سه شنبه 28 بهمن 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

کاهش محکوميت ۸ متهم فيس‌بوکی به ۵۴ سال حبس

شعبه ۵۴ دادگاه تجديدنظر استان تهران محکوميت ۸ جوانی که پيشتر به اتهاماتی همچون اجتماع و تبانی عليه امنيت ملی، فعاليت تبليغی عليه نظام و توهين به مقدسات از طريق فيس‌بوک جمعا به ۱۳۲ سال حبس محکوم شده بودند را به ۵۴ سال حبس کاهش داد.

شيما قوشه وکيل مدافع سه نفر از متهمان اين پرونده در گفت‌وگو با تسنيم اظهارداشت: شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به عنوان شعبه بدوی صادر کننده رای، بر اساس قانون جديد مجازات اسلامی بيش از حداکثر قانونی حکم داده و هم بر اساس قانون قديم، مجازات‌ها را جمع کرده بود به طوری هر کدام از متهمان اين پرونده تقريبا به ۲۰ سال حبس محکوم شدند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی اضافه کرد: شعبه ۵۴ دادگاه تجديد‌نظراستان تهران در رای خود، جمع مجازات‌ها را بر اساس قانون مجازات اسلامی جديد نادرست دانسته و با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی جديد اعلام کرد با توجه به تعدد جرم، قاضی اجرای احکام حداکثر مجازات قانونی را به طوری که مساعد به حال متهم باشد، تعيين کند.

قوشه ادامه داد: شعبه تجديد نظر، تعيين مجازات را به قاضی اجرای احکام سپرده بود و اين خلاف اصول مسلم حقوقی است زيرا قاضی اجرای احکام، فقط مسئول اجرای حکم است نه تعيين مجازات. در نهايت شعبه تجديدنظر، رای اصلاحی صادر و مجازاتی که بايد توسط اجرای احکام، احرا شود را مشخص کرد.

وکيل مدافع سه نفر از متهمان اين پرونده افزود: بر اين اساس، شعبه ۵۴ دادگاه تجديد نظر در رای اصلاحی خود، مجازات فريبرز کاردار را ۷ سال حبس، مهدی ری‌شهری ۵ سال حبس، مسعود طالبی ۷ سال حبس و مجازات ۵ متهم ديگر را نيز هر کدام ۷ سال تعيين کرده است.

قوشه گفت: اگر در اجرای مجازات اين افراد، اتهام توهين به مقدسات درنظر گرفته شود می‌توان طبق قانون جديد مجازات اسلامی بعد از گذشت يک سوم مدت حبس، تقاضای آزادی مشروط يا تعليق کرد اما در اجرای مجازات اتهام اجتماع و تبانی عليه امنيت ملی اين امکان وجود ندارد.

اين افراد تعدادی صفحه در فيس بوک را مديريت می کردند که با حکم دادستانی، دستگير و بازداشت شدند.

پرونده متهمان در شعبه ششم بازپرسی دادسرای شهيد مقدس ( دادسرای اوين) مورد بررسی قرار گرفت و در نهايت با صدور قرار مجرميت و کيفرخواست، پرونده ۲۷ بهمن ماه سال گذشته برای رسيدگی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به رياست قاضی مقيسه ارجاع شد.

اتهامات توهين به مقدسات، اجتماع و تبانی عليه امنيت ملی و فعاليت تبليغی عليه نظام در بين هشت متهم اين پرونده مشترک است. برخی از متهمان نيز علاوه بر موارد ياد شده به توهين به سران قوا، توهين به رهبری و نگهداری سی دی‌های مبتذل متهم هستند.

متهمان اين پرونده از شهرهای مختلف و پرونده آنها حدود ۱۱ جلد است. نخستين جلسه رسيدگی به اتهامات متهمان ۲۵ فروردين ماه برگزار و بعد از چند جلسه رسيدگی، حکم دادگاه نهم ارديبهشت ماه صادر شد.

متهمان اين پرونده پيشتر به ترتيب به ۲۱، ۲۰، ۱۹، ۱۸، ۱۶، ۱۴، ۱۱ و ۸ سال حبس محکوم شده بودند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016