علی جنتی: عقبنشينی نکردهايم

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بازديد از دبيرخانه جشنواره فيلم فجر درباره برخی مناقشات سينمايی توضيح داد.
به گزارش مهر، علی جنتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بازديد از دبيرخانه سی و سومين جشنواره بين المللی فيلم فجر درباره روند آغاز اين جشنواره گفت: اينجا آمدم تا با فعاليت های انجام شده در جشنواره سی و سوم فيلم فجر آشنايی بيشتری پيدا کنم و از دوستان برگزارکننده اين جشنواره تقدير کنم.
وی تاکيد کرد: در جريان فيلم های در حال ساخت در سينمای ايران در سال ۱۳۹۳ قرار داشتم و فکر می کنم در مجموع وضع مناسب تری در سينمای ايران وجود دارد. اين در حالی است که سال گذشته دو فيلم در جشنواره فيلم فجر وجود داشت که به دليل نوع سرمايه گذاری و حمايت زيادی که شده بودند، فاصله زيادی با ديگر آثار اين رويداد داشتند.
وی در عين حال با بيان اينکه فيلم های سينمايی اين دوره از جشنواره سی و سوم از توازن برخوردار هستند، گفت: اغلب فيلم ها از منابع برابر دولتی به طور نسبی و متوازن در توليد بهره مند شده اند و از اين رو است که سطح آثار اين رويداد به هم نزديک است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برخی حاشيه های جزيی نيز تصريح کرد: جشنواره بی حاشيه که امکان ندارد و احساس می کنم برخی نشسته اند و رصد می کنند تا نقطه ضعفی را يافته و حتی برخی نقاط قوت را نقطه ضعف گزارش کنند. اين افراد پس از رای هيات انتخاب می گويند اين ترکيب چنان است و وقتی داوری هم انجام می شود، همين حرف ها را می زنند.
وی با بيان اينکه چنين اظهار نظرهايی همواره درباره هيات انتخاب و داوران جشنواره ها وجود دارد، گفت: اظهارنظر درباره فيلم های جشنواره و ارائه برخی نقدها طبيعی است و ما از کسانی که نقد منصفانه به آثار حاضر در جشنواره دارند استقبال می کنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ارائه بعضی اطلاعات غلط به برخی از نمايندگان مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: برخی با جوسازی تلاش کردند از طريق اطلاعات اشتباه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تحت فشار قرار دهند. در اين ميان عده ای گفتند وزارت ارشاد در برابر اين فشارها عقب نشينی کرد، در صورتی که اينگونه نيست.
جنتی تاکيد کرد: ما درباره فيلم ها بر اساس ديدگاه خودمان عمل می کنيم. تعدادی از آثار سينمايی، بخش های قابل اصلاح دارند و ما نبايد کاری کنيم فعاليت های مثبت انجام شده در فضای سينما، تحت الشعاع اين امر قرار گيرد.
وی با اشاره به فيلم «قصه ها» يادآور شد: برخی فيلم «قصه ها» را سياه نمايی دانستند در صورتی که يک اثر سينمايی بايد واقعيت اجتماع را مطرح کرده و اگر فيلمساز واقعيت ها را مطرح نکند پس چه بايد انجام شود؟
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی با بيان اينکه تلاش کرديم فضا برای فعاليت فيلمسازان و هنرمندان در دولت تدبير و اميد باز شود تا فيلمسازان اعتقاداتشان را بيان کنند، تاکيد کرد: يک فيلمساز دو سال هزينه مادی و معنوی برای توليد اثری صرف کرده و قطعا عدم نمايش اين اثر برای ما نيز دشوار است. در واقع اين فضای مثبت ايجاد شده، از اعتمادی است که به هنرمند شده است.
جنتی ادامه داد: دوستان فيلمساز بايد فضای کلی جامعه را در نظر بگيرند و اميدواريم حاشيه زيادی نداشته باشيم.
وی سپس با اشاره به اسامی هيات های انتخاب و داوران اين دوره از جشنواره گفت: با شناخت اجمالی که از سروران گرامی هيات انتخاب و داوری دارم، بايد بگويم که هيات انتخاب کارآمدی داشتيم و من از تلاش آنها تشکر می کنم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنين به برگزاری بخش «هنر و تجربه» اشاره و اظهار کرد: اين بخش اتفاق جديدی در سينمای ايران است و اميدوارم در ادوار مختلف ادامه پيدا کند.
علی جنتی در بخش ديگری از سخنانش با تاکيد بر اهميت جشنواره فيلم فجر خاطرنشان کرد: دهه فجر، دهه انقلاب است از اين رو نيازمند ايجاد فضايی شاد در اين دهه هستيم تا مردم به سينماها بيايند و چهره جامعه از حالت افسردگی خارج شود.
وی افزود: اين رويداد فرهنگی هنری، اتفاق مهمی است و قطعا بخشی از برگزيدگان اين جشنواره به جشنواره های بين المللی نيز خواهند رفت. سينمای ايران در بخش بين الملل حرف های بسياری برای گفتن دارد. کارهای خوبی نيز در اين عرصه انجام شده است و استعدادهای شگرفی در سينمای ايران در حال بروز و ظهور هستند که اميدواريم تداوم داشته باشد.
جنتی با اشاره به لزوم کاهش تصدی گری در حوزه سينما تصريح کرد: علاقه منديم کمترين دخالت را در سينما داشته باشيم و کار را به اصناف و سينماگران واگذار کنيم چراکه در اين شرايط رشد در سينما اتفاق می افتد. در حوزه های ديگر همچون کتاب نيز شرايط به همين نحو است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در پايان تاکيد کرد: بايد تلاش کنيم دغدغه ها را کم کنيم. چارچوب ها به عهده خود سينماگران گذاشته شده چراکه ذوق و استعداد در فضای آزاد می تواند بروز و ظهور داشته باشد.