گفتوگو نباشد، یا خشونت جای آن میآید یا فریبکاری، مصطفی ملکیانما فقط با گفتوگو میتوانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مسالهای از سه راه رفع میشود، یکی گفتوگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفتوگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را میگیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]
خواندنی ها و دیدنی ها
در همين زمينه
1 مرداد» سفیر سابق عربستان در آمریکا، ایران را تهدید به حمله نظامی کرد31 تیر» پرسشی مهم پیش روی سیاستخارجی نظام: چند بار باید از یک سوراخ گزیده شویم؟
پرخواننده ترین ها
» دلیل کینه جویی های رهبری نسبت به خاتمی چیست؟
» 'دارندگان گرین کارت هم مشمول ممنوعیت سفر به آمریکا میشوند' » فرهادی بزودی تصمیماش را برای حضور در مراسم اسکار اعلام میکند » گیتار و آواز گلشیفته فراهانی همراه با رقص بهروز وثوقی » چگونگی انفجار ساختمان پلاسکو را بهتر بشناسیم » گزارشهایی از "دیپورت" مسافران ایرانی در فرودگاههای آمریکا پس از دستور ترامپ » مشاور رفسنجانی: عکس هاشمی را دستکاری کردهاند » تصویری: مانکن های پلاسکو! » تصویری: سرمای 35 درجه زیر صفر در مسکو! عربستان چگونه به دنبال تلافی توافق ایران است؟
به گزارش پايگاه خبري «تيک»، عربستان با بالا بردن قدرت موشکی خود برای بعد از توافق هسته ای ایران آماده می شود. العرب می افزاید عربستان نیز، همچون اکثر کشورهای عربی خلیج فارس به توافق هسته ای میان ایران و ابرقدرتها بدگمان است و ظاهرا نمی تواند به اطمینان دادنهای واشنگتن و وعده های آمریکا مبنی بر تامین امنیت منطقه بسنده کند به همین خاطر در صدد بالا بردن توانائیهای نظامی خود است. دراین راستا وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد به موجب قرارداد تسلیحاتی به ارزش پنج ممیز چهار دهم میلیارد دلار میان آمریکا و عربستان ، به ریاض موشکهای « پک- 3» فروخته خواهد شد.
این قرارداد در چهارچوب تدارکات امنیتی بعد از توافق هسته ای ایران صورت می گیرد. هرچند آمریکا تلاش کرده است به هم پیمانان عرب خود در حوزه خلیج فارس و در راس آنها عربستان به مفید بودن توافق هسته ای ایران و عدم تاثیر آن بر امنیت و ثبات منطقه اطمینان بدهد ولی دراین تلاشها با شکست مواجه شده است. کشورهای عربی خلیج فارس نگران آنند که این توافق منجر به افزایش مداخله ایران در امورداخلی همسایگانش شود و لغو مجازاتهای اقتصادی این کشور ، منجر به بالا رفتن قدرت نظامیش شود . واشنگتن در راستای اطمینان بخشیدن به کشورهای عربی خلیج فارس ، پیشنهاد ایجاد سپر موشکی پیشرفته را مطرح کرده است. با همه اینها ناظران سیاسی کشورهای عربی خلیج فارس تاکید کرده اند مقامات این کشورها در قبال این پیشنهادها مجاب نشده اند و تصمیم گرفته اند ظرفیت نظامی خود را بالا ببرند و در عین حال همکاریهای نظامی و امنیتی با یکدیگر ( میان خود کشورهای عربی ) را افزایش دهند. بنا به گفته این ناظران ، کشورهای عربی خلیج فارس در قبال آمریکا سیاستی انعطاف پذیر ، اتخاذ کرده اند به نحوی که به طرحهای واشنگتن در خصوص توافق هسته ای ایران گوش می دهند و موارد متناسب با خود را می پذیرند که از جمله این موارد ، پیشنهادهای آمریکا در خصوص تجهیزات و سامانه های دفاعی است . این کشورها همکاریهای خود را با آمریکا در زمینه های دفاعی ادامه خواهند داد ولی این همکاریها به منزله امید بستن کامل به قدرتهای جهانی نخواهد بود و دراین راستا کشورهای عربی خلیج فارس می خواهند بر اساس توان مالیشان ، با قدرتهای مختلف دنیا قرارداد ببندند تا تسلیحات و سامانه های نظامی پیشرفته ای را تهیه کنند. Copyright: gooya.com 2016
|