سه شنبه 15 اردیبهشت 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

هویت مظنونان تیراندازی در رویداد مربوط به پیامبر اسلام در تگزاس مشخص شد

رادیو فردا ـ هویت دو فرد کشته شده‌ی مظنون به تیراندازی، در حاشیه رویدادی مربوط به کاریکاتورهای پیامبر اسلام، که در گارلند تگزاس برگزار شده بود، مشخص شده است.

بنا به گزارش روزنامه واشینگتن‌پست یکی از این افراد التون سیمپسون، ۳۰ ساله، شهروندی که به تازگی به اسلام گرویده بود، است. پلیس فدرال آمریکا، او را پیشتر نیز به ظن حمایت از تروریسم تحت نظارت داشته است.

نفر دیگر نیدر صوفی، ۳۴ ساله، هم‌خانه التون سیمپسون بود.

این دو مظنون که عصر ۱۳ اردیبهشت اقدام به تیراندازی در حاشیه یک رویداد در گارلند، تگزاس، کرده بودند، در پی تیراندازی نیروهای پلیس کشته شدند.

در گردهمایی گارلند که توسط یک گروه محافظه‌کار آمریکایی برگزار شده بود، در عین حال کاریکاتورهای جنجالی پیامبر اسلام نیز نشان داده شده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


دو فرد شناسایی شده اهل فنیکس در ایالات آریزونا، در جنوب غربی ایالات متحده بودند.

جسد آنها ساعت‌ها پس از تیراندازی، در خیابان قرار داشت. جایی که نیروهای ویژه پلیس در حال بازرسی خودرویشان در جست‌وجوی مواد انفجاری احتمالی بودند.

در خودروی این دو مرد ماده انفجاری پیدا نشده است. اما جو هارن، سخنگوی پلیس گارلند، به خبرنگاران گفته است آنها حامل گلوله‌های بیشتری بودند و جلیقه ضد گلوله بر تن داشتند.

یک مامور امنیتی مدرسه‌ای که گردهمایی مربوط به کاریکاتورها در آن برپا شده است، نیز در این تیراندازی زخمی شده که در حال حاضر در بیمارستان تحت مداوا است.

روزنامه واشینگتن‌پست می‌گوید مقام‌ها در مورد بیان هدف مظنونان به حمله گارلند محتاطانه عمل کرده‌اند اما تردید زیادی وجود ندارد که این موضوع با بنیادگرایی دینی و تحریکات علیه آزادی بیان در ارتباط است.

ارتباطی بین رویداد گارلند و حمله به شارلی ابدو نیست

بازتاب حمله گارلند در همان ساعات اولیه، یادآور حملات سال‌های گذشته در کشورهای غربی به کارتونیست‌ها، ناشران یا نشریاتی‌ بود که دست به انتشار یا بازنشر کاریکاتورهای پیامبر اسلام زده‌اند.

در دی ماه گذشته در حمله‌ دو فرد بنیادگرا به نشریه فکاهی شارلی ابدو در پاریس، که با القاعده در ارتباط بودند، ۱۲ نفر کشته شدند.

با این وجود یکی از کارکنان نشریه شارلی ابدو، ارتباط بین رویداد تگزاس و حمله به آن نشریه را رد کرده است.

ژان باپتیست توره، تنها بازمانده از حمله به «شارلی ابدو» در جلسه‌ روزانه نشریه، که به خاطر تاخیر از آن جان به در برد، به شبکه تلویزیونی پی‌بی‌اس گفته است آنچه در تگزاس رخ داده بخشی از یک حرکت ضد اسلامی‌ست. در حالی‌که مسئله شارلی ابدو کاملا متفاوت بود و مربوط به یک دین خاص نبود.

او با اشاره به جایزه رویداد تگزاس برای رسم کردن کاریکاتوری از پیامبر اسلام، گفته است نشریه شارلی ابدو مسابقه برگزار نمی‌کند؛ «ما فقط کار خودمان را می‌کنیم. نظرمان را در باره خبرها منتشر می‌کنیم. وقتی خبر مربوط به محمد باشد، آن وقت کاریکاتور او را می‌کشیم».

او با اشاره به تضاد رویداد تگزاس و نشریه شارلی ابدو، تاکید کرده است که این نشریه با نژادپرستی مبارزه می‌کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016