یکشنبه 31 خرداد 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

کارگاه آموزشی سودويند با همکاری حسن مکارمی در جريان بيست و نهمين نشست شورای حقوق بشر


نقش نوآوری در فعاليت های مدافعان حقوق بشر

افزايش نقش جامعه مدنی در ايران آينده از مهمترين راه کارهای بازگرداندن مردم سالاری و سازندگی است. به همين دليل تلاش روز افزون در دفاع از حقوق بشر در ايران امروز و آينده يکی از پايه های راهبردی برای همه کنش گران اجتماعی و سياسی محسوب می شود. به عبارتی، آشنايی با موازين، حقوقی، اجتماعی و تاريخی اسناد و مدارک پايه ای حقوق بشر از سويی و آشنايی با سرزمين ايران، تاريخ، شرايط اجتماعی - سياسی ايران و نقش فردی هر فعال؛ لازمه کار هر مدافع حقوق بشر است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


در همين راستا روزهای ۲۸ و ۲۷ ژوئن سال جاری و در جريان بيست و نهمين نشست شورای حقوق بشر، کارگاه آموزشی با موضوع «نقش دورنگری و نو آوری در فعاليت‌های مدافعان حقوق بشر و فعالان جامعه مدنی» در همکاری با دکترحسن مکارمی، خوشنويس، نقاش، روانکاو بالينی، پژوهشگر کرسی بررسی نقش نوآوری و آماده سازی در جهش های سازماندهی، بخش ويژۀ فرهنگ و خدمات راهبردی ـ دانشگاه سوربن پاريس، در مقر اجلاس در شهر ژنو، برگزار می شود.

در دو کارگاه پيشين (مارس و ژوين ۲۰۱۴) هر کدام دو روزه، با استفاده از حضور متمرکز همکاران توانستيم به نوعی نقش يک فعال مدنی و سپس يک مدير در فعاليت‌های مدنی را، با حضور و همراهی در کارگاه هايی فشرده معرفی کرده و تمرين کنيم. در اين کارگاه تلاش بر آن است که پس از مروری بر دو کارگاه پيشين به سومين بخش، با عنوان:" فعالی پی گير، مديری همراه، آينده نگری پيشرو و نو آور بپردازيم.

در اين کارگاه در وهله اول مروری بر فشرده برنامه آتليه نخست خواهيم داشت(با استفاده از سند اعلاميه جهانی حقوق بشر، تفسيری ژرف‌ تر از مواد اساسی آن و نقش فعالان جامعه مدنی) که به صورت گفت و گو برگزار خواهد شد.

همچنين گفت و گويی در مورد روحيات ما ايرانيان نقاط قدرت و نقاطی که می‌توان آن‌ها را بهبود بخشيد و چگونگی کار فعالان مدنی در اين فضا همراه با نقش فرد، فرهنگ و روحيات ما به عنوان فعال حقوق بشر به مطرح می شود.

که در رابطه باهنجار و روان ما، انگيزه‌های فعالان از شرکت در حرکت‌های اجتماعی و چگونگی حضور موثر‌تر ما مطرح می‌شود.

کارگاه دوم
فعالان جامعه مدنی و حقوق بشر در جريان کار گروهی هستند. در هر حرکت جمعی نقش اساسی و زير بنايی را امکانات مديريت و مديريت پذيری اعضاء گروه ايفاء می‌کند. فراگيری و بکارگيری مبانی مديريت، کار گروهی مدافعان حقوق بشر و فعالان مدنی را هماهنگ‌ تر کرده و از بروز ناهمواری‌ها و مشکلات ارتباطی افراد می‌کاهد. افراد چه در قالب گروه‌های کوچک و يا شبکه‌ای از گروه‌ها و نهايتا حرکت های جمعی فرا‌تر به رعايت قوانين و ضوابط کار جمعی نيازمندند. در اينجا نيز مديريت و سازمان دهی را در سه محور به هم مرتبط و گريز ناپذير بايد تعريف کرد: نقش و حضور فرد فعال مدنی و حقوق بشری، نقش جامعه‌ای که درآن فعاليت صورت می‌گيرد، به عبارتی مردم ايران، چه در داخل و چه در خارج از کشور و نهايتا شرايط ويژه‌ای که بر فضای حرکت‌های مدنی و حقوق بشری حاکم است.

کارگاه سوم
ادامه برنامه که در مورد نقش خدمات راهبردی و نو آوری است به نکات زير می‌پردازيم:
تلاش بر آنست که با ايجاد شرايط عينی، نقش استراتژی پيشرو و نو آور در فعاليت مدنی بهتر شناخته شود. استراتژی قواعد و رهنمودهائی برای تصميم گيری است، هنر و علم تدوين اجراء و ارزيابی تصميمات وظيفه‌ای چند گانه که هر سازمان را قادر می‌سازد به اهداف بلند مدت خود دست پيدا کند. هدف آنست که در انتهای اين کارگاه بتوانيم، ترکيبی مناسب از نقش فعال مدنی در هر سه زمينه، فعاليت فردی، گروهی و روشن نگری و آينده نگری ارائه کنيم. در اين کارگاه نيز، هم چون آتليه‌های پيشين، سر و کار ما با حضور فراگير همکاران است.

برای شرکت حضوری و يا آنلاين در اين دوره، که طی دو روز برگزار می شود، با ارسال ايميل به آدرس پستی، [email protected]، با موضوع «دوره آموزشی»، ثبت نام کنيد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016