخالفت کردند.

وی یادآور شد: با پذیرش قطعنامه که امام(ره) آن را به نوشیدن جام زهر تشبیه کرد نیز برخی از جوان‌ترها به زور پذیرفتند و می‌گفتند باید جنگ ادامه پیدا می‌کرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016