جمعه 30 مرداد 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
در همين زمينه
27 مرداد» شش محور استیضاح وزیر اقتصاد
12 مرداد» ۹ دی توقيف شد، کيهان و رجانيوز تذکر گرفتند
پرخواننده ترین ها

اتهام‌ ساختگی کیهان علیه یک روزنامه‌نگار ایرانی آمریکایی

0,,17500171_303,00.jpg
دویچه وله - برخی رسانه‌های ایرانی فرناز فصیحی، گزارشگر "وال استریت‌ژورنال" را رابط پیام‌های سری از جنبش سبز به مقامات آمریکایی معرفی کرده‌اند. مرجع آنها مقاله‌ای است که فردی از "وال استریت" را حامل اخبار سال ۸۸ خوانده است.

روزنامه‌های کیهان، رسالت، خبرگزاری تسنیم و چند وبسایت اصولگرای دیگر، روزنامه "وال استریت ژورنال" را با خیابان "وال استریت" نیویورک عوضی گرفته‌ و بر مبنای ادعای طرح شده در مقاله‌ نشریه فوربس، همکار ایرانی روزنامه "وال استریت ژورنال" را رابط مقامات امریکایی با رهبران جنبش سبز قلمداد کرده‌اند.

ماجرا به مقاله‌ای از مایکل لدین در نشریه "فوربس" باز می‌گردد که در آن ادعا شده چاک شومر، سناتور آمریکایی در زمان تظاهرات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ ایران، از طریق فردی در "وال استریت" با سران جنبش سبز در ارتباط بوده است.

وال استریت خیابانی در منطقه منهتن نیویورک و محل استقرار بسیاری از شرکت‌های بزرگ مالی از جمله بورس نیویورک است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


کیهان در ۲۱ مرداد نوشت: «اگرچه لدین اشاره‌ای به نام این رابط نمی‌کند اما اندکی دقت نشان می‌دهد به احتمال بسیار قوی این رابط کسی نیست جز همان خبرنگاری که در سال ۸۸ از سوی وال استریت ژورنال مامور سفر به تهران و پوشش اخبار انتخابات ریاست جمهوری ایران می‌شود. این خبرنگار که فرناز فصیحی نام دارد دو ماه پیش از انتخابات وارد ایران شده و دست به کار می‌شود و پس از انتخابات نیز گزارش‌های متعدد و مغرضانه‌ای از آشوب‌های خیابانی فتنه‌گران تهیه و منتشر می‌کند. وی در حالی پس از انتخابات ایران را ترک می‌کند که پس از آن به دلیل دو تابعیتی بودن امکان سفر در پوشش عادی را داشته است.»

یک روز بعد، خبرگزاری "تسنیم"، نزدیک به محافل نظامی و امنیتی ایران نیز در مقاله‌ای علیه فرناز فصیحی، ادعاهای کیهان را تکرار کرد. این خبرگزاری نوشته‌های فرناز فصیحی از جمله گزارش‌هایی در باره محرومیت دانشجویان "ستاره‌دار" از تحصیل یا دادگاه‌های دسته‌جمعی پس از انتخابات ۸۸ را شواهدی در "انتقال مسائل سری" به بیگانگان عنوان کرد.

روزنامه‌های جوان و وبسایت‌هایی چون مشرق نیوز و "رسالت" هم نوشته این خبرگزاری را بازنشر کردند. وب‌سایت "الف"، وابسته به احمد توکلی، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی، نیز در ۲۲ مرداد، درباره همین موضوع با اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مصاحبه‌ای ترتیب داد. کوثری در این مصاحبه خواستار ورود قوه قضاییه و دستگاه‌های امنیتی به موضوع انتقال مطلب به دشمن شد.

روزنامه "رسالت" هم در ۲۵ مرداد با علاءالدین بروجردی مصاحبه کرد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: ««اگر مطالب ادعاشده مستند باشد و در واقع بر اساس استناد این اتفاق رخ داده باشد، نشان‌دهنده خودفروشی عناصری است که نام ایرانی دارند.»

وال استریت ژورنال بیانیه داد

روزنامه "وال استریت ژورنال" روز چهارشنبه (۱۹ اوت/۲۸ مرداد) با انتشار یک بیانیه نسبت به نشر زنجیره‌ای ادعاهای نادرست علیه همکار خود، واکنش نشان داد. در این بیانیه آمده که چنین اظهاراتی "کاملا غلط" و "غیرمسئولانه" هستند: «در مقاله فوربس هیچ ارجاعی به وال استریت ژورنال و یا خانم فصیحی وجود ندارد، اما برخی از رسانه‌های ایرانی، او را با دوست "وال استریتی" مقاله یکی گرفته‌اند.»

مایکل لدین، نویسنده مقاله فوربس نیز به وال استریت ژورنال گفته که در مقاله‌اش "هیچ ارتباطی از هیچ نوع با وال استریت ژورنال" وجود نداشته است.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر می‌گوید اتهامات ساختگی علیه فرناز فصیحی درست در زمانی مطرح شده که افکار عمومی در انتظار خبر دادگاه بدوی جیسون رضاییان، خبرنگار واشنگتن پست است. هادی قائمی، مدیر کمپین مزبور گفته است: «اتهامات ساختگی و مغرضانه علیه یک خبرنگار معتبر ایرانی آمریکایی توسط روزنامه کیهان حاکی از هراس این رسانه و نیروهای همفکرش از حضور رسانه‌های خارجی برای خبر رسانی مستقل و به خصوص خبرنگاران ایرانی آمریکایی است. همچنین این پروژه ساختگی دروغین برای القای حقانیت حکم جیسون رضائیان می‌تواند باشد که ادعا شود خبرنگاران ایرانی آمریکایی در چنین فعالیت‌هایی نقش دارند. اما ناشی بودن دست اندرکاران این سناریو و ادعای مضحک انان بلافاصله تکذیب و بر ملا شده است.»

فرناز فصیحی ۴۴ ساله، پدر و مادری ایرانی دارد و در آمریکا متولد شده است. او که اینک جانشین مسئول دفتر آفریقا و خاورمیانه روزنامه "وال‌استریت ژورنال" است، در دوران انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست جمهوری ۱۳۸۸، دو ماه در ایران بود. فرناز فصیحی برای گزارشگری از اوضاع ایران در آن دوران شش جایزه روزنامه‌نگاری دریافت کرده است.

روزنامه کیهان و نشریات دیگری که اتهام "رابط خبری بیگانگان" را متوجه فرناز فصیحی کرده‌اند، هنوز واکنشی به بیانیه "وال استریت ژورنال" و تخریب عجولانه این روزنامه‌نگار نشان نداده‌اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016