سه شنبه 1 اردیبهشت 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

ترجمه یادداشت دوشنبه ظریف در نیویورک تایمز

mjzNYT.jpg
بی بی سی - محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با انتشار یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد که ایران برای "تعامل سازنده بسیار فراتر از موضوع هسته‌ای" آمادگی دارد و مایل است برای حل مشکلات منطقه خلیج فارس و اطراف آن با صاحبان منافع در منطقه همکاری کند.

نیویورک تایمز یادداشت جواد ظریف در این روزنامه را در سایت خود به زبان فارسی نیز منتشر کرد [لینک]

آقای ظریف در این یادداشت که امروز دوشنبه ۲۰ آوریل (۳۱ فروردین) منتشر شده، نوشته است: "موضوع هسته ای، عارضه بی اعتمادی و تضاد است و نه دلیل آن. با توجه به پیشرفت های اخیری که در مهار این عارضه به دست آمده، وقت آن است که ایران و سایر صاحبان منافع در منطقه خلیج فارس و اطراف آن توجه خود را به عوامل بروز تنش در این منطقه معطوف کنند".

او از سازمان ملل و دبیرکل آن خواسته است که زمینه گفت و گو میان صاحبان منافع در منطقه را فراهم کند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وزیر امور خارجه ایران نوشته است که برای شروع گفت و گو در مورد مشکلاتی که منطقه با آن روبروست، مسئله یمن بهترین گزینه است.

آقای ظریف یادآوری کرده که ایران طرحی چهار مرحله ای شامل آتش بس فوری، ارسال کمک های بشر دوستانه، فراهم کردن زمینه گفت و گو میان گروه های مختلف یمنی و تشکیل دولت فراگیر اتحاد ملی را پیشنهاد کرده است.

به نوشته او: "کسی نمی تواند در عراق با القاعده و گروه های مشابه آن مثل گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مقابله کند در حالی که در یمن و سوریه عملا زمینه رشد آنها را فراهم می کند".

ایران به شدت مخالف دخالت نظامی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن است و از دولت آمریکا به دلیل حمایت از عربستان سعودی انتقاد می کند.

از طرف دیگر عربستان سعودی ایران را به حمایت و تجهیز حوثی های یمن متهم می کند که علیه دولت عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور این کشور جنگیدند و او را ناچار به فرار از کشور کردند.

سخنگوی کاخ سفید هم در واکنش به انتشار مقاله آقای ظریف در روزنامه نیویورک تایمز گفت: "عجیب است که وزیر خارجه ایران پیشنهاد حل و فصل مسالمت آمیز بحران یمن را داده در حالی ایران همچنان برای یک طرف درگیری (حوثی ها) سلاح می فرستد."

واکنش آمریکا به مقاله ظریف: مشخص نیست پیشنهاد او چیست
صدای آمریکا -

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به یادداشت وزیر امور خارجه ایران در روزنامه نیوریورک تایمز، که خواستار توجه جهانی به ریشه‌های ناآرامی در منطقه شده است، گفت مشخص نیست در مقاله او دقیقا چه پیشنهادی ارائه می‌شود.

ماری هارف روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت، منطقه مورد بحث منطقه‌ای پیچیده است و بازیگران زیادی در آنجا هستند، که یکی از آنها ایران است. وی در ادامه گفت ایران نقشی مخرب و فعالیت‌هایی داشته که منجر به بی‌ثباتی می‌شده و افزود عمل کردن مهم‌تر از کلمات بر روی کاغذ است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با بیان این که ایالات متحده شاید به مطرح کردن مشکلات با ایران اکتفا کند، گفت ما به دنبال یافتن راه برای همکاری با متحدان خود در خلیج فارس هستیم؛ اما وی در مورد ایران گفت «ما همواره گفته‌ایم که با آنها هماهنگی نمی‌کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به عنوان نمونه، به عراق اشاره کرد و گفت بهتر است در مبارزه علیه داعش، ایران بطور مستقیم از دولت آن کشور حمایت و با آن همکاری کند، تا این که صرفاً مسائل قومی و مذهبی را در نظر گیرد. به گفته خانم هارف، آمریکا عملکرد ایران در عراق را تحت نظر دارد.

محمدجواد ظریف در یادداشتی با عنوان «پیامی از جانب ایران» در روزنامه نیویورک تایمز که روز دوشنبه منتشر شد، با اشاره به تفاهم سیاسی ایران و غرب برای دستیابی به توافقی جامع بر سر برنامه هسته‌ای کشورش و رفع نگرانی‌های بين‌المللی در این زمینه، گفت وقت آن است به مسائل مهم‌تری مانند ناآرامی‌های اخیر در خاورمیانه پرداخته شود.

وزیر امور خارجه ایران در بخشی از این یادداشت، به طرح ایران برای پایان دادن به بحران جاری در یمن اشاره کرد و گفت در این طرح چهار ماده‌ای، ما خواستار آتش بس فوری، كمك‌های انسان‌دوستانه برای غيرنظاميان در يمن، تسهيل گفتگو میان گروه‌های يمنی و تشكيل يك دولت فراگير وحدت ملی که همه طرف‌ها را شامل شود، هستیم.

وزیر خارجه ایالات متحده اواسط اسفند ماه گذشته به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اطمینان داد که واشنگتن در گفتگوهای هسته‌ای جاری با ایران به دنبال یک معامله بزرگ نیست و «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» ایران در منطقه را نادیده نمی‌گیرد.

عربستان سعودی و ایالات متحده ایران را به حمایت از شورشیان حوثی در یمن و دخالت در امور داخلی آن کشور متهم می‌کنند. تهران این اتهام را رد کرده و می‌گوید حمایتش از شیعیان حوثی در یمن معنوی است و کمک‌های ارسالی ایران به آنها نیز بشردوستانه است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016