پنجشنبه 5 شهریور 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

آیت‌الله دستغیب: نظارت استصوابی چه نتیجه‌ای جز خفقان فراگیر و فسادهای گسترده داشت؟

آیت‌الله علی‌محمد دستغیب در نامه‌ای به شورای نگهبان و مجلس خبرگان از جمله پرسیده است: "چنانچه مردم و بزرگان دین از شورای نگهبان شکایت داشته باشند به کجا و چه کسی شکایت کنند؟ از قوه قضاییه به کدام مرجع شکایت کنند؟ اگر از سرداران سپاه و اطلاعات و نمایندگان مجلس شکایت داشته باشند به کجا شکایت برند؟"



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


• شخصی را که شرایط قانونی ریاست‌جمهوری را نداشت، بر ملت تحمیل کردند و برای هموار کردن راه برای دور دوم وی نیز دست به اعمالی چون؛ سرکوب مردم و زندانی کردن و حصر مخالفان و تهمت زدن به افراد متعهد و متخصص به عنوان ضد انقلاب، وابسته به خارج و ایجاد فتنه و فتنه گر زدند ...


آیت‌الله علی‌محمد دستغیب

آیت الله سید علی محمد دستغیب در نامه ای به شورای نگهبان و مجلس خبرگان از جمله نتایج سوء نظارت استصوابی را کوتاه کردن دست مجتهدین و علماء عظام از مشارکت در نظام و بریدن زبان انتقاد از آن ها دانسته و پرسیده است: چنانچه مردم و بزرگان دین از شورای نگهبان شکایت داشته باشند به کجا و چه کسی شکایت کنند؟ از قوه قضاییه به کدام مرجع شکایت کنند؟ اگر از سرداران سپاه و اطلاعات و نمایندگان مجلس شکایت داشته باشند به کجا شکایت برند؟

به گزارش کلمه، این مرجع تقلید مقیم شیراز در نامه ی خود اعتراض کرده است که شخصی را که شرایط قانونی ریاست‌جمهوری را نداشت، بر ملت تحمیل کردند و برای هموار کردن راه برای دور دوم وی نیز دست به اعمالی چون؛ سرکوب مردم و زندانی کردن و حصر مخالفان و تهمت زدن به افراد متعهد و متخصص به عنوان ضد انقلاب، وابسته به خارج و… زدند.

آیت الله دستغیب همچنین با اشاره به احمدی مقدم و حاشیه های این فرمانده نیروی انتظامی نوشته است که چطور شخصی را که در نیروی انتظامی بوده و به دستور کار کرده و حالا متّهم به فساد است محاکمه کنند؟ پس باید موضوع به نحوی مسکوت بماند.

متن کامل این نامه به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حدیث سرو، به شرح زیر است:

بسمه تعالی

حضور محترم شورای نگهبان و خبرگان رهبری

سلام علیکم

رمز و سِرّ نظارت استصوابی چیست؟ هنگامی که از آن انتقاد می شود، عده ای که فکر می کنند بزرگتر و قیّم مردم هستند موضع می گیرند. آیا عمل به نظارت استصوابی نباید منافع جامع و منطقی و مطابق با عقل داشته باشد؟ آیا بعد از بیست و شش سال نباید منافع نظارت استصوابی معلوم شود؟ چند درصد مردم استمرار این نظارت استصوابی را طالب هستند؟

آری نتیجه آن، خفقانی بود که همه جا را فرا گرفت. نمونه بارز آن سال های (۸۴-۹۲) بود. شخصی که از نظر قانون اساسی شرائط ریاست جمهوری را نداشت بر ملّت عزیز ایران تحمیل کردند به این نحو که:

با معرّفی و تبلیغ و حمایت از شخص مورد نظر از ناحیه شورای نگهبان و به کارگرفتن سپاه و تمام ارگان های مربوط و تخریب اشخاص رقیب او از بیت المال که اسناد آن موجود است (تخریب آیت الله هاشمی رفسنجانی) و در نهایت سرکوب مردم و زندانی کردن و حصر مخالفان و تهمت زدن به افراد متعهد و متخصص به عنوان ضد انقلاب، ضد ولایت فقیه، وابسته به خارج و ایجاد فتنه و فتنه گر از ابتدای سال ۱۳۸۸ و… تا اینکه بالاخره راه را برای شخص مورد نظر برای دومین دوره هموار کردند.

عملکرد شخص مذکور از نظر ارکان مملکت مخفی نبود از جمله فساد مالی و از کار افتادن چرخ اقتصاد و خالی شدن ذخائر، امّا هیچ کدام اعتراض نکردند و نمی توانستند اعتراض کنند، چون که سپاه، اطلاعات، حراست ادارات، قوه قضاییه، نیروی انتظامی با تمام قدرت برای ریاست جمهوری شخص مذکور به میدان آمدند، حال چگونه اعتراض کنند! مجلس شورای اسلامی و خبرگان هم که بوسیله نظارت استصوابی تعیین شده بودند و باید تابع باشند!

و امروز که آن همه فسادهای دینی و اخلاقی و اقتصادی از آن “مورد نظر ها” ظاهر شد، اگر بخواهند محاکمه کنند نمی توانند زیرا کسی که مورد حمایت قوه قضاییه بوده و به دستور عمل کرده چگونه قوه قضاییه وی را محاکمه کند؟ ناچارند بگویند آقا شاکی ندارد و پرونده مختومه است.

و یا آن شخصی که در نیروی انتظامی بوده و به دستور کار کرده و حالا متّهم به فساد است چگونه وی را محاکمه کنند؟ باید به نحوی مسکوت بماند.

از جمله نتایج سوء نظارت استصوابی کوتاه کردن دست مجتهدین و علماء عظام از مشارکت در نظام و بی خبر گذاشتن آنها از آنچه می گذرد و بریدن زبان انتقاد از آن ها می باشد.

چنانچه مردم و بزرگان دین از شورای نگهبان شکایت داشته باشند به کجا و چه کسی شکایت کنند؟ از قوه قضاییه به کدام مرجع شکایت کنند، اگر از سرداران سپاه و اطلاعات و نمایندگان مجلس شکایت داشته باشند به کجا شکایت برند؟

اینجانب حسب وظیفه در مدت سه دوره در مجلس خبرگان به عنوان وظیفه الهی مطالبی را به عرض رسانده ام و بخصوص نسبت به نظارت استصوابی شورای نگهبان و از این به بعد به فضل خداوند به خیر خواهی و نصیحت ادامه می دهم شاید خداوند به این نصایح نور و برکت بخشد و تأثیر گذارد.

والسلام علی من اتّبع الهدی
سید علی محمد دستغیب ۱۳۹۴/۶/۴


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016