پنجشنبه 16 بهمن 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

نامزد ریاست پنتاگون: ایران و داعش تهدیدهای خاورمیانه هستند


اشتون کارتر

• گزینه اوباما برای تصدی وزارت دفاع آمریکا اولویت‌های خود در اداره این وزارتخانه را تشریح کرد. او ایران و "دولت اسلامی" را مهمترین تهدیدها در خاورمیانه می‌داند و معتقد است که باید به اوکراین کمک نظامی کرد.

دویچه وله ـ باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا اشتون کارتر، از مقام‌های پیشین وزارت دفاع ایالات متحده، را به عنوان نامزد مورد نظر خود برای ریاست پنتاگون (وزارت دفاع) معرفی کرده است. کارتر روز چهارشنبه (۴ فوریه/ ۱۵ بهمن – به وقت محلی) در برابر کمیته امور دفاعی سنای آمریکا گفت که "جمهوری اسلامی" و تروریست‌های "دولت اسلامی" (داعش سابق) بزرگترین تهدیدهای خاورمیانه هستند که باید آنها را به چالش کشید.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


سناتور جان مک‌کین، رقیب انتخاباتی اوباما در انتخابات ۲۰۰۸ و رئیس جدید کمیته امور دفاعی سنا، در جلسه روز چهارشنبه از اولویت‌بندی رئیس جمهوری آمریکا در حوزه امنیت ملی انتقاد کرد و استراتژی نظامی جاری کشورش در خاورمیانه را زیر سوال برد.

کارتر در پاسخ به انتقادهای مطرح‌شده گفت که آماده است، سیاست‌های جاری علیه "دولت اسلامی" و همچنین سیاست آمریکا در افغانستان را بررسی کند. وی در عین حال نشانه‌هایی را بروز داد که از اختلاف نظر عمیق او با باراک اوباما در پاره‌ای مسائل حکایت می‌کنند. کارتر به عنوان مثال تصریح کرد که ائتلاف بین‌المللی به رهبری ایالات متحده در خاورمیانه باید "شکست مطلق" گروه تروریستی "دولت اسلامی" در عراق و سوریه را تضمین کند: «مهم است که [شبه نظامیان "دولت اسلامی"] وقتی شکست می‌خورند، دیگر امکان و توان برخاستن نداشته باشند».

ائتلاف یادشده تا کنون بر تجهیز و آموزش نیروهای محلی و حملات هوایی علیه مواضع داعش متمرکز بوده است. اوباما در آغاز شکل‌گیری این ائتلاف تصریح کرد که آمریکا نیروی پیاده‌نظام به جنگ داعش نمی‌فرستد.

لزوم تجهیز ارتش اوکراین

از اوکراین به عنوان نخستین چالش اشتون کارتر در رأس وزارت دفاع آمریکا نام برده می‌شود. او معتقد است باید از ارتش اوکراین در مقابله با جدایی‌طلبان هوادار روسیه پشتیبانی نظامی کرد. درگیری دو طرف مدت‌هاست موجب ناآرامی شرق اوکراین شده و تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی و تحریم اقتصادی روسیه تا کنون در حل بحران راه به جایی نبرده است.

کارتر به کمیته امور دفاعی سنا گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اعظام نیرو به خاک اوکراین برای حمایت از جدایی‌طلبان علیه دولت کی‌یف، حق حاکمیت این کشور را نقض کرده است.

پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین، در روزهای اخیر در کنفرانسی خبری در شهر خارکیف در شرق کشورش گفته بود، تردید ندارد اگر اوکراین برای دفاع از خود به تسلیحات نیاز داشته باشد، آمریکا و دیگر متحدان اوکراین از کی‌یف حمایت خواهند کرد: «اگر ما ضعیف باشیم، این موضوع کمکی به برقراری صلح نمی‌کند، بلکه به این فرایند آسیب می‌زند».

ایده حمایت نظامی از ارتش اوکراین تا کنون با مخالفت کاخ سفید روبه‌رو شده است. از سوی دیگر، کاخ سفید هم برای حل اختلاف هسته‌ای با ایران، هم در مورد بحران سوریه و امور امنیتی عراق و هم در مورد مسائلی مانند ناآرامی‌های یمن که در آن شیعیان مورد حمایت ایران یک طرف درگیری هستند، علاقمند است که با جمهوری اسلامی به نقطه‌ای مشترک برسد.

نشریه آمریکایی "واشنگتن‌پست" با اشاره به این موارد این پرسش را مطرح می‌کند که اشتون در صورت حضور در کابینه اوباما در آینده چه سیاستی در پیش خواهد گرفت؟

اشتون کارتر ۶۰ ساله، در صورت موافقت سنا، چهارمین وزیر دفاع کابینه اوباما در ۶ سال گذشته خواهد بود. پیش از او رابرت گیتس، لئون پانه‌تا و چاک هیگل این مسئولیت را بر عهده داشتند. گفته می‌شود کارتر از چهره‌های مورد قبول جمهوری‌خواهان است و به احتمال زیاد موافقت سنا را کسب خواهد کرد. انتظار می‌رود او هفته آینده پست وزارت دفاع را تحویل بگیرد.

هر سه وزیر دفاع اخیر آمریکا از اصطکاک با کاخ سفید گلایه کرده و مدعی بودند که دولت اوباما اختیارات آنان را محدود می‌کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016